Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
29.11.2015
Размер:
27.14 Кб
Скачать

з

Вступ

Останнім часом науковці наголошують на особливому статусі слів церковної, біблійної семантики. Їх об'єднують у конфесійний стиль, існування якого було під сумнівом за радянських часів. Натомість ця мовна система формувалась протягом тривалого розвитку мови, від дохристиянських часів до сьогодення.

Чималий внесок у розвиток лексики конфесійного стилю зробили й українські митці слова, зокрема Панас Мирний, Важливо простежити, як формувалися слова цієї системи, що нового з'явилося у їх вжитку протягом певного часу, а тому доречним і цікавим видається прозовий доробок Панаса Мирного. З огляду на відсутність спеціальних досліджень, присвячених такій тематичній групі слів, як конфесійні, зважаючи на недостатню опрацьованість її в мовознавстві, а до того ж, на невивченість їх у творах Панаса Мирного, вважаємо тему роботи актуальною.

Об'єктом дослідження є соціально – психологічний роман Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?»

Предметом дослідження є біблійна лексика в романі Панаса Мирного

«Хіба ревуть воли, як ясла повні?»

Мета дослідження – показати, що біблійна лексика є одним з найдавніших та найцікавіших з наукової точки зору рівнів лексикології, а також проаналізувати та класифікувати досліджувану лексику, довести вагомість її значення, висвітлити її значення для формування лексичного складу сучасної української літературної мови на прикладі твору Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?»

Завдання:

Для досягнення поставленої мети визначаємо такі завдання:

Соседние файлы в папке мирный