Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

щоденик Алена

.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
154.62 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник управління з організації запобігання НС та заходів цивільного захисту у Голосіївському районі

ГУ ДСНС України у м. Києві

підполковник служби цивільного захисту

І.В. Цільницький

«___»______________ 2013року

ЩОДЕННИК

проходження стажування слухачем _5__ групи _5_ курсу Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України

на посаді заступника начальника 8-ДПРЧ ГТУ МНС України у місті Києві

Присяжнюк Олени Ігорівни

з/п

Заходи

Термін виконання

Відмітка про виконання

Оцінка

Підпис керівника стажування

1.

Вивчила організацію гарнізонної та караульної служби, внутрішнього наряду згідно Наказу від 31 жовтня 2008 року N 794 „Про затвердження Тимчасового порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб МНС України.” Цей Тимчасовий порядок визначає загальні права й обов'язки посадових осіб органів і підрозділів цивільного захисту, їх взаємовідносини, організацію і порядок несення внутрішньої, гарнізонної та караульної служб, правила внутрішнього порядку в структурних підрозділах.

11.02.2013

2.

Вивчила район виїзду підрозділу.Район виїзду частини поділяється на дві зони. ЗОНА №1- від вул. Глибочицької по схилам гір, включаючи вул. Студентську пров. Бехтерівський, Нестеровський, Кияновський, через Андріївський узвіз (перетинаючи його з №24 до кінця і з №23 до кінця ), по схилам вниз через Поштову площу (виключаючи її та річковий вокзал) до правого берега р. Дніпро. ЗОНА №2- від вул. Глибочицької вверх по схилам гір, включаючи Кудрявський узвіз, вул. Кудрявську, пров. Косогірний, вул. Петровську, Вознесенський узвіз, вул. Кожемяцьку, Дегтярну, Гончарну, через Андріївський узвіз, перетинаючи його (№1 по №21 і з №2 по №22) по схилам вниз через Поштову площу (включаючи її і річковий вокзал) до правого берега р. Дніпро. Вивчила соціально-економічну, пожежну та техногенну характеристики території обслуговування підрозділом, Організацію роботи з особовим складом щодо дотримання правил безпеки праці, порядок проведення інструктажів з особовим складом, ведення адміністративно-громадського контролю з безпеки праці.

12.02.2013

3.

Вивчила планування роботи в підрозділі, розклад занять частини. Вивчила тактико-технічні характеристики пожежних та аварійно-рятувальних автомобілів, іншого оснащення, яке знаходиться в бойовому розрахунку та в резерві частини. Схеми бойового розгортання з застосуванням спеціальної та аварійно-рятувальної техніки гарнізону.

13.02.2013

4.

Вивчила розподіл обов’язків серед начальників чергових караулів та здійснення контролю за станом протипожежних вододжерел, доріг, проїздів, засобів зв’язку та сигналізації, техніки та ПТО, рукавного господарства підрозділу, ГДЗС, складання та відпрацювання карток та планів пожежогасіння, ліквідації аварій техногенного та природного характеру, наслідків стихійного лиха тощо. Порядок відбору кадрів в підрозділи МНС, планування та здійснення індивідуально–виховної роботи з особовим складом чергового караулу, організацію наставництва в підрозділі, інших громадських організацій. Індивідуально-виховна робота - це система виховних заходів, які здійснюються з врахуванням особливостей співробітників і спрямовані на формування у них необхідних знань, вміння і навичок, високих моральних, ділових і особистих якостей, таких як: здібність твердо і неухильно втілювати вимоги законів; вміння строго берегти державу та службову таємницю; наполегливість в здоланні труднощів, зв'язаних зі службою; повага до вибраної професії; мужність, винахідливість, вміння чітко і рішуче діяти в екстремальних ситуаціях; здібність об'єктивно і критично оцінювати свою поведінку і результати службової діяльності.

14.02.2013

5.

Вивчила порядок планування службової підготовки особового складу, відпрацювання нормативів з ПСП з черговими караулами та начальницьким складом гарнізону. Документи протипожежної служби цивільної оборони, які є в підрозділі, та порядок оповіщення особового складу з оперативних положень ЦО.

НАКАЗ від 1 вересня 2009 року N 601 „Про затвердження Положення про організацію службової підготовки особового складу органів і підрозділів цивільного захисту»

Основними документами з планування службової підготовки є: наказ МНС, керівників органів і підрозділів про порядок організації та проведення службової підготовки на навчальний рік; календарний план розподілу навчального часу за видами службової підготовки і місяцями навчання; тематичний план проведення занять зі службової підготовки; розклад занять, що передбачає теоретичні та практичні заняття індивідуально та в групах на кожний день. У розкладі повинно бути визначено час, місце, назва певного виду підготовки, прізвища керівників проведення занять. Розклад занять установлює загальний режим навчання: початок та кінець кожного заняття. Розклад занять складається на місяць, затверджується керівником підрозділу не пізніше як за тиждень до початку навчання. Розклад занять повинен забезпечувати рівномірний розподіл навчального навантаження особового складу протягом робочого дня, тижня, навчального періоду.

15.02.2013

6.

Вивчила організацію роботи ГДЗС, порядок обліку роботи в ізолюючих апаратах, проведення перевірок № 1, 2, ведення документації по ГДЗС, порядок проведення огляду-конкурсу стану ГДЗС. Організацію зв’язку в гарнізоні, технічні засоби зв’язку, документи пункту зв’язку підрозділу, роботу електронної пошти, пожежного спостереження.

Документація по тб яка ведеться в пожежнійчастині 1. Трьохступеневий оперативний контроль в ПО МНС України. 2. Журнал щоденного інструктажу особового складу з техніки безпеки. 3. Правила ТБ в пожежній охороні.4. Журнал інструктажу особового складу.5. Журнал інструктажу водіїв по ПДР.

18.02.2013

7.

Вивчила порядок організації обліку та нагляду за протипожежним водопостачанням. Організацію проведення огляду-конкурсу. Досвід організації і проведення змагань з ППС на першість підрозділу, гарнізону. Організацію проведення спортивно-масової роботи в частині. Порядок складання, відпрацювання та коригування карток і планів пожежогасіння.

19.02.2013

8.

Ознайомилась з порядком залучення сил та засобів гарнізону для ліквідації НС. Організацією роботи зведеного загону щодо ліквідації великих пожеж, аварій та наслідків стихійного лиха в гарнізоні.

20.02.2013

9.

Ознайомилась з порядком зміни караулів. Організацію контролю та перевірки несення служби начальницьким складом частини.

Зміна караулів полягає в перевірці готовності особового складу караулів до несення служби. Зміна караулів не повинна тривати більше ніж 30

хвилин за умови відсутності недоліків. Особовий склад караулу, що заступає,

прибуває до місця розташування підрозділу не пізніше ніж за 15 хвилин до початку зміни. Перед заступанням на чергування начальник караулу отримує від начальника підрозділу або особи, яка його заміняє, перелік додаткових заходів щодо посилення служби, а від начальника караулів, що змінюється, – відомості про зміни в стані водопостачання, проїздів, засобів зв'язку тощо, після чого складає наряд на службу й уточнює виконавців за переліком додаткових заходів.

У встановлений розпорядком дня час начальник караулу, що заступає,

подає команду “На зміну!”. За цією командою диспетчер (радіотелефоніст) подає три коротких звукових сигнали. Особовий склад караулів, який заступає і змінюється, вдягає спеціальний одяг і спорядження, а потім начальники караулів вишиковують свої караули в приміщеннях (місцях), визначених

начальником пожежно-рятувального підрозділу.Начальник караулу, який заступає, при зміні зобов'язаний:

перевірити наявність і готовність особового складу до несення служби,

його зовнішній вигляд і дотримання форми одягу, стан спеціального одягу і

спорядження особового складу та вжити заходів для усунення недоліків;

розподілити особовий склад за номерами бойового розрахунку на пожежні та аварійно-рятувальні автомобілі, призначити на пости, у дозори та внутрішній наряд, провести їх інструктаж; перевірити знання особовим складом своїх обов'язків;

перевірити у водіїв наявність водійських посвідчень і свідоцтв на право керування автомобілями;

довести до особового складу оперативну обстановку в районі виїзду (на об'єкті, що охороняється) і в Гарнізоні. Начальник караулу, який заміняється, підбиває підсумки несення

служби за минулу добу, дає оцінку роботи підлеглих, визначає недоліки, вказує на шляхи їх усунення. Контролює проходження водіями післярейсового медичного огляду.

Для несення служби в дозорах призначаються командири відділень, старші пожежні і пожежні зі складу бойового розрахунку, вільні від несення служби на постах і у внутрішньому наряді. Особовий склад, призначений для несення служби в дозорах, до виходу в дозор і після повернення з дозору перебуває у

бойовому розрахунку.При розподілі за номерами бойового розрахунку на пости і дозори особовий склад займає місця відповідно до схеми шикування караулуНачальник караулу, який заступає, повідомляє начальнику караулу,який змінюється, про готовність караулу до прийому чергування.

21.02.2013

10.

Ознайомилась з матеріально-технічним забезпеченням бази ГДЗС (поста). Порядком постановки пожежного (рятувального) автомобіля у бойовий розрахунок. Порядком взаємодії підрозділів МНС зі службами міста (енергетична служба, медична служба, військова комендатура, міліція, водоканал, інші) щодо ліквідації пожеж, аварій надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха. Обладнання бази ГДЗС повинно передбачати умови для усунення несправностей, відновлення експлуатаційних характеристик, проведення повного розбирання, заміни або ремонту усіх несправних складових частин, комплексної перевірки, регулювання та випробовування ЗІЗОД, зарядки регенеративних патронів та наповнення кисневих та повітряних балонів. Як правило, база ГДЗС повинна мати у своєму розпорядженні такі приміщення:

апаратна (для зберігання і перевірки № 2 ЗІЗОД);майстерні по ремонту і перевірці № 3 ЗІЗОД; приміщення миття і сушіння та дезінфекції;

приміщення зберігання хімічного поглинача, спорядження та випробування регенеративних патронів;кисневонаповнювальний пункт (повітронаповнювальний пункт) із приміщеннями для транспортних балонів і зберігання кисневих та повітряних балонів. У всіх пожежних частинах (в тому числі i навчальних), що мають газодимозахисну службу, а також у штабах пожежогасіння обладнуються контрольні пости ГДЗС. Контрольні пости ГДЗС звичайно мають два приміщення:апаратну (для зберігання і перевірок № 1 і № 2 кисневих ізолюючих протигазів та дихальних апаратів зі стисненим повітрям);приміщення миття, сушіння та дезінфекції ЗІЗОД.На контрольному посту розміщуються:стелажі (шафи) для зберігання протигазів, резервних балонів і регенеративних патронів;

робочий стіл, обладнання, приладдя, пристосування і прилади для проведення перевірок № 1 і № 2; раковини для миття протигазів;

сушильна шафа;письмовий стіл для ведення експлуатаційної документації; стенди і плакати з описом будови, правил роботи з апаратами.Інструкції взаємодії повинні містити в собі:питання взаємного інформування про обстановку на території обслуговування (стан водомереж, аварійні роботи на газопроводі, відключення водомереж, перекриття проїздів тощо);порядок виклику служб на пожежі, інші надзвичайні ситуації й обсяг робіт,що виконуються, кількість техніки, яка залучається, й аварійні бригади;взаємні дії диспетчерських служб підрозділів МНС і служб взаємодії;обов'язки старшого аварійної бригади, що прибула за вимогою підрозділівМНС;порядок підпорядкованості аварійних бригад служб взаємодії і підрозділів МНС.

22.02.2013

11.

Ознайомилась з порядок організації та проведення ТО пожежних автомобілів. Аналізом служби, підготовки і пожежогасіння в підрозділі за попередній рік. Документацією підрозділу та порядком її утримання, зберігання.

Щоденне обслуговування проводиться після роботи з метою підготовки ДТЗ до подальшої експлуатації. Воно передбачає: перевірку технічного стану; виконання робіт щодо підтримування належного зовнішнього вигляду; заправлення експлуатаційними рідинами; усунення виявлених несправностей; санітарну обробку ДТЗ. Прибирально-мийні роботи виконуються за потребою, але обов'язково перед технічним обслуговуванням чи ремонтом. Оброблення кузовів автомобілів спеціального призначення

здійснюється відповідно до вимог та інструкцій на перевезення даного виду вантажів.

Примірний перелік операцій ТО-1 Контрольно-діагностичні, кріпильні, регулювальні роботи

1. Виконати роботи, передбачені ЩО.

2. Перевірити стан складових частин автомобіля (причепа, напівпричепа) зовнішнім оглядом.

3.Перевірити оглядом герметичність з'єднань систем змащування, живлення і охолодження двигуна, а також кріплення обладнання та приладів.

4. Перевірити кріплення двигуна та деталей випускного тракту.

5. Перевірити стан та натяг привідних пасів. У разі потреби

відрегулювати.

6. Перевірити роботоздатність зчеплення і герметичність системи гідроприводу. Перевірити і в разі потреби відрегулювати вільний хід педалі.

7. Перевірити кріплення коробки передач та дію механізму переключення передач на нерухомому автомобілі.

8. Перевірити люфт у шарнірах та шліцевих з'єднаннях карданної передачі, кріплення його складових частин.

9. Перевірити кріплення деталей і герметичність з'єднань заднього (середнього) моста.

10. Перевірити кріплення і шплінтовку деталей рульового

керування і герметичність з'єднань системи підсилювача рульового

керування, люфт рульового колеса і шарнірів рульових тяг.

11. Перевірити роботоздатність компресора і гальмівної системи, кріплення і герметичність трубопроводів та приладів.

12. Перевірити справність приводу і дію стоянкового гальма. У разі потреби відрегулювати.

13. Перевірити оглядом стан рами, вузлів і деталей підвіски

та інших деталей і пристроїв, які встановлені на рамі, кріплення

коліс, стан шин та тиск повітря в них. У разі потреби довести тиск

до норми.

14. Перевірити стан і кріплення кабіни, платформи, дію замків, завісів і ручок дверей кабіни.

15. Перевірити стан приладів системи живлення, їх кріплення і герметичність з'єднань, уміст оксиду вуглецю і вуглеводнів у

відпрацьованих газах бензинових двигунів, у дизелях - рівень

задимленості. У разі потреби відрегулювати.

16. Очистити акумуляторну батарею від пилу, бруду та слідів електроліту, прочистити вентиляційні отвори, перевірити кріплення і надійність контактів електричних з'єднань. Перевірити і в разі потреби довести до норми рівень електроліту.

17. Перевірити дію звукового сигналу, електричних ламп,

контрольно-вимірювальних приладів, фар, підфарників, задніх ліхтарів, стоп-сигналу та перемикача світла. У зимовий період перевірити стан електрообладнання системи опалення та пускового підігрівника.

18. Перевірити кріплення генератора, стартера та стан

контактів електричних з'єднань, стан переривника-розподільника.

19. Перевірити надійність кріплення, стан і правильність пломбування спідометра і його привода відповідно до чинної інструкції.

25.02.2013

12.

Ознайомилась з організацією кадрової роботи з підбору кандидатів на службу до МНС України. Організацією наставництва в підрозділі.

Для підвищення ефективності виховної роботи і вивчення функціональних обов'язків молодшими співробітниками, які призначаються начальником УДПО на посаду, а також для надання допомоги більш швидкого і кваліфікованого оволодіння навиками на даній посаді, при призначенні на посаду молодшого співробітника, наказом начальника УДПО за ним закріплюється наставник терміном на один рік. Наставник назначається: співробітник, який працює в управлінні не менше 5 років і зарекомендував себе як умілий спеціаліст і гідний працівник пожежної охорони. На період наставництва наставник складає щоквартально план заходів професійної та індивідуально-виховної роботи з молодшим працівником. План затверджується начальником _____ після закінчення терміну наставництва складається характеристика.

26.02.2013

13.

Ознайомилась з порядком організації діловодства у підрозділі. Організацією роботи ради зборів рядового та начальницького складу. Велику роль в зміцненні службової дисципліни серед особового складу НПЧ-1 відіграє рала зборів. Товариський суд разом з іншими суспільними організаціями і формуваннями надають активну допомогу начальникам, командирам у вихованні особового складу. Товариський суд рядового і молодшого начальницького складу СДПЧ-1 являється виборним суспільним органом і діє на основі положення про товариські суди рядового і молодшого начальницького складу органів внутрішніх справ. Суд призваний охороняти честь і гідність звання рядового і молодшого начальницького складу. Склад товариського суду в кількості 5 чоловік вибраний на загальних зборах атестованих співробітників частини Товариський суд розглядає такі справи:1. Про порушення особами рядового і молодшого начальницького складу дисципліни і суспільного порядку.2. Про допущення особами рядового начальницького складу правопорушень, за які по закону можуть бути передані на розгляд товариського суду.3. Про недобросовісне відношення осіб рядового і молодшого начальницького складу до службових обов'язків.4. Про негідну поведінку осіб рядового і молодшого начальницького складу до службових обов'язків по вихованню дітей.5. Про поступки, які принижують честь і дискредитують звання рядового та молодшого начальницького складу органів внутрішніх справ.6. Про майнові претензії осіб рядового і молодшого начальницького складу один до одного при згідності їх на розглядання діла в товариських судах. Товариський суд вибирається строком на два роки. Склад суду оголошується в наказі начальника УДПО.

27.02.2013

14.

Ознайомилась з організацією індивідуально-виховної роботи в підрозділі. Індивідуально-виховна робота - це система виховних заходів, які здійснюються з врахуванням особливостей співробітників і спрямовані на формування у них необхідних знань, вміння і навичок, високих моральних, ділових і особистих якостей, таких як:здібність твердо і неухильно втілювати вимоги законів;вміння строго берегти державу та службову таємницю;наполегливість в здоланні труднощів, зв'язаних зі службою;повага до вибраної професії;мужність, винахідливість, вміння чітко і рішуче діяти в екстремальних ситуаціях;здібність об'єктивно і критично оцінювати свою поведінку і результати службової діяльності.Індивідуально-виховна робота проводиться керівниками всіх рангів і зі всіма співробітниками. Особливу увагу слід звернути на тих підлеглих, які мають дисциплінарні стягнення, низькі результати в роботі, проявляють елементи грубощів, недисциплінованості, створюють своєю поведінкою конфліктні ситуації, негативно реагують на зауваження і критику. Необхідно пам'ятати, що повсякденної уваги потребують ті співробітники, які відрізняються замкнутістю, скаржаться на стан здоров я, з найменшого приводу вступають в суперечки з товаришами, проявляють невитриманість, зловживання спиртних напоїв, тощо. Особливого піклування вимагають молоді працівники, воїни-інтернаціоналісти, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.Рекомендується будувати схему індивідуального впливу на співробітників по лінії їх безпосередньої підлеглості.Здійснювати керівником індивідуально-виховні заходи повинні бути різнобічними, спрямованими на формування моральних якостей підлеглих, підвищення рівня їх професійної майстерності, вирішення побутових потреб і т. ін.

28.02.2013

15.

Взяла участь у перевірці вододжерел разом з представниками водоканалу.

Перевірки зовнішнього протипожежного водопостачання поділяються на наступні види: а) зовнішнім оглядом без пуску води; б) технічна перевірка з пуском води.

Перевірка зовнішнім оглядом без пуску води проводиться:

- інженерно-інспекторським складом під час проведення перевірок об’єктів суб’єктів господарювання та інших підконтрольних об’єктів (об’єктові вододжерела);

- один раз на півріччя особовим складом чергового караулу на закріпленій за караулом дільниці (вуличні вододжерела).

Технічна перевірка з обов'язковим пуском води проводиться особовим складом чергового караулу на закріпленій дільниці в районі виїзду частини:

- два рази на рік (1 квітня – 15 травня, 1 вересня – 1 листопада) з обов’язковим залученням представника водопровідної служби (перевірка вуличних вододжерел). Під час проведення зазначених перевірок територіальними органами організовується та здійснюється перевірка стану протипожежного захисту відповідних водопровідних служб, які знаходяться на території обслуговування;

- один раз на рік під час проведення інженерно-інспекторським складом територіальних підрозділів перевірок об’єктів, суб’єктів господарювання та інших підконтрольних об’єктів (перевірка об’єктових вододжерел).

01.03.2013

16.

Взяла участь у технічному обслуговуванні та перевірці технічного стану пожежної техніки підрозділу. Проведенні випробовування пожежно-технічного обладнання та пожежного насосу основного пожежного автомобіля загального призначення.

04.03.2013

17.

Взяла участь у заповненні (веденні) технічної документації по експлуатації пожежної техніки, пожежних рукавів.

Технічна документація включає: введення засобів зв'язку в технічну експлуатацію;технічне обслуговування, ремонт, планування експлуатації і облік засобів зв'язку;контроль за технічним станом;статистичний облік і аналіз відказів;матеріально-технічне забезпечення;рекламаційну роботу і технічнеобслуговування;категорування і списання.

Зберігання рукавів. Проводиться в затемненому приміщенні при температурі 0 град. С і відносній вологості 50..65 %, приміщення повинно бути вентильованим. Напірні рукава повинні зберігатися в одинарній нещільно скатаній скатуі або розтягнути по всій довжині на дерев'яних стелажах. Допускається використання металевих стелажів без гострих виступів, профарбованих без слідів іржі. Всмоктувальні рукава зберігаються тільки в розтягнутому виді. При зберігання всмоктувальних рукавів стелажі повинні мати ухил 3...5 град., для стікання капель зконденсованої води. При зберіганні всмоктувальні і напірні рукави з середини просипаються тальком. Всмоктувальні рукави 1 раз в 6 місяців необхідно повертати на кут 45...50 град., міняючи місця дотику рукавів з полицею. Стелажі з рукавами повинні знаходитись на відстані не менше 1 м. від опалювальних приладів. Забороняється зберігання рукавів з нафтопродуктами, кислотами, лугами, хімічно-активними речовинами та фарбами. Не допустимо в процесі зберігання попадання на рукава сонячних променів.

Перекантовка напірних рукавів. Мета – не допустити перетирання і появи свищів на кантах рукавів. Проводиться 1 аз в 6 місяців зі зміщенням другої скатки на 30 град. При температурі не менше 30 град. С. У прогумованих рукавів нова скатка не повинна проходити по гумованому шву. Дата перекантовка записується в розділ “Б” картки, робота рукава і приймається 20 хв.

Строки експлуатації та списання пожежних рукавів. Всмоктувальні рукави, їх строк служби визначається по результатам випробувань, якщо нові рукава не витримали випробувань, на них складається акт-рекламація. Напірні рукави, строк експлуатації складає не менше 5 років, за цей час вони повинні наробити не менше 120 год. Напірні рукави, які не виробили встановлений строк експлуатації, але не витримали встановлені критерії випробування, або довжина яких

05.03.2013

18.

Відпрацювала план пожежогасіння та ліквідації аварії на об’єкт, який знаходиться в районі виїзду підрозділу (1-2 плани).

Оперативний план пожежогасіння - оперативний документ, яким прогнозується обстановка в разі виникнення пожежі на об'єкті і визначаються основні питання організації пожежогасіння.

План пожежогасіння – це оперативний документ, що прогнозує обстановку і встановлює основні питання організації гасіння пожеж на найбільш важливих та складних за оперативно – тактичним відношенням об’єктах.

Основне призначення плану – надати допомогу КГП, правильно визначити вирішальний напрям оперативних дій на пожежі, з урахуванням специфічних особливостей об’єкта, прискорити та полегшити постановку завдань керівникам підрозділів, що прибувають на пожежу.

06.03.2013

19.

Відпрацювала оперативну картку пожежогасіння на об’єкти, які розташовані в районі виїзду частини (не менше 2-х). Опис пожежі, який стався на об’єкті в районі виїзду підрозділу (не менше 2-х).

Картки пожежогасіння на об’єкти представляють собою оперативний документ, призначений для швидкого пошуку найближчих пожежних гідрантів на водопровідній мережі, природних та штучних вододжерел на місцевості, які доцільно використовувати для гасіння пожеж, а також для отримання необхідних відомостей про будинки, шляхи евакуації людей і матеріальних цінностей та інших відомостей, необхідних для успішного гасіння пожеж на даному об’єкті.

Їх розробляють на такі об’єкти: дитячі ясла, садочки, школи, середні спеціальні навчальні заклади, адміністративні будинки органів влади, житлові будинки підвищеної поверховості, культурно – видовищні споруди, бази, склади, магазини, промислові підприємства та інші об’єкти, на які немає необхідності складати плани пожежогасіння.

07.03.2013

20.

Відпрацювала ведення радіообміну на стаціонарних та автомобільних радіостанціях, а також роботу з переговорним устаткуванням, яке є на озброєнні в підрозділі. Заповнення службової документації чергового караулу.

Правила ведення всіх видів зв'язку: 1. Обмін інформацією передбачає передачу і приймання телефонограм, радіограм, телеграм, графічних і текстових зображень, сигналів команд. 2. По змісту сповіщення розділяються на оперативні і службові. 3. Обмін сповіщеннями повинен бути коротким. 4. Встановлення зв'язку здійснюється по формі:"Ангара! Я, Сокіл! Відповідайте", "Сокіл, Я, Ангара! На прийомі!" 5. Передача сповіщень повинна вестись чітко і зрозуміло.

Всі радіостанції зобов'язані працювати на відведених їм частотах. Робота на інших частотних каналах, крім випадку проникнення в радіозв'язок взаємодіючих служб, забороняється.В пожежній частині є такі засоби зв'язку:"Віола", "Пальма", телефонний апаратЕксплуатація засобів зв'язку гарнізону пожежної охорони - це комплекс організаційно-технічних заходів, які забезпечують функціонування засобів зв'язку у відповідності з вимогами експлуатаційно-технічної документації.Експлуатація засобів зв'язку включає застосування засобів зв'язку технічну експлуатацію.

11.03.2013

21.

Провела практичне заняття із службової підготовки особового складу чергового караулу відповідно до розкладу занять. Пожежно-тактичні заняття в якості КГП. Відпрацювання схеми подачі вогнегасних речовин від пожежної автоцистерни з установкою та без установки пожежного автомобіля на вододжерело.

12.03.2013

22.

Провела аналіз роботи ланок ГДЗС караулів під час гасіння пожеж за останній рік. Аналіз ГДЗС пожежно-рятувальної частині. Заняття з особовим складом частини в теплодимокамері та на смузі психологічної підготовки.

База (пост) газодимозахисної служби 2.10.1. База ГДЗС повинна мати: апаратну (для зберігання та перевірки апаратів захисту органів дихання та зору); майстерню для ремонту апаратів; приміщення для миття та сушіння апаратів; кисненаповнюючий пункт; повiтронаповнюючий пункт; приміщення для зберігання, зарядки та випробувань регенеративних патронів; приміщення для зберігання кисневих i повітряних балонів; приміщення для випробувань кисневих i повітряних балонів.Для здійснення підготовки газодимозахисників в гарнізонах пожежної охорони повинні бути створені тренувальні комплекси, їх кількість визначається виходячи з чисельності газодимозахисників пожежної охорони і місцевих особливостей, але в усіх випадках повинно бути не менше одного тренувального комплексу гарнізону. Тренувальний комплекс включає: => теплодимокамеру;=> площадку з набором спортивних снарядів і тренажерів для проведення тренувань газодимозахисників на чистому повітрі;=> учбовий клас. Теплокамери і димокамери оснащуються: Теплокамери - тренажером, вантажами різної ваги і ергометрами для створення фізичних навантажень, приборами контролю температури в приміщенні і функціональних медичних показників газодимозахисників. Димокамери - трансформованими перегородками для створення заданої обстановки, пристроями і приборами для імітації факторів пожежі і контролю за місцем знаходженням газодимозахисників. Димокамера обладнується аварійним освітленням з окремим джерелом живлення і вентиляцією. Учбовий клас - розміщується, як правило, в будівлі теплодимокамери. Він повинен бути обладнаний столами на 20-30 місць, стендами і наглядовими посібниками по правилам роботи в протигазах і їх перевірок. Пост ГДЗС оснащується перевірочними столами і приборами для перевірки ізолюючих протигазів. При проведенні занять в теплодимокамері повинні виконуватись такі вимоги: Теплодимокамера: температура повітря - 58 С; відносна вологість - 25-30 %; концентрація вуглекислого газу - не більше 5%; концентрація окису вуглецю - не більше 0,024%; освітлення - 150-200 лк. Димокамера: => температура повітря - не більше 30 С;=> відносна вологість - до 100%.

13.03.2013

23.

Провела розбір пожежі з караулами. Інструктаж з питань безпеки праці з водіями пожежних автомобілів. Перевірку № 1 АСП -2 з черговим караулом під час заступання на чергування.

Резервуарний апарат АСП-2 призначений для захисту органів дихання і зору пожежних від дії негативної дії зовнішнього середовища при гасінні пожежі і виконання інших робіт в повітрі, непридатному для дихання.

ТТД АСП-2М Маса(кг) 15.5 Об'єм балону (л) 2*4 Час захисної дії (хв) 60 Запас повітря до н.у. (л) 1600 Бойова перевірка АСП-2 1.Перевірка шолом-маски 2. Перевірка тиску по манометру та тиску резерву. 3.Перевірка на розрідження. 4. Перевірка роботи легеневого автомату та клапану видиху.

Перевірка №1 АСП-2 1.Зовнішній огляд апарату. 2.Підгонка ременів 3.Перевірка апарату на розрідження 4.Перевірка легеневого автомату та клапану видиху 5. Перевірка тиску та резерву 6. З'єднання під високим тиском(на протязі 1 хв

14.03.2013

24.

Провела контрольну перевірку дотримання вимогам безпеки праці в черговому караулі. Заняття з особовим складом чергового караулу за темою: «Надання першої медичної допомоги постраждалим під час НС»

Перша медична допомога - комплекс заходів, які надаються потерпілому на місці отримання травм і при транспортуванні в медичний заклад.Перша медична допомога ділиться на 3 категорії:1. Перша лікарняна некваліфікована допомога (надається не медичним працівником).2. Перша медична кваліфікована допомога (надається фельдшером, медсестрою).3. Перша лікарняна медична допомога (надається лікарем із спецобладнанням). Заходи першої медичної допомоги:1. Негайне зупинення впливу зовнішніх шкідливих факторів, винос потерпілого з негативних умов (вода, вогонь, газ).2. Надання першої долікарняної допомоги.3. Організація швидкої доставки або транспортування потерпілого в лікувальний заклад.Ознаки життя:Наявність серцебиття, наявність пульсу на артеріях, наявність реагування зіниць на світло.Ознаки смерті:Охолодження тіла і поява трупних плям, трупне окоченіння, блідість роговиці ока.

Під час несення служби у внутрішньому наряді особовий склад повинен знати і виконувати вимоги дійсних правил. Забороняється в приміщеннях пожежної частини:встановлювати інвентар і обладнання на площадках і маршах сходових клітин, поблизу спускних стовпів і дверних проходів. застилати коврами, доріжками і. т. д. Підлогу в караульному приміщенні, учбовому класі, гаражі і на шляхах руху особового складу по сигналу тривоги.При проведенні навчань із числа офіцерського складу призначаються відповідальний за ТБ. При проведенні занять, особливо біля навчальної вежі викладач повинен особисто перевірити стан спортивного майданчика і вежі, а також справність драбин і мотузок, які використовуються. Перед заняттям подушка обов'язково зкопується. Якщо працюють з висувною драбиною, то біг по ній починається тільки після закріплення фіксаторів за щаблі.При використанні ДШ обов'язково користуватися страховим приладом. При піднятті по висувній драбині з двох сторін внизу по бокам - два страхувальника.Забороняється пересувати висувну драбину, коли на ній знаходяться люди. При гасінні пожеж необхідно суворо дотримуватись вимог бойового статуту. При БР не перешкоджати руху транспорту по дорогах. При прокладанні рукавів через дорогу - встановлювати рукавні містки, а також виставляється в цьому місці пост, якщо не прибули працівники ДАІ. Забороняється подавати воду при БР, якщо незакріплені на висоті рукава. Забороняється одягати лямку ствола при роботі на висотах. Забороняється переносити інструмент при БР колючими кінцівками вперед.

15.03.2013

25.

Провела професійно-орієнтаційну роботу серед населення та учнів по відбору кандидатів на навчання до Академії пожежної безпеки. Розробила план пожежогасіння та ліквідації аварії на об’єкт, який знаходиться в районі виїзду підрозділу (1-2 плани).

18.03.2013

26.

Розробила оперативну картку пожежогасіння на об’єкти, які розташовані в районі виїзду частини (не менше 2-х). Опис пожежі, яка сталася на об’єкті в районі виїзду підрозділу (не менше 2-х).

Відпрацювання оперативних карток пожежогасіння на об'єкти - проведення на об'єктах навчань та практичних тренувань підрозділами МНС із залученням, за необхідністю, працівників і техніки об'єкта з метою забезпечення чіткої організації дій з рятування людей та гасіння пожеж у разі її виникнення.

19.03.2013

27.

Розробила картку бойових дій чергового караулу (чергової зміни) на пожежі, ліквідації аварії (реальні). Календарний план розподілу навчального часу, тематичний план та розклад занять із службової підготовки.

20.03.2013

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]