Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_vkazivki_4_kurs_1_2_1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
865.79 Кб
Скачать

Міністерство надзвичайних ситуацій України

Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля

Кафедра економіки та управління

Горбаченко Ю.М., Грибенюк Г.С., Капля А.М.,

Кришталь Т.М., Чубань В.С., Щерба Т.О.

Методичні вказівки для виконання курсової роботи з дисципліни «Основи державного управління у сфері пожежної безпеки»

Для курсантів, студентів, слухачів що навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за напрямом 6.170203 «Пожежна безпека»

м. Черкаси

ББК 38.96 – 6П2

Г 67

Рецензент: завідувач кафедри менеджменту організацій Черкаського державного технологічного університету, д.е.н., професор Качала Т.М.

Затверджено Вченою радою академії (протокол № 11 від 18.10.2011р.) як методичні вказівки для виконання курсової роботи з дисципліни «Основи державного управління у сфері пожежної безпеки», для курсантів, студентів, слухачів що навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за напрямом 6.170203 «Пожежна безпека».

Ю.М. Горбаченко, Г.С. Грибенюк, А.М. Капля, Т.М. Кришталь, В.С. Чубань, Т.О. Щерба

Г67 Основи державного управління у сфері пожежної безпеки / Методичні вказівки для виконання курсової роботи для курсантів, студентів, слухачів що навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за напрямом 6.170203 «Пожежна безпека» – Черкаси, 2011. – 39 с.

ISBN

У методичних вказівках для виконання курсової роботи викладені вимоги та рекомендації щодо підготовки та виконання курсової роботи курсантами, студентами та слухачами, що навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за напрямом 6.170203 «Пожежна безпека».

Загальні вимоги до виконання і оформлення курсової роботи

Курсова робота - це самостійна науково-дослідницька робота курсантів, студентів, слухачів.

Курсова робота включає в себе виконання чотирьох конкретних завдань і розглядає питання:

    • визначення необхідної кількості відділень оперативно-рятувальних підрозділів в місті;

    • вибору варіанту побудови системи телефонного зв'язку оперативно-рятувальних підрозділів міста;

    • планування деяких аспектів проведення перевірок об'єктів;

    • організації діяльності оперативно-рятувальних підрозділів міста.

Курсова робота виконується на аркушах формату А4 розбірливим почерком, без скорочень або друкують на аркуші білого паперу формату А4 (210x297 мм) через півтора міжрядкових інтервали - для комп'ютера (розмір шрифту - 14). На сторінці має бути не більше 28-30 рядків і витримані такі поля: ліве - 20 мм, праве - 10 мм, верхнє і нижнє - по 20 мм. Графічна частина кожного завдання виконується на окремих аркушах.

При визначенні номеру завдання курсанти, студенти та слухачі користуються шифром своєї залікової книжки.

Курсова робота має бути підписана курсантом, студентом, слухачем в кінці перед «списком літератури».

Після титульного аркуша оформляється зміст роботи, який включає в себе вступ, основну частину (розділи), список літератури

Назви структурних частин курсової роботи («зміст», «розділ», «список літератури») друкуються великими літерами симетрично до тексту. Кожну структурну частину роботи слід починати з нової сторінки. Нумерацію сторінок, підрозділів, проставляють арабськими цифрами без знаку №.

Слід мати на увазі, що першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, на якому нумерація сторінки не ставиться, але враховується при нумерації наступної сторінки. Нумерація сторінок проставляється у верхньому правому куті без крапки в кінці.

Умови завдань на курсову роботу

Завдання № 1

Протягом року (365 діб) оперативно-рятувальні підрозділи міста виїжджали:

    • у n1 випадках – одне відділення на автоцистерні;

    • у n2 випадках – два відділення;

    • у n3 випадках – чотири відділення.

Середній термін зайнятості оперативно-рятувальних підрозділів обслуговуванням складає обс (год./виклик.)

1) Припускаючи, що черга викликів в місті є найпростішою, побудувати її математичну модель та на основі математичної моделі провести розрахунок, що на інтервалі часу 1 (годин) в місті відбуваються:

- жодного виклику;

- А викликів;

- більше ніж А викликів.

2) Припускаючи, що термін зайнятості оперативно-рятувальних підрозділів обслуговуванням виклику є випадковою величиною, що розподілена згідно з показним законом, визначити можливість того, що значення цієї величини будуть у таких межах:

- менше 2 годин;

- не менше 3 годин;

- від 2 до 3 годин.

3) Визначити згідно з математичним моделюванням процесу виникнення одночасних викликів пожежно-рятувальних підрозділів:

- кількість випадків на рік, що очікується, коли при виникненні чергового виклику виникає потреба в одночасному обслуговуванні того чи іншого числа «m» викликів (m = 1, 2, 3, 4).

За підсумками розрахунків визначити дійсну кількість одночасних викликів оперативно-рятувальних підрозділів, що очікується в місті.

4) Визначити на основі математичного моделювання процесу зайнятості оперативно-рятувальних підрозділів обслуговуванням викликів в місті:

- можливість того, що в будь-який час обслуговуванням викликів буде одночасно зайняте те чи інше число «j» відділень оперативно-рятувальних підрозділів (j=0, 1, 2, 3, 4) ;

- можливість того, що в будь-який час тої чи іншої кількості відділень оперативно-рятувальних підрозділів, яка є в наявності в місті «R», буде недостатньо для обслуговування викликів (R=0, 1, 2, 3, 4);

- кількість відмовлень, (повних або часткових) в обслуговуванні викликів при тому чи іншому числі «R» відділень в місті (R=1, 2, 3, 4).

За підсумками розрахунків та з урахуванням загальних економічних умов обґрунтувати вибір кількості «R» відділень оперативно-рятувальних підрозділів на АЦ, яка необхідна в місті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]