Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наказ МВС 657 1995 об.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
148.48 Кб
Скачать

Міністерство внутішніх справ України н а к а з

2 Жовтня 1995 р. № 657

Про затвердження Настанови

по організації роботи

підрозділів Державої пожежної

охорони, що охороняють

об’єкти на договірних засадах

На виконання Закону України “Про пожежну безпеку” і поста-

нови Кабінету Міністрів України від 26 липня 1994 року №508 “Про

заходи щодо виконання Закону України “ Про пожежну безпеку”

Н А К З У Ю :

1.Затвердити Настанову по організації роботи підрозділів Дер-

жавної пожежної охорони,що охороняють об’єкти на договірних засадах (додається).

2.Начальникам ГУМВС України в Криму,м.Києві та Київські

області,УМВС України в областях та в м.Севастополі організувати вивчення в підрозділа внутрішніх справ цієї Настанови та

забезпечити її якісне та повне виконання.

3.Контроль за виконанням наказу покласти на заступника міні-

стра внутрішніх справ Чернишова В.С. та УДПО МВС України

/Хижняка Б.Б./.

4.Визнати такою, що застосовується на території України,

Настанову по організації профілактичної роботи на об’єктах, що

охороняються підрозділами воєнізованої та професійної пожежної

МВС СРСР,затверджену 2 жовтня 1985 р. ГУПО МВС СРСР.

МІНІСТР

Генерал-лейтенант міліції Ю.Ф.Кравченко

Затверджено

Наказом Міністерства внутрішніх справ

України

Від 2 жовтня 1995 року № 657

Н А С Т А Н О В А

По роганізації роботи підрозділів пожежної охорони,

що охороняють обєкти на договірних засадах

1.Загальні положення

1.1.Настанова по організації роботи підрозділів Державної пожежної охорони, що охороняють об’єкти на договірних засадах

/надалі-Настанова/ вивчає основи організації та порядок вдійснення підрозділами Державної пожежної охрони своїх функцій по охороні від пожеж та пожежно-профілактичному обслуговуванню підпри-ємств , установ організацій, охорону,затвердженим постановою належно від їх форм власності та видів діяльності/далі об’єкти/ ,на підставі договорів згідно з Положенням про Державну пожежну охорону Кабінету Міністрів України від 26 липня 1994 року №508.

1.2.Об’єктами ,що охороняються або обслуговуються в пожежно-профілактичному відношенні Державною пожежною охороною,вважаються підприємства,організації та інші установи ,перелічені в акті міжвідомчої комісії,на підставі якого з адміністрацією в установленому порядку укладено договір і виділені кошти на утримання штатної численності пожежної охорони,або розвиток матеріально-технічної бази підрозділів Державної пожеж-ної охорони .

Під час здавання в експлуатацію об’єктів нового будівництва, а також у разі подавання пропозицій від адміністрації про необхід-

ність профілактичного обслуговування інших будівель і споруд до акта міжвідомчої комісії і договору можуть вноситися відповідні зміни у штати підрозділів Державної пожежної охорониз коректуванням кошторисуна їх утримання згідно з чинним законодавством .

1.3.У своїй діяльності підрозділи Державної пожежної охорони,які охороняють об’єкти на договірних засадах,керуються, Конституцією , Конституційним договором, законами України,ука-

зами та розпорядженнями Президента України,нормативними актами Міністерства внутрішніх справ України ,Положенням про Державну пожежну охорону,відомчими нормативними актами з пи- таннь протипожежного захитсу та даною Нсатановою.

1.4.Охорона об’єктів від пожеж становить цілодобове здійснання пожежно-профілактичної роботи ,чергування бойових

обслуг,виїзди на гасіння пожежі проведення пов’язаних з ними першочергових аварійно-рятувальних робіт.

1.5.Пожежно-профілактичне обслуговування об’єктів стано-

вить проведення підрозділами Державної пожежної охорони, що не мають виїзної пожежної техніки, цілодобової, або щоденної пожежно-профілактичної роботи в обсязі,встанвленому договором і цією Настановоюю.

1.6.Головним завданням пожежно-профілактичної роботи на об’єктах,які охороняються та обслуговуються, є розробка обгрунтованих заходів і рекомендацій,спрямованих на : усунення причин пожеж,обмеження поширення пожеж, створення умов для успішної евакуації людей і матеріальних цінностей у разі пожежі,забезпечення своєчасного виявлення пожежі,яка виникла, швидкого виклику підрозділів пожежної охорони і успішного її гасіння,здійснення контролю за реалізацією цих заходів.

1.7.Функціональні обов’язки особового складу підрозділів Державної пожежної охорони розробляються з урахуванням договору,положення якого не суперечать чинному законодавству, цієї Настанови та інших нормативних актів МВС України.

1.8.При укладенні договору з об’єктом про організацію пожежної охорони пердбачити розділ,у якому визначити ,що в разі передачі об’єктом в оренду стороннім організаціям приміщень,які будуть охоронятися чи обслуговуватися підрозділами Державної пожежної охорони, на об’єкт та орендарів покладаються обов’язки щодо забезпечення пожежної безпеки і обумовлюється порядок розрахунку за здійснення пожежної охорони приміщень і дільниць , що орендуються.

1.9.Підрозділи Державної пожежної охрони МВС України , що охороняютьоб’єкти на договірних засдах,фінансуються зарахунок цих об’єктів.

1.10.При несвоєчасному виділенні коштів на утримання штатної чисельності Державної пожежної охорони (забогованості понад 1/4 річного кошторису договірні відносини відповідно до законодавства припиняються шляхом розірванням договору з відшкодуванням усіх витрат на скорочення за рахунок підприємсвта,організації,установи що охороняється.