Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
899.07 Кб
Скачать

42

Зміст

Вступ

3

Розділ 1. Теоретичні основи статистичного аналізу показників попиту та пропозиції робочої сили

6

1.1.

Сутність попиту та пропозиції, завдання статистики

6

1.2.

Система показників, статистичні методи аналізу та інформаційна база

9

Розділ 2. Статистичний аналіз показників попиту та пропозиції робочої сили та вивчення їх залежності від параметрів ринку

17

2.1.

Аналіз динаміки показників попиту та пропозиції на ринку праці в 2009-2011 рр.

17

2.2.

Вивчення залежності показників попиту та пропозиції на ринку праці методом статистичних групувань

21

2.3.

Кореляційний аналіз залежності попиту та пропозиції робочої сили від параметрів ринку

26

2.4.

Індексний аналіз показників попиту та пропозиції робочої сили

29

Розділ 3 Прогнозування показників стану попиту і пропозиції робочої сили

32

Висновки і пропозиції

38

Список використаних джерел

40

Додатки

42

Вступ

Україна, як суверенна держава, знаходиться в стадії глибоких економічних реформ з метою побудови соціально-орієнтованої ринкової економіки. Ринкова економіка формується і розвивається, як органічна єдність багатьох ринків: землі, капіталу, житла, товарів, послуг, робочої сили, тощо. Ринок праці є невід’ємною складовою частиною загальноекономічного ринкового механізму. Він характеризується як одне з найбільш складних соціально-економічних явищ суспільства, в якому відбиваються всі сторони його життєдіяльності, проявляється вся різноманітність його інтересів та протиріч. Тому процес його функціонування постійно знаходиться у колі зору держави, оскільки відтворення такого товару, як робоча сила – це відтворення трудових ресурсів і в цілому продуктивних сил суспільства.

Перехід до ринкової економіки в Україні характеризується виникненням і посиленням ряду негативних тенденцій і зокрема зростанням безробіття та неефективної зайнятості, які зумовлюють падіння продуктивності праці. У зв’язку з цим виникає потреба здійснення активної політики в області зайнятості, яка включає в себе соціальний захист населення від безробіття, на основі зростання зайнятості і підвищення за рахунок цього життєвого рівня населення.

Ефективне управління людськими ресурсами стало нині одним з факторів економічного успіху. В концепції економічного розвитку України до 2015 року на найближчу перспективу визначені ключові проблеми ринку праці та запропоновано комплекс заходів щодо формування гнучкого ринку, вдосконалення системи управління сферою зайнятості. Чітко простежується і приоритетний напрямок державної політики на ринку праці - розвиток якості робочої сили як складової частини розвитку людських ресурсів.

У розвиненій ринковій економіці суб’єктами на ринку праці виступають працедавці і працівники або органи, що представляють їх інтереси. Держава виступає як працедавець на державних підприємствах, а також як інвестор, фінансуючи великі соціально значимі проекти і програми. Але головна функція держави полягає в тому, що вона формує, визначає і контролює правила поведінки і регулювання інтересів партнерів на ринку Відповідно до чинного законодавства про зайнятість населення, держава проводить політику сприяння реалізації прав громадян на повну, продуктивну і вільно обрану зайнятість. Необхідне комплексне дослідження чинників, що впливають на формування попиту на робочу силу в країні, виявлення основних проблем, вирішення яких зможе знизити ріст прихованого і явного безробіття. Воно заважає суспільству розвиватися і рухатися вперед з урахуванням своїх потенційних можливостей.

Актуальність роботи полягає в тому, що кардинальне вирішення проблеми рівноваги між попитом та пропозицією на ринку праці обумовлює необхідність обліку всіх чинників, що впливають на відтворення робочої сили і розвиток людських ресурсів, прогнозування розвитку економіки країни і визначення потреб в кадрах на основі статистичних і соціологічних досліджень, що дозволить регулювати формування освітніх потреб молоді з урахуванням їх схильностей та потреб економіки.

Виходячи з цього основною метою даної роботи є вивчення залежності показників попиту та пропозиції на ринку праці України в 2009-2011 роках за допомогою різних статистичних методів аналізу, визначення існуючих проблем рівноваги між попитом та пропозицією на ринку праці та прогнозування показників стану попиту і пропозиції робочої сили на цьому ринку у майбутньому.

Виходячи з мети роботи, основними завданнями роботи є:

  • вивчення основ статистичного аналізу показників попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці;

  • проведення аналізу динаміки показників попиту та пропозиції на ринку праці України в 2009-2011 рр.;

  • визначення залежності показників попиту та пропозиції на ринку праці країни методом статистичних групувань;

  • проведення аналізу залежності попиту та пропозиції робочої сили від параметрів ринку праці кореляційним статистичним методом;

  • проведення індексного аналізу показників попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці країни;

  • визначення методики прогнозування показників стану попиту і пропозиції робочої сили на ринку праці країни у майбутньому.

Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і прикладних питань стосовно функціонування ринкового механізму саморегулювання на прикладі ринку праці України.

Об’єктом дослідження є ринок праці України, особливості формування попиту та пропозиції на цьому ринку в 2009-2011 роках.

Розділ 1

Теоретичні основи статистичного аналізу показників попиту та пропозиції робочої сили

1.1. Сутність попиту та пропозиції робочої сили, завдання статистики

Ринок праці характеризується видом товару, який на ньому продається, його ціною, попитом та пропозицією. Товаром на ринку праці виступає робоча сила, яку роботодавець купує та вступає в соціально-трудові відносини з працівниками з приводу купівлі їх здібностей до праці. Відмінність ринку праці від усіх інших полягає в тому, що відносини купівлі-продажу праці неперервні від моменту найму працівників до їх звільнення. Ринок праці існує як за межами підприємства, організації, установи, так і всередині їх. Він забезпечує функціонування ринкової економіки на засадах дії закону попиту та пропозиції. Його основна функція полягає в забезпеченні через сферу обігу перерозподілу робочої сили між галузями і сферами виробництва та забезпечення роботою всього економічно активного населення, яке в даний конкретний момент пропонує свою робочу силу.

Ринок праці в Україні формується в умовах багатоукладної економіки, яка представлена приватним та господарським, суспільним та індивідуальним сектором. У зв’язку з цим змінюватиметься структура і масштаби ринку праці, особливість якої в Україні полягає в тому, що він функціонує за відсутності ринку капіталу, тому попит на робочу силу відірваний від її пропозиції через відсутність ринкової системи територіально-галузевого перерозподілу інвестицій і праці.

У процесі збалансованості на ринку праці є два аспекти. Один відображає наявність і динаміку робочих місць, а інший пов’язаний з попитом населення на робочі місця, формування якого лежить за межами структурних зрушень і загальної динаміки робочих місць, хоча і є результатом загального рівня соціально-економічного розвитку країни. Вирішення проблем збалансованості попиту і пропозиції робочої сили передбачає також і регулююча дія на систему робочих місць. Регулюючим діям повинне піддаватися перетворення всієї трудової сфери. Використовуючи непрямі регулятори, перш за все кредитно-фінансову і податкову системи, необхідно сприяти створенню нових робочих місць у галузях, що виробляють товари народного споживання і надають послуги.

На ринку праці взаємодіють головним чином роботодавці (суб’єкти власності на засоби виробництва) і наймані працівники, які формують обсяг, структуру та співвідношення попиту і пропозиції робочої сили, інтереси яких тісно переплітаються при визначенні ціни праці та умов її функціонування.

Попит і пропозиції робочої сили – основні складові ринку праці, співвідношення яких формує політику зайнятості в країні та її окремих регіонах. Треба зазначити, що між роботодавцями, найманими працівниками і державою встановляється соціальний діалог, який сприяє забезпеченню ефективного функціонування економіки, регулює її соціальні аспекти, в тому числі, й соціально-економічні відносини на ринку праці [9].

Основними компонентами ринку праці являються попит та пропозиція робочої сили, вартість та її ціна.

Обсяги пропозиції робочої сили на ринку праці визначаються чисельністю населення, яке пропонує свою робочу силу, а також кількістю робочих місць, на які вони претендують.

Пропозиція робочої сили визначається чисельністю працездатного населення, яке прагне отримати роботу та мати гідну оплату праці. Обсяги пропозиції робочої сили можна дослідити як на рівні підприємства, секторів економіки, видів економічної діяльності, так і на рівні окремих територій.

Формування попиту і пропозиції робочої сили в Україні значною мірою залежить від розвитку освітніх послуг на ринку праці. Проблема розвитку освітніх послуг на ринку праці є важливим та актуальним питанням сьогодення, без вирішення якого неможливе формування якісно нової робочої сили, забезпечення кваліфікованими кадрами економіки країни.

Відповідно до неокласичної теорії, заробітна плата врівноважує попит та пропозицію на ринку праці. Вона відіграє роль механізму, яки справляє вплив на встановлення рівноваги між ними. Важливо оцінити співвідношення між попитом і пропозицією, визначити вплив різних факторів встановлення рівноваги або нерівноваги на ринку праці. Заробітна плата безпосередньо врівноважує попит і пропозицію робочої сили на ринку праці.

Треба відмітити, що рівень оплати праці в деяких видах економічної діяльності досить високий для стимулювання попиту на робочу силу, який відповідав би розмірам потенційної пропозиції праці. Це відбувається внаслідок невисокого рівня науково-технічного прогресу, низької продуктивності індивідуальної праці та значних втрат робочого часу на підприємствах окремих видів економічної діяльності, а також труднощами періоду трансформаційної економіки, порушеннями координації регулювання економічною діяльністю на всіх рівнях.

При оцінюванні ситуації співвідношення оплати праці, попиту та пропозиції значну увагу слід приділяти аналізу заборгованості із заробітної плати, яка в багатьох випадках визначає надлишкову зайнятість на підприємствах тих чи інших видів економічної діяльності.

Вище перелічені проблеми функціонування ринку праці не можливо вирішити без удосконалення його економічного механізму, який повинен спиратися на глибокий аналіз існуючих співвідношень оплати праці, попиту та пропозиції робочої сили і визначених закономірностей їх розвитку. Саме цим питанням повинна займатися статистика.

Виходячи з вище визначеною проблемою взаємозалежності попиту та пропозиції на ринку праці, загальними завданнями їх статистичного аналізу є [9]:

  • збирання та оброблення інформації про стан і розвиток ринку;

  • оцінювання кон’юнктури ринку, в тому числі визначення та аналіз основних пропорцій ринку;

  • вивчення руху робочої сили: обсягу, структури, рівня динаміки та регіональних відмінностей, процесу задоволення попиту на робочу силу;

  • виявлення та прогнозування попиту на робочу силу;

  • характеристика рівня, співвідношень, структури, коливання та динаміки між попитом і пропозицією робочої сили.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]