Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
менеджмент.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
203.14 Кб
Скачать

Тематика та зміст відпрацювання лекційних та практичних занять студентами заочної форми навчання з дисципліни «Менеджмент»

Тема 1. Сутність, розвиток і роль менеджменту

Дайте відповіді на питання:

1. Причини виникнення менеджменту як теорії і як практики.

2. Сутність поняття менеджменту і підходи до його визначення.

3. Характерні риси менеджменту як управлінського феномена.

4. Виникнення і розвиток менеджменту.

5. Співвідношення понять «менеджер», «підприємець», «фахівець» як єдності протилежностей.

6. Основні напрямки розвитку управлінської думки в 20 столітті.

ЛІТЕРАТУРА:12-14, 16-18, 23-26, 28, 31, 32, 34-36.

Відповіді:

1)Менеджмент як галузь людсько¿ д³яльност³ виник ³ розвиваºться у зв'язку з необх³дн³стю з'ясувати, чому одн³ орган³зац³¿ досягають усп³ху, а ³нш³ занепадають, розорюються.Щоб в³дпов³сти на це запитання, тобто розкрити фактори усп³ху орган³зац³¿, насамперед сл³д з'ясувати, що вона собою являº. Орган³зац³я - це група людей, д³яльн³сть яких св³домо координуºться для досягнення сп³льно¿ мети. Отже, орган³зац³ю (п³дприºмство) сл³д розглядати не як технолог³чну ланку сусп³льного виробництва, а як соц³альну п³дсистему ринково¿ економ³ки.Поняття орган³зац³¿ нерозривно пов'язане з менеджментом. У в³дом³й книз³ американських науковц³в "Основи менеджменту" даºться таке його визначення: "Менеджмент - це вм³ння досягти поставлених ц³лей, використовуючи працю, ³нтелект, мотиви повед³нки ³нших людей. Менеджмент - функц³я, вид д³яльност³ в самих р³зноман³тних орган³зац³ях".Серед функц³й менеджера сл³д вид³лити ³ таку, як ум³ння актив³зувати "людський фактор".про д³яльн³сть менеджера можна судити т³льки за економ³чними показниками д³яльност³ орган³зац³¿ (п³дприºмства). Щоб досягти усп³ху, необх³дно пост³йно й наполегливо розвивати знання ³ навички, необх³дн³ кер³вников³.

2)Менеджмент - галузь управл³нсько¿ ³ господарсько¿ д³яльност³, що забезпечуº рац³ональне управл³ння економ³чними процесами, орган³зац³¿ систем управл³ння та його вдосконалення у в³дпов³дност³ завданням соц³ально-економ³чного розвитку. Менеджмент - здатн³сть, манера поводження з людьми, влада ³ мистецтво управл³ння, особливого роду вм³ння ³ адм³н³стративними навичками, організація управл³ння, адм³н³стративна одиниця. Менеджмент - це процес оптим³зац³¿ людини ³ його,матеріальних ³ ф³нансових ресурсівце також мистецтво так, як вимагаº пост³йного творчого п³дходу. Ìенеджер - це фах³вець, якого наймають для орган³зац³¿ та управл³ння якимось д³лянкою, для здійснення управл³нсько¿ д³яльност³. Óправління - öå ïроцес орган³зац³¿, мотивації ³ контролю необх³дний для того, щоб сформувати ³ досягти мети орган³зац³¿. Управл³ння являº собою усв³домлену ц³леспрямовану д³яльн³сть людини за допомогою, яко¿ в³н упорядковуº ³ п³дпорядковуº сво¿м ³нтересам елементи зовн³шнього середовища сусп³льства, техн³ки ³ живо¿ природи. Управління маº бути направлено на усп³х ³ виживання. В управл³ння завжди º: суб'ºкт - той, хто зд³йснюº управл³ння ³ об'ºкт - той, ким управляють д³¿ суб'ºкта управл³ння, таким чином основне завдання управл³ння орган³зувати роботу ³нших людей, при цьому вищою формою мистецтвом управл³ння º така орган³зац³я, при як³й в об'ºкта управл³ння створюºться відчуття, що н³ хто ¿м не управляº. Розр³зняють управл³ння техн³чними системами, економічне управл³ння, а також соц³альне, в ход³ якого регулюються р³зн³ в³дносини м³ж людьми. Мета управл³ння - це бажане, можливе ³ не обходимо стан виробництво, справи, проблеми, як³ обов'язково повинн³ бути досягнут³. Знаряддя управл³нсько¿ прац³ включають: оргтехн³ку, обчислювальну техн³ку, що забезпечують механ³зм ³ автоматизац³ю управл³нсько¿ прац³. Предметом управл³нсько¿ прац³ º люди, в³дносини м³ж ними, як³ стосуються даного виробництва. Продукт управл³нсько¿ прац³ º управлінське р³шення. Ц³на р³шення визначаºться соб³варт³стю ³ прибутком. Поб³чним продуктом в управл³нськ³й д³яльност³ º: система управл³ння, психологічний êë³ìàò. Об'ºктом профес³йно¿ д³яльност³ º фінансово-господарська діяльність п³дприºмства, матеріальні та трудові ресурси, нормативна та обл³ково-розпод³льна документац³я.

3)З функц³ональних позиц³й менеджмент – це процес планування, орган³зування, мотивування, контролювання та регулювання, необх³дний для формування та досягнення ц³лей орган³зац³¿. П³д орган³зац³ями розум³ють п³дприºмства, товариства, банки, асоц³ац³¿ тощо, ¿х в³дд³ли, бюро, сектори, цехи та ³н.менеджменту. Важливу роль в управл³нськ³й д³яльност³ в³д³грають принципи менеджменту.

Ус³ принципи менеджменту т³сно пов’язан³ м³ж собою. В³дмова в³д одного чи дек³лькох принцип³в або неналежне ¿х врахування в управл³нськ³й д³яльност³ знижуº як³сть управл³нських р³шень та ефективн³сть менеджменту.

Характеристика етап³в розвитку менеджменту. Вид³ляють ш³сть основних етап³в розвитку менеджменту:

  • 1 етап. Розвиток науки про управл³ння людьми в процес³ виробництва.

  • 2 етап. Формування управл³нських механ³зм³в на засадах розвитку людських стосунк³в.

  • 3 етап. Побудова систем управл³ння, ор³ºнтованих на ринок.

  • 4 етап. Активне застосування к³льк³сних (економ³ко-математичних) метод³в як важливих напрям³в формал³зац³¿ метод³в менеджменту ³ трансформац³¿ ¿х в управл³нськ³ р³шення.

  • 5 етап. Формування системних та ситуац³йних п³дход³в.

  • 6 етап. Комп’ютеризац³я управл³нських процес³в.

4)Поява соц³ального ³нституту менеджер³в була ³сторично зумовлена об'ºктивним процесом в³докремлення "кап³талу - функц³¿" в³д "кап³талу - власност³". До управл³нсько¿ прац³ в орган³зац³¿ профес³йн³ менеджери залучаються через в³дпов³дну плату.Перв³сно менеджмент розвивався шляхом жорсткого рац³онал³зму в управл³нн³, його вт³ленням стали концепц³¿ "наукового управл³ння" Ф. Тейлора, "³деально¿ бюрократ³¿" М. Вебера, "науки адм³н³стрування" А. Файоля.

6)Еволюц³я управл³нсько¿ думки найб³льш яскраво в³дображена в управл³нських моделях, як³ були розроблен³ вченими ³ фах³вцями, а пот³м реал³зован³ на практиц³, з метою вир³шити назр³л³ проблеми, висунут³ сусп³льством ³ реальними потребами розвитку.

При керуванн³ економ³чними процесами ц³ потреби (точн³ше новий р³вень потреб) обумовлюються законом³рностями ³ тенденц³ями розвитку:

  • матер³ально-технолог³чно¿ бази виробництва;

  • середньостатистичного прац³вника як нос³я творчого потенц³алу;

  • економ³чного ³ соц³ального середовища;

  • управл³нсько¿ науки взагал³.

В³дпов³д³ на питання, що ставить життя, складають сукупн³сть принцип³в, п³дход³в, концептуальних погляд³в на те, як вир³шувати оперативн³, тактичн³ ³ стратег³чн³ задач³. Усе це ³ визначаº "плоть" ³ "душу" моделей керування, що на момент ¿хнього формування представляють, як правило, вершину еволюц³¿ управл³нсько¿ думки. При цьому сам³ модел³ не застигають, а трансформуються ³ перетворюються разом ³ в³дпов³дно до зм³н, що в³дбуваються в сусп³льств³.

Модель може неадекватно в³дбивати потреби - ³ тод³, реал³зована на практиц³, вона стримуº (а то ³ в³дкидаº назад) економ³чний ³ соц³альний розвиток. Мистецтво, в³дпов³дальн³сть ³ призначення кер³вника полягаº в тому, щоб правильно врахувати, про³нтегрувати вс³ найважлив³ш³ фактори ³ тенденц³¿ ³ прийняти на озброºння найб³льш ефективну модель.

З³ зм³стовно¿ точки зору еволюц³я управл³нсько¿ думки являº собою процес формування ³ трансформац³¿ сукупност³ погляд³в на систему керування в³дпов³дно до об'ºктивних умов ³ потреб економ³ки протягом ³сторично тривалого пер³оду часу. Керування як практична д³яльн³сть зародилося в³дразу ж як т³льки далекий предок нин³шньо¿ людини став усв³домлювати себе соц³альною ³стотою, що було природньою реакц³ºю на потребу в координуванн³ сп³льних д³й людей для досягнення загальних ц³лей, пов'язаних, насамперед, з життºзабезпеченням.