Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
96.26 Кб
Скачать

Затверджено

Перший заступник директора

з науково-педагогічної роботи

____________ Г.В. Блакита

«____» ________ 2012р.

Інструкція

про підготовку та проведення практики студентів ВТЕІ КНТЕУ

(Згідно Положення про проведення практики студентів, затвердженого вченою радою КНТЕУ від 29.06.2011року.)

Організація і керівництво практикою

Відповідальність за організацію та проведення практики покладається на керівника від вищого навчального закладу.

Загальну організацію практики та контроль за її проведенням здійснює перший заступник директора з науково - педагогічної роботи.

Навчально-методичне керівництво і виконання програми практики забезпечують відповідні кафедри інституту під керівництвом деканів факультету.

Організаційні заходи навчально-методичного відділу

Розробка наскрізної програми практики та робочих програм практик за всіма їх видами; методичних рекомендацій щодо організації проходження практики та оформлення звітності відповідно до напрямків підготовки, спеціальностей, спеціалізації.

Програми практики оновлюються не рідше, ніж один раз на п’ять років. Розробка та видання програм практики за новими напрямами, спеціальностями, спеціалізаціями – не пізніше, ніж за семестр до початку практики.

Функції навчального відділу

  1. Укладання договорів з організаціями, підприємствами, установами, що визначені як бази практик, до початку навчального року, на термін визначений сторонами.

  2. Уточнення з базами практики умов її проведення.

  3. Наданням кафедрам інформації щодо наявності місць практики згідно з укладеними договорами не пізніше одного місяця до початку практики.

  4. Забезпечення кафедр необхідною звітною документацією з питань практики згідно графіку проведення інструктажів.

  5. Здійснення контролю за розробкою програм разом з методичним відділом.

  6. Контроль проведення практики, аналіз звітів кафедр за результатами практики та підготовка підсумкової довідки про проведення практики, аналіз та узагальнення її результатів.

  7. Керівник практики від інституту:

- контролює своєчасну підготовку та оформлення документів деканатами факультетів

і кафедрами перед початком практики – (не пізніше за два тижні до початку практики);

- реєструє направлення студентів на практику;

- здійснює контроль готовності баз практики та у разі потреби - підготовчих заходів до прибуття студентів;

- розглядає проекти наказів про організацію проведення практики студентів, підготовлених деканатами факультетів, регламентує розміщення студентів по базах практики відповідно до укладених договорів;

- проводить контроль за підготовкою та оформленням документів деканатами факультетів і кафедрами до початку практики, за забезпеченням належних умов праці і побуту студентів та проведення з ними обов’язкових інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;

- бере участь у роботі комісії кафедр зі знищення звітів з практики за актом.

Обов’язки декана факультету

(відповідального за організацію і проведення практики по факультету)

  1. Керівництво навчально-методичним забезпеченням практики.

  2. Визначення баз практики та укладання договорів про проходження практики студентами з підприємствами, організаціями, установами різних форм власності та підпорядкування до початку навчального року.

  3. Підготовка проектів наказів про направлення студентів на практику за поданням кафедр щодо персонального розміщення студентів на базах практики з урахуванням тем курсових та дипломних робіт (проектів), - не пізніше одного місяця.

  4. Участь у проведенні організаційно-установочних зборів, на яких інформує студентів про мету і завдання практики, а також про місце її проведення та форми звітування, - за тиждень до початку практики.

  5. Організовує на факультеті проведення інструктажів з питань безпеки життєдіяльності студентів – п.2.3.4.- Положення № 2 від 12.01.12р. «Про організацію роботи охорони праці в інституті».

  6. Контроль за організацію та проведенням практики кафедрами, виконанням програм практики, своєчасним захистом звітів та оформленням документації за підсумками практики.

  7. Заслуховування звітів кафедр про результати захисту звітів з практики на засіданнях Вчених рад факультетів протягом двох тижнів після проведених захистів.