Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 курс практика.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
113.15 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ФАКУЛЬТЕТ ДИЗАЙНУ

Робоча програма

навчально - виробничої практики

студентів 3 курсу

кафедри дизайну одягу

Галузь знань 0202 „Мистецтво”

Напрямок підготовки 6.020200 „Дизайн”

Київ - 2013

Укладач: к.пед.наук, доцент Кротова Т.Ф., ст.викл. Тунік А.Д.

Програму обговорено та схвалено на засіданні кафедри дизайну одягу

Протокол №2від 25.09.2012р.

Вступ

Організація та проходження практики студентів кафедри здійснюється згідно положення про проведення практики у вищих навчальних закладах України, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України (№351 від 20.12.1994р.).

Практика є невід’ємною складовою частиною навчального процесу у вищих навчальних закладах та проводиться на оснащених відповідним чином базах практики за професійним напрямком у формі індивідуальної безкоштовної праці.

Проходження практики студентами за напрямом 0202 «Мистецтво», спеціальністю „Дизайн”, спеціалізації „Дизайн одягу” потребує врахування проектної специфіки відповідно спеціалізації.

Проходження практики студентів спеціалізації „Дизайн одягу” відбувається в дизайн-студіях, ательє, мистецьких та культурно-освітніх закладах, творчих майстернях, на державних та комерційних підприємствах та базується на розробці індивідуальних виробів та масових колекцій одягу (колекції прет-а-порте, прет-а-порте-де-люкс, від-кутюр, авангардних колекцій, театрального та історичного костюма) з урахуванням завтрашнього ринку моди.

Навчальними планами за спеціалізацією „Дизайн одягу” студентами ІІІ курсу виконується навчально - виробнича практика.

1. Мета практики

Метою практики є поетапне оволодіння практичними навичками на підґрунті теоретичної та методичної бази, передбаченої концепцією підготовки дизайнера.

Завдання практики:

  • перевірка і забезпечення спеціалізованих теоретичних знань;

  • формування комплексу практичних навичок у вирішенні художньо-естетичних та технічних завдань проектування;

  • вироблення відповідних комунікативних навичок під час здійснення дизайн-розробок;

  • дослідження особливостей продукції, послуг організації, вивчення її ринку, оцінка якості продукції чи послуг;

  • збір фактичної інформації та формування бази особистого фахового досвіду для використання в курсових та дипломних роботах;

  • оцінка власних можливостей та конкурентної спроможності щодо продовження праці в сфері дизайну та в даній організації після закінчення практики.

2. Організація та керівництво практикою

Загальне керівництво практикою та відповідальність за її організацію і контроль покладається на співробітника відділу по управлінню навчальним процесом, котрий підпорядковується проректору з навчальної роботи.

Безпосереднє навчально-методичне керівництво і виконання програми практики покладається на керівника практики від кафедри. Він розробляє програму, веде навчально-методичну документацію, визначає бази практики, вивчає їх можливості та готовність до проведення практики, готує необхідні матеріали для укладення договорів між університетом та керівниками баз практики.

Перед початком практикикерівник практики від кафедри забезпечує проведення наступних організаційних та практичних заходів:

  • зустрічі з дирекцією підприємств, дизайн-студій та керівниками практики;

  • оформлення відповідної документації для проведення практики (листи від університету, договори, угоди);

  • проведення всіх організаційних заходів перед початком практики: інструктаж про порядок проходження практики та з техніки безпеки, видача студентам-практикантам направлень та комплексного завдання для проходження практики (форма бланку – додаток А), роз’яснення щодо оформлення щоденника практики, календарний план);

  • контроль підготовленості баз практики, з’ясування графіку роботи студентів на базах практики, визначення форм роботи та видів діяльності;

  • визначення складу груп та бригад практикантів;

  • повідомлення студентів про систему звітності з практики, прийняту на кафедрі, а саме: подання письмового звіту, виконання кваліфікаційної роботи, правил оформлення виконаного індивідуального завдання та звіту з практики;

  • встановлення термінів здачі диференційованого заліку з практики;

  • розробку графіку по здійсненню контролю за відвідуванням студентами практики та виконанням її програми.

Під час проходження практики студентами у тісному контакті з керівником від бази практики здійснюється:

  • контроль щодо забезпечення відповідних умов праці та побуту студентів, а також проведення на місцях практики обов’язкових інструктажів з охорони праці, техніки безпеки, графіку роботи;

  • контроль щодо якості проходження практики згідно з програмою та завданнями практики;

  • контроль виконання студентами-практикантами правил внутрішнього трудового розпорядку та завдань практики, а також відвідування студентами баз практики;

  • корегування та вирішення поточних питань, що виникають під час проходження практики студентів.

З метою забезпечення виконання програм і підвищення ефективності практики керівник від кафедри підтримує повсякденний контакт і взаємодіє з керівниками від баз практики.

В порядку надання керівникові допомоги задля посилення контролю виконання програм та відвідування студентами баз практики залучаються куратори груп, котрі працюють згідно заздалегідь розробленого графіку.

Засоби контролю: журнал поточного відвідування (веде керівник від кафедри), щоденник практики (веде кожен студент).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]