Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_modul_tsitologia.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
123.9 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра селекції і насінництва

Методичні вказівки для проведення модульного контролю

знань студентів 1-го курсу агрономічного факультету

з дисципліни Цитологія

Спеціальність 6.090101 “ Агрономія ”

Дніпропетровськ 2012

Модульні вказівки для проведення модульного контролю знань студентів 1 курсу агрономічного факультету.

Методичні вказівки розглянуті на засіданні кафедри селекції і насінництва, протокол № від 2012 р.

Методичні вказівки ухвалено методичною Радою агрономічного факультету. Протокол №

від 2012 року

Укладачі:

доцент, к.б.н. Назаренко М.М.

Вводиться з часу затвердження система діагностики якості навчання

6.1. Організація модульного контролю

При КМС ОНП (кредитно-модульна система організації навчального процесу) важливу роль в оцінюванні успішності студента відіграє модульний контроль.

6.1.1. Кожний заліковий модуль має бути зарахованим. Зарахування залікового модуля відбувається за результатами модульного контролю.

6.1.2. З кожного залікового модуля передбачають один модульний контрольний захід. За результатами модульного контрольного заходу рівень засвоєння студентом навчального матеріалу має бути оцінений за національною шкалою та ECTS. Оцінку, що отримав студент за результатами модульного контрольного заходу, є оцінкою залікового модуля.

6.1.3. Загальна кількість модульних контрольних заходів, що мусить скласти студент з окремої навчальної дисциплін, дорівнює кількості залікових модулів (або ECTS-кредитів, з огляду на відповідність одного залікового модуля одному кредиту) з цієї дисципліни.

6.1.4. Терміни проведення модульних контрольних заходів визначають відповідним графіком, що щороку визначають декани факультетів на підставі діючих робочих навчальних планів.

6.1.5. Студенту зараховують заліковий модуль після складання модульного контрольного заходу за умови виконання усіх видів навчальної роботи з одного модуля, що передбачені програмою навчальної дисципліни.

6.1.6. Результати модульного контролю вносяться лектором в модульно-залікову відомість, порядок ведення якої визначається цим Положенням.

6.1.7. В разі, якщо заліковий модуль не зараховано через отримання незадовільної оцінки, або через відсутність студента на модульному контрольному заході без поважних причин, студентові за згодою деканату дозволяють дві додаткові спроби для перездачі залікового модуля: перша – викладачеві, який здійснював модульний контрольний захід; друга, після невдалої першої спроби, – комісії, що призначається завідувачем відповідної кафедри. Всі перездачі проводять на 10-му тижні кожної четверті.

6.1.8. Перездавати зарахований заліковий модуль з метою підвищення модульної оцінки дозволяється, якщо за стандартом вищої освіти не передбачений іспит.

6.1.9. Модульні контрольні заходи можна проводити у вигляді: модульної контрольної роботи; захисту модульного індивідуального завдання; захисту курсового проекту (роботи); захисту звіту з практики.

Модульна робота є контрольним заходом, який студент складає у присутності викладача в навчальній аудиторії, лабораторії, комп’ютерному класі тощо. Модульну контрольну роботу можна проводити у тестовій, або, як виняток, у традиційній письмовій формі.

Модульне індивідуальне завдання є різновидом самостійної роботи студента, що виконується за індивідуальною темою (варіантом) у відсутності викладача при його консультаціях, а по завершенні складається викладачеві або відповідній комісії. За формою модульні індивідуальні завдання можуть бути розрахунковими, графічними, розрахунково-графічними, мати вигляд реферату, звіту зі студентської науково-дослідної роботи тощо.

6.1.10. Вид та форму модульних контрольних заходів визначають згідно програми відповідної навчальної дисципліни.