Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по вироб практиці 4 курс 2014.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
204.29 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Дніпропетровський державний аграрнО-ЕКОНОМІЧНИЙ університет

Інститут біотехнології та здоров’я тварин

Факультет ветеринарної медицини

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ЩОДО ПРОХОДЖЕННЯ КОМПЛЕКСНОЇ

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

(для студентів факультету ветеринарної медицини

напряму підготовки 6.110101«Ветеринарна медицина»

повного терміну навчання ОКР «Бакалавр»)

Дніпропетровськ -2014

Методичні рекомендації щодо проходження комплексної виробничої практики / Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет. - Дніпропетровськ, 2014 – 27 с.

Методичні рекомендації розроблені відповідно до програми комплексної виробничої практики студентів факультету ветеринарної медицини напряму підготовки 6.110101 "Ветеринарна медицина" ОКР «Бакалавр».

Наведені рекомендації щодо проходження виробничої практики та виконання програми з клінічних дисциплін. Наведено зразки оформлення звітної документації .

Укладачі: Н.М. Тішкіна, В.В. Зажарський, С.М. Масліков, О.А. Ткаченко, Н. І. Суслова, Л.І. Шендрик, В.М. Сухін, О.В. Семьонов, Н.М. Зажарська, В.В. Сентюрін.

Рецензент: кандидат ветеринарних наук, доцент Бібен І.А.

Методичні рекомендації розглянуто і схвалено до друку науково-методичною радою факультету ветеринарної медицини ДДАЕУ:

Протокол № 1 від «19» вересня 2014 року.

1. Вступ

Виробнича практика студентів є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки молодших лікарів ветеринарної медицини в університеті.

Метою практики є формування та розвиток у студентів професійного вміння приймати самостійні рішення в умовах конкретного виробництва, оволодіння сучасними методами діагностики, лікування та профілактики захворювання тварин.

У період комплексної практики студенти знайомляться з організацією і економікою підприємств різних форм власності, їх виробництвом, засвоюють безпеку життєдіяльності та раціональне використання ресурсів сільськогосподарського виробництва.

На базі отриманих в університеті знань на виробничій (комплексній) практиці у студентів формуються професійні уміння і навички у відповідності з кваліфікаційною характеристикою молодшого лікаря ветеринарної медицини:

  • визначення статусу здорової та хворої тварини;

  • розробка і здійснення заходів з діагностики, лікування та профілактики незаразних і заразних хвороб;

  • здійснення контролю за випуском і реалізацією доброякісних у ветеринарно-санітарному відношенні, екологічно чистих харчових продуктів і сировини тваринного і рослинного походження, за переміщенням, експортом та імпортом тваринної сировини і продукції тваринного походження, за якістю виробництва лікувальних, профілактичних засобів та кормових добавок;

  • використання сучасних досягнень ветеринарної науки та передового досвіду;

  • охорона території України від занесення заразних хвороб з території інших держав;

  • проведення радіологічного, токсикологічного контролю продуктів тваринного і рослинного походження на ринках, м’ясокомбінатах, холодильниках та базах заготівлі, зберігання і реалізації продуктів;

– здійснення заходів з профілактики виробничого травматизму і професійних захворювань, захист населення від хвороб, спільних для людей і тварин.