Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка до курс. роб. ПЕ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
209.41 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ

КАФЕДРА ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ ТА ЕКОНОМІКИ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО ПІДГОТОВКИ Й НАПИСАННЯ

КУРСОВОЇ РОБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ «ПОЛІТИЧНА ЕКОНОМІЯ»

Дніпропетровськ – 2014

Методичні рекомендації до підготовки й написання курсової роботи з дисципліни «Політична економія» для студентів денної та заочної форми навчання за напрямами підготовки: 6.030507 “Маркетинг”, 6.030508 “Фінанси і кредит” і 6.030509 “Облік і аудит ” ОКР – бакалавр / Укладачі: С. В. Васильєв, В. О. Олексюк.

ДДАУ – Дніпропетровськ, 2012 р. – 34 с.

Розглядається комплекс методичних питань, пов`язаних з виконанням курсової роботи з дисципліни «Політична економія». Надаються рекомендації щодо вибору теми, складання плану, підбору і вивчення літературних першоджерел, фактичного матеріалу, підготовки й написання тексту та оформлення курсової роботи.

Укладачі: кандидат економічних наук, доцент С. В. Васильєв,

кандидат економічних наук, доцент В. О. Олексюк,

Рецензенти: доктор економічних наук, професор О. В. Батура,

кандидат економічних наук, професор Б. В. Душин.

Затверджено на засіданні кафедри економічної теорії та економіки сільського господарства, протокол № 1 від 28 серпня 2014 р.

Схвалено науково-методичною радою факультету менеджменту і маркетингу ННІЕ, протокол № 1 від 29 серпня 2014 р.

Схвалено науково-методичною радою факультету обліку і фінансів ННІЕ, протокол № 1 від 2 вересня 2014 р.

Передмова

Серед різних форм самостійної роботи студента з вивчення дисципліни «Політична економія» чільне місце належить виконанню курсової роботи, рівень підготовки якої значною мірою свідчить про ступінь засвоєння студентом здобутих знань, його грамотність, загальну культуру та ерудицію.

Основна мета виконання курсової роботи – глибоко і творчо вивчити одне з актуальних питань економічної теорії, оволодіти методами наукового дослідження сучасних явищ економічного життя суспільства і на підставі цього зробити правильні, науково обґрунтовані теоретичні і практичні висновки.

Самостійне виконання курсової роботи з дисципліни «Політична економія» розвиває й вдосконалює у студента такі навички та вміння:

– визначати мету, основні завдання, предмет і об’єкт дослідження;

– здійснювати пошук і підбір необхідного інформаційного матеріалу;

– критично аналізувати першоджерела: монографічну літературу, матеріали періодичних видань;

– логічно обґрунтовувати і доказово відстоювати положення і висновки, що висуваються, розробляти практичні пропозиції, що спираються на результати аналізу стану і динаміки досліджуваного об’єкта;

– правильно оформлювати матеріал курсової роботи;

– публічно захищати підготовлену роботу (робити наукові повідомлення, відповідати на запитання, захищати свою точку зору тощо).

Виходячи з того факту, що курсова робота з політичної економії є першою в циклі економічних дисциплін, її виконання пов’язане із певними труднощами.

Укладачі методичної розробки мали за мету допомогти студентам у написанні та оформленні курсової роботи. Особливо, на наш погляд, цієї допомоги потребують студенти, що обрали заочну форму навчання.