Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet_predpriatie.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
63.49 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧУВАННЯ ТА ТОРГІВЛІ

ФАКУЛЬТЕТ ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНІЧНОГО СЕРВИСУ

Кафедра холодильної та торгівельної техніки

ЗВІТ

з проведеної екскурсії на прідприємство

АТВТ «Харківський молочний комбінат»

Виконав:

студент групи М-13

Даниленко В.О.

Керівник:

доцент Петренко О.В.

Харків 2013

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………………....3

1. ІСТОРИЧНА ДОВІДКА ПРО ПІДПРИЄМСТВО...…….……………….4

2. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА ...….…………....6

3. ПРИСТРІЙ І РОБОТА КОМПРЕСОРНОГО ЦЕХУ ..………...….…...…8

ВИСНОВОК………….……………………………………….……………….9

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ……………..…...……………..10

ВСТУП

Акціонерне товариство відкритого типу «Харківський молочний комбінат» є філією ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна», що входить до складу PepsіCo в Україні. PepsiCo - один зі світових лідерів з виробництва продуктів харчування і напоїв. Ключові напрямки бізнесу компанії представлені в 200 країнах світу. Основний принцип PepsiCo - «Відповідально до Мети», ідея забезпечення стійкого зростання за рахунок інвестицій в здорове майбутнє людей і планети. PepsiCo Україна - лідер сокового ринку країни з брендами «Сандора», «Садочок», «Сандорик» та ін. Дитяче харчування представлено ТМ «Агуша», яка також стала № 1 у своєму сегменті. Компанія - один з лідерів ринку молочної продукції з ТМ «Чудо», «Слов'яночка», «Машенька», «Ромол», «Веселий молочник» та ін.

Місія компанії «Вімм-Білль-Данн»: допомагати людям, радуючи їх кожен день смачними і корисними для здоров'я всієї родини продуктами харчування.

В Україні в Компанію входять два великих підприємства з виготовлення цільномолочної продукції - ВАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» (до 2007 року - «Київський міський молочний завод № 3») , «Харківський молочний комбінат», а також «Буринській завод сухого молока» в Сумській області.

Важливим напрямком діяльності Компанії «Вімм-Білль-Данн Україна» в регіонах є відродження підприємств харчової індустрії. Для всіх підприємств прийняті єдині високі стандарти якості виготовленої продукції.

«Харківський молочний комбінат» має сучасні промислові потужності з випуску молочної продукції, яка користується попитом у населення, і знайшла своїх споживачів далеко за межами Харківської області і реалізується в усіх регіонах України.

У даному звіті розглянуті основні принципи та напрямки роботи комбінату.

1. Історична довідка про підприємство

«Харківський молочний комбінат» («ХМК» ) був побудований в 1973 році за індивідуальним проектом Українського державного проектного інституту м'ясної і молочної промисловості .

З вересня 2002 року АТВТ "Харківський молочний комбінат" увійшов до групи підприємств компанії "Вімм-Білль-Данн".

За 40 років свого існування підприємство зазнало багато якісних змін : сьогодні тут використовується модернізоване обладнання та сучасні технології виробництва. Завод одним з перших серед виробників Харківської області впровадив систему контролю якості ХАССП: відповідність стандартам якості перевіряється протягом усього виробничого циклу - від закупівлі сировини до контролю готової продукції в торгових точках.

«ХМК», як і всі підприємства, що входять до групи компаній «Вімм-Білль-Данн», постійно приділяє пильну увагу технічному забезпеченню свого підприємства, проводячи заходи щодо модернізації технологічних процесів. Таким чином, в 2003 році на «ХМК» було встановлено дві лінії нового обладнання: це лінія по виробництву сиркових десертів Німецької компанії GEA ​​"westfalia - Separator" і лінія розфасовки "ERKA - FORMESЕAL" (Франція), яка дозволяє випускати до 24 тисяч упаковок на годину. Для виготовлення йогуртних продуктів в стаканчиках було встановлено пакувальне обладнання німецької компанії "Hassia" та технологічне обладнання компанії «Тетра Пак» (Швеція). Лінія виробництва дозволяє випускати до 40 тисяч стаканчиків йогурту на годину.

Покращуючи якість продукції, і захищаючи права українських споживачів, комбінат проводить велику роботу по наближенню її до міжнародних стандартів. У липні 2009 року на «ХМК», перший в регіоні, проведена ДП «Харківстандартметрологія» сертифікація системи управління безпеки харчових продуктів на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до всіх організацій харчового ланцюга», який відповідає міжнародному стандарту ISO 22000:2005, і виданий відповідний сертифікат.

За високі смакові характеристики і рівень якості продукції, яка випускається на підприємстві, «Харківський молочний комбінат» постійно отримує нагороди як регіональних, так і національних конкурсів.

Наприкінці червня 2013 «ХМК» відзначив солідну дату - 40 років з моменту запуску виробничих потужностей. З нагоди ювілею в Харківському регіоні стартувала масштабна рекламна кампанія «40 років якості» флагманської торгової марки підприємства - «Ромол», з якої почалася історія підприємства. Основна мета нової кампанії - показати, що незмінно високої якості продукції можна досягти тільки при наявності високопрофесійної, відповідальною і згуртованої команди фахівців - такий, який команда комбінату залишається протягом всієї історії існування підприємства.

2. Загальна характеристика підприємства

Харківський молочний комбінат - одне з найбільших підприємств з виробництва молочної продукції в Україні і має сучасні промислові потужності.

Адреса підприємства: вул. Роганська, 149, м. Харків, 61172, Україна

Телефон: +38 (057) 757-08-29, 757-85-04

Факс: +38 (057) 7145680

Веб-сайт: http://www.wbd.com

Голова правління - Походенко Сергій Миколайович

«ХМК» - підприємство, яке використовує нові технології, як у виробництві, так і в маркетинговій політиці. Сьогодні комбінат, поліпшуючи якість продукції і захищаючи права українських споживачів, проводить велику роботу по наближенню українських стандартів якості до міжнародних.

Колектив підприємства постійно прагне до підвищення якості продукції, розширенню її асортименту, поліпшення енергетичної цінності і смакових якостей.

На комбінаті є дві спеціальні лабораторії - хімічна і бактеріологічна, що займаються контролем якості продуктів, що випускаються. Досвідчені фахівці швидко і безпомилково визначають жирність і кислотність, це дає можливість швидко та вчасно вносити корективи у виробничі процеси.

Продукція молокомбінату не містить ні консервантів, ні синтетичних барвників. Завдяки цьому, продукція комбінату не тільки смачна, а й корисна, і придатна до вживання для всіх вікових категорій.

Уся сировина, що використовується для виробництва молочних продуктів, поставляється з екологічно чистих районів Харківської області.

Вона знайшла своїх споживачів у багатьох регіонах нашої країни. Вже стали популярними для українських споживачів продукти під марками «Ромол», «Будиночок у селі», «Фругурт», «Веселий молочник», «Чудо», «Слов'яночка», «Смачненьке».

Надійна сировинна база - життєво важливе питання для кожного молочного підприємства. «ХМК» з особливою увагою ставимося до вибору постачальників: для комбінату важливі і якість сировини, і обсяг надходження сировини, і його стабільність.

Основні постачальники - це великі сільгоспвиробники Харківської та Полтавської областей, які використовують нові технології, дотримуються санітарно гігієнічні норми, молоко яких відповідає вимогам ДСТУ .

Харківський молочний комбінат дійсно піклується про своїх споживачів і пропонує тільки високоякісну продукцію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]