Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_z_selektsiyi (1).doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
368.13 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

Дніпропетровський державний аграрний університет

Кафедра селекції і насінництва

Методичні вказівки

для виконання курсової роботи з дисципліни „Селекція і насінництво сільськогосподарських культур” за темою:

„Насінництво (культура) в господарстві „(назва)”

(назва) району (назва) області”

для студентів денної форми навчання за спеціальністю 6.130100 „Агрономія”

та заочної форми навчання за спеціальністю 7.130102 „Агрономія”

Дніпропетровськ

2010

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни „Селекція і насінництво сільськогосподарських культур” для студентів денної форми навчання за спеціальністю 6.130100 „Агрономія” та заочної форми навчання з спеціальністю 7.130102 „Агрономія”.

Укладачі : доц. Ващенко В.В., ст. викладач Лобко Т.К., ас. Гаврюшенко О.О., ас. Шевченко О.О., ст. викладач кафедри менеджмент організацій Мазана Т.В.

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу „Селекція і насінництво сільськогосподарських культур” затверджені на засіданні кафедри селекції та насінництва (протокол № 8 від 9 березня 2010 року) та на засіданні кафедри менеджмент організацій (протокол № 10 від 2 березня 2010 року).

Схвалено науково-методичною радою агрономічного факультету ДДАУ

(протокол № від 2010 р.).

Голова методичної ради агрономічного факультету,

канд. с.-г. наук, доцент Амброзяк Ю.В.

Рецензент

Доктор с.-г. наук, професор Храмцов Л.І.

В методичних вказівках наведена методика написання курсової роботи з насінництва сільськогосподарських культур.

Мета і завдання курсової роботи

Сучасне сільськогосподарське виробництво вимагає глибоких і всебічних знань з насінництва, тому що якісне насіння сортів та гібридів польових культур є однією з головних складових частин отримання високих та стабільних врожаїв культур. Високоякісному насінню належить провідна роль в підвищенні ефективності енерго- та ресурсозберігаючих технологій в рослинництві. Тому знання з насінництва є невід’ємною частиною системи знань та умінь майбутнього фахівця агропромислового комплексу держави.

Методичні вказівки укладені у відповідності з Освітньо-кваліфікаційною характеристикою та Освітньо-професійною програмою бакалаврів IVрівня акредитації за фахом „Агрономія”.

Мета курсової роботи– всебічна підготовка фахівців з насінництва до агрономічної діяльності по виробництву рослинницької продукції.

Курсова робота з насінництва є однією з форм самостійної роботи студентів, сприяє підвищенню рівня професійної підготовки майбутніх спеціалістів і набуттю навичок самостійної роботи з літературними та експериментальними даними, ознайомленню з основними правилами бібліографічного опису літературних джерел.

Головні завдання курсової роботи:

  • закріплення та поглиблення теоретичних знань і професійних навичок з організації насінництва та технології вирощування сільськогосподарських культур на насіннєвих посівах, збирання, післязбиральна обробка, зберігання та використання насіння;

  • аналіз стану насінництва в конкретному господарстві, набуття досвіду і навичок з проведення основних робіт на насінницьких посівах і документація насіння;

  • розробка комплексу заходів по поліпшенню організації та технології виробництва високоякісного насіння в господарстві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]