Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_5_1_c.doc
Скачиваний:
91
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
666.62 Кб
Скачать

Зміст

1.Аналіз умов господарювання та рівня економічного розвитку підприємства 3

1.1.Оцінка природнокліматичних умов господарства. 3

1.2. Аналіз спеціалізації та розвитку підприємства 5

1.3. Аналіз показників економічної ефективності сільськогосподарського виробництва та фінансового стану. 2

Фінансовий облік 4

2.Організація бухгалтерського обліку в сільськогосподарському кооперативі «Лан» 4

2.1.Облік касових операцій 4

2.2.Облік операцій на рахунках в банку 11

2.3.Облік розрахунків з дебіторами 16

2.4.Облік розрахунків за зобов’язаннями 25

2.5.Облік кредитів та інших позичкових коштів 34

2.6.Облік виробничих запасів 38

2.7.Облік продукції сільськогосподарського виробництва 44

2.8.Облік тварин на вирощуванні і відгодівлі 48

2.9.Облік основних засобів 53

2.10.Облік капітальних інвестицій 62

2.11.Облік праці та її оплати 67

2.12.Облік власного капіталу та забезпечення зобов’язань 70

2.13.Облік реалізації продукції, матеріалів, робіт і послуг 71

Економічний аналіз 72

3.Організація аналітичної роботи 72

3.1. Стан планування аналітичної роботи та інформаційного забезпечення. 72

3.2.Організація і методичне забезпечення проведення оперативного аналізу в рослинництві, тваринництві 73

3.3. Шляхи удосконалення організації підсумкового та оперативного аналізу 80

  1. Аналіз умов господарювання та рівня економічного розвитку підприємства

    1. Оцінка природнокліматичних умов господарства.

Сільськогосподарський кооператив «Лан» створено на основі законодавства України в процесі реформування колективного сільськогосподарського підприємства «Іскра». Метою діяльності кооперативу є насичення ринку сільськогосподарською продукцією, товарами, послугами, отримання прибутку в інтересах членів кооперативу.

CК “Лан” знаходиться в південно-східній частині Менського району, Чернігівської області в Поліській зоні в басейні річки Десна на півночі Лівобережної України.

Віддаленість від райцентру – 9 км, а від обласного центру – м. Чернігова на 72 км. Територія кооперативу відноситься до типового Полісся – його шостого агрогрунтового району.

На території кооперативу знаходиться чотири населених пункти:

  • село Ліски

  • село Майське

  • село Максаки

  • хутір Червоні Луки.

Одним із важливих факторів, від якого залежить процес ґрунтоутворення, ріст і розвиток сільськогосподарських культур є клімат.

Клімат території колгоспу характеризується як помірноконтинентальний з відсутністю різких змін температур та порівняно великою кількістю опадів. Середньорічна температура +5,8С, загальна кількість опадів за рік складає 561 мм.

Найвища температура повітря припадає на літні місяці. Середня температура найтеплішого місяця – липня +18,7С. найбільш низька температура повітря в зимові місяці. Середня температура повітря найбільш холодного місяця – лютого -23,9С. в третій декаді березня спостерігається температура повітря вище 0С. перші осінні приморозки наступають в середньому в першій декаді жовтня, останні – весною продовжуються до другої декади квітня. Тривалість безморозного періоду найменша – 135 днів, середня – 172 дні, найбільша – 210 днів. Температура вище +5С припадає на початок першої декади квітня, нижче +5С припадає на початок листопада. Тривалість вегетаційного періоду – 194-197 днів. В даному районі спостерігається перевага опадів над випаровуванням, що вказує на позитивний баланс вологи в ґрунті. Найбільше опадів припадає на літні місяці: у липні – 76 мм., у червні – 80 мм.

Відносна вологість повітря коливається від 67 до 91%.

Сніг випадає в кінці третьої декади листопаду і сходить в кінці другої декади березня. Найбільш рання дата встановлення снігового покриву – 2 листопада, найбільш пізня – 7 січня, середня – 19 листопада. Найбільш рання дата сходу снігу – 17 лютого, найбільш пізня – 21 квітня, середня – 23 березня.

Середня глибина промерзання ґрунту на кінець січня – 67 см, лютого – 84 см, листопада – 18 см, грудня – 42 см. Температура ґрунту на глибині 5 см вже в третій декаді квітня досягає до +11,6С. В цей період можливий посів всіх сільськогосподарських культур. Таким чином, кліматичні умови кооперативу сприятливі для розвитку всіх сільськогосподарських культур, які висіваються в зоні Полісся. Наявна кількість тепла на Поліссі забезпечує повне достигання зерна тільки ранньо- і середньостиглих сортів та гібридів кукурудзи, інші ж її сорти на зерно не вистигають в зв’язку з потребою відносно великої суми температур для її розвитку. Найпоширеніший тип ґрунтів на території СК “Лан”: дерново-середньопідзолисті. Вони поширені на найбільш підвищених елементах рельєфу в північній частині земель та на території с. Ліски.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]