Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Благодатненська с.р..doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
370.69 Кб
Скачать

Виробничий опис до об’єкту курсового проектування. Благодатненська сільська рада.

  1. Загальні відомості про сільську раду.

Благодатнецька сільська рада знаходиться в південно-західній частині Валківського району Харківської області.

Територія Благодатнецької сільської ради сформована в основному із земель КСП «Дружба», радгоспу ім. 1-го Серпня, Жовтневого лісгоспзагу, Валківського Рай ДРСУ, земель запасу, земель населених пунктів. Інші власники займають невеликі площі.

Центральна садиба господарства знаходиться в селі Благодатне, яка розміщена на відстані 25 км. від районного центру - міста Валки та 80 км. від обласного центру – міста Харкова.

Виробничий напрямок господарства – вирощування насіння кормових культур. Організаційно-господарьська структура господарства створена за галузевим принципом.

Через територію землекористування сільської ради проходять автомобільна дорога державного значення Київ – Харків, а також дорога районного значення м. Валки – с. Сидоренки.

2. Природні умови

2.1.Клімат

Територія сільської ради розміщена в західній частині Харківської області, яка характеризується помірно-континентальним кліматом із спекотним літом та порівняно холодною зимою. Середня температура повітря складає +6,5°С.

Найбільш холодним місяцем є січень, найтеплішим – липень. Зима характеризується нестійкою погодою, частими відлигами. Висота снігового покриву в середньому складає 16 см., а глибина промерзання грунту 50 – 70 см.

Хід середньомісячних температур на протязі року наведений у таблиці 1.

  1. Середньомісячні температури повітря і середня за рік

Місяці

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

Середня за рік

Середньо- місячна температура повітря

-7,3

-8,8

-1,5

-7,3

15

18,1

20,4

18,8

13,4

7,1

0,5

-5,1

+6,5

Абсолютний мінімум температури - 35°С (січень), абсолютний максимум +37°С (серпень).

Безморозний період триває 155 днів, період із температурою повітря вище 5°С складає 200 днів (з 9 квітня до 25 жовтня), а з температурою вище 10° - 160 днів.

Кількість опадів за рік складає 510 мм, за вегетаційний період – 329 мм, кількість днів з опадами – 60. У більшості випадків опади за цей період випадають у вигляді злив. Розподіл опадів за місяцями наведений в таблиці 2.

  1. Середня кількість опадів за місяцями, мм

Місяці

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

За рік

Кількість опадів

32

22

32

39

55

79

75

59

39

47

49

40

510

Із наведеної таблиці видно, що найбільша кількість опадів випадає в літній та частково весняний періоди (травень – серпень), що співпадає з періодом максимального росту сільськогосподарських культур та посівом озимих.

За літній період спостерігається суховій східного та південно-східного напрямків, загальною тривалістю 18 днів. У весняно-літній період переважають вітри західного та північно-західного напрямків, а в зимовий – східного та південно-східного (табл. 3).