Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
101,102,104,105.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
35.65 Кб
Скачать

92. Штрафні санкції за порушення касової дисципліни

Основні види порушень касової дисципліни на підприємствах такі: витрачання касової виручки понад встановлені норми, невчасна здача виручки до банку, перевищення встановленого ліміту залишку готівки в касі, витрачання одержаної в банку готівки не за призначенням, невчасне повернення в банк невикористаних готівкових коштів, одержаних на виплату заробітної плати, допомог, стипендій і винагород, видача готівки з кас у позику іншим підприємствам (організаціям, установам) і фізичним особам та інші.

До підприємств (підприємців) застосовуються штрафні санкції згідно з чинним законодавством України за:• перевищення встановлених лімітів каси - у 2-ному розмірі сум виявленої понадлімітної готівки за кожний день;• неоприбуткування (неповне оприбуткування) у касах готівки – у 5-кратному розмірі неоприбуткованої суми;• перевищення встановлених строків використання виданої під звіт готівки, а також за видачу готівкових коштів під звіт без повного звітування щодо раніше виданих коштів – у розмірі 25% виданих у підзвіт сум;• витрачання готівки з виручки на виплати, що пов'язані з оплатою праці, за наявності податкового боргу – у розмірі здійснених виплат;• використання одержаних в установі банку готівкових коштів не за цільовим призначенням – у розмірі витраченої готівки;• проведення готівкових розрахунків без подання одержувачем коштів платіжного документа, який підтверджував би сплату покупцем готівкових коштів – у розмірі сплачених коштів;Порушення ведення БО касових операцій, несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризації грошових коштів, порушення правил ведення касових операцій, перешкоджання працівникам ДКРС у проведенні ревізій та перевірок, невжиття заходів щодо відшкодування з винних осіб збитків від недостач і крадіжок тягнуть за собою накладення штрафу від 136 до 255 грн; за повторне порушення протягом року – 170–340 грн.

101. Зміст положення (стандарту) 30 «біологічні активи»

1. Загальні положення

2. Визнання та оцінка біологічних активів

3. доходи та витрати с/г діяльності

4. Розкриття інформації про біологічні активи у примітках до фінансової звітності

Біологічний актив — тварина або рослина, яка в процесі біологічних перетворень здатна давати сільськогосподарську продукцію та/або додаткові біологічні активи, а також приносити в інший спосіб економічні вигоди.

 Біологічний актив та/або сільськогосподарська продукція визнаються активом, якщо існує імовірність отримання підприємством у майбутньому економічних вигод, пов’язаних з їх використанням, та їх вартість може бути достовірно визначена. Первісною вартістю біологічних активів, що одержані як внесок до статутного капіталу підприємства, визнається погоджена засновниками (учасниками) підприємства їх справедлива вартість з урахуванням витрат, безпосередньо пов’язаних з доведенням їх до стану, у якому вони придатні для використання із запланованою метою. Біологічні активи відображаються на дату проміжного і річного балансу за справедливою вартістю, зменшеною на очікувані витрати на місці продажу, крім випадків, передбачених пунктом 11 Положення (стандарту) 30. Довгострокові біологічні активи, справедливу вартість яких на дату балансу достовірно визначити неможливо або якщо підприємство є платником податку на прибуток, можуть визнаватися та відображатися за первісною вартістю з урахуванням суми їх зносу і втрат від зменшення корисності. Оцінка та амортизація таких довгострокових біологічних активів здійснюється відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку 7 «Основні засоби» та 28 «Зменшення корисності активів».

ПБА та додаткові біологічні активи, справедливу вартість яких на дату балансу достовірно визначити неможливо або якщо підприємство є платником податку на прибуток, можуть визнаватися та відображатися за первісною вартістю, крім поточних біологічних активів рослинництва, які визнаються і відображаються як незавершене виробництво. Оцінка таких поточних біологічних активів здійснюється відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 9 «Запаси».

 Витрати, пов’язані з біологічними перетвореннями біологічних активів, визнаються витратами основної діяльності. Облік витрат ведеться за окремими об’єктами обліку витрат (окремі види біологічних активів та/або їх група) відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 «Витрати». Доходи (витрати) від первісного визнання біологічних активів і сільськогосподарської продукції, одержаних унаслідок сільськогосподарської діяльності протягом звітного (календарного) року, визначаються як різниця між вартістю біологічних активів і сільськогосподарської продукції, оцінених у порядку, передбаченому пунктами 9 і 12 Положення (стандарту) 30, та витратами, пов’язаними з біологічними перетвореннями. Зазначені доходи (витрати) включаються до складу інших операційних доходів (витрат).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]