Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 1-15.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
717.53 Кб
Скачать

1.Суть поняття «самоменеджмент»

Самоменеджмент-це мистецтво керувати собою,своїм часом,життям,свідомо робити свою кар’єру через самооцінку,самовизначення,саморозвиток.

Основні напряму СМ:

*тайм-менеджмент;

*стрес-менеджмент;

*тім-менеджмент;

*імпресіон-менеджмент;

*ресурс-менеджмент;

Основна мета СМ: максимально використовувати власні можливості;свідомо керувати своїм життям.

Переваги СМ: виконання робіт з меншими витратами;кращі результати праці;краща організація праці;менше поспіху і стресу;висока мотивація праці;ріст кваліфікації;менше помилок;менша завантаженість роботою.

2.Теоретичні концепції менеджменту

Відповідно до концепції Вудока і Френціса СМ- це всебічний спосіб перевірки своїх власних можливостей і обмежень,пошуку реальних шляхів розвитку особистісних і ділових якостей.

Концепція Андреєва:СМ-це психологічний механізм саморозвитку творчої особистості,здатної до беззупинного саморозвитку в професійній д-сті.Він включає:самопізнання, самовизначення,самоврядування,самовдосконалення,самоконтроль,самооздоровлення.

Концепція Хроленко:СМ-це практикум свого ділового потенціалу шляхом удосконалення ділової культури,а саме: *культури взаємовідносин між людьми; *мистецтва ділової бесіди; *організації ділової наради; *культури ділового письма; *мистецтва підготовки доповіді.

Концепція Берболя і Швайда,СМ-досягнення особистого ділового успіху через самопізнання і самовдосконалення своїх ділових якостей.

Теорія Зайверта Лотера,базується на ідеї керування своїм часом.СМ- це цілеспрямоване і послідовне використання випробуваних методів роботи в повсякденній практиці з метою оптимального і змістовного використання свого часу.

3.Функції самоменеджменту:

- визначення мети – аналіз ситуації, власних можливостей, сил і засобів формування на цій основі власних цілей

- планування – розробка планів для максимально ефективного використання часу

- прийняття рішення – вибір першочергових задач та альтернативних варіантів дій

- організація та реалізація – строге дотримання розпорядку денного та організації трудового процесу

- контроль – контроль процесу, підсумків, самоконтроль і самооцінка, за потреби коригування цілей

4.Функція: «визначення мети»:

Визначення мети повинно мати вигляд чітких намірів, точних формулювань явних і таємних потреб, інтересів, бажань або завдань, а також орієнтувати наші дії і вчинки на мету та її виконання. Визначення мети означає погляд в майбутнє, орієнтацію і концентрацію наших сил і активності на тому, що повинно бути досягнуто. Таким чином, мета дає опис кінцевого результату. Мова йде не про те, що ви робите, а про те, для чого ви робите. Без мети відсутній критерій оцінки, за яким ви могли б вимірювати ваші трудозатрати. Мета, крім того, є ще й масштабом для оцінки досягнутого. Навіть найкращий метод роботи нічого не вартий, якщо ви завчасно й чітко не визначите, чого хочете. Якщо якийсь індивідуум поставив собі мету, то внаслідок цього виникає такий стан напруження, який діє як рушійна сила і який зникає лише тоді, коли вона досягнута.

Мета є уявлення про майбутнє, для реалізації якого необхідно щось зробити. В іншому випадку мета залишається тільки благим наміром. Щоби визначити мету, треба думати про майбутнє. Традиційне мислення в рамках окремих завдань небезпечне тим, що ви загубитесь в дрібницях Мислення в масштабах цілей сприяє тому, що частковості підпорядковуються цілому. Стає зрозумілим, в якому напрямку рухатись і яким буде кінцевий результат. Щоденно, виконуючи свою роботу, ставте перед собою запитання: «Чи наближає мене те, що я в що мить роблю, до досягнення відповідної моєї мети?» Постановка мети - перманентний процес, оскільки мета не задається раз і назавжди. Вона може змінюватися з плином часу. Наприклад, в процесі контролю за реалізацією виясняється, що попередні уявлення були по суті неправильними, або були завищеними, чи заниженими. Якщо у людини є усвідомлена мета, на неї спрямовується й неусвідомлена. Мета служить концентрації сил на справді ключових напрямках. Усвідомлення своїх цілей може означати значну мотивацію для роботи. Випадкові успіхи добрі, але рідкі. Заплановані успіхи кращі, оскільки вони керовані і зустрічаються частіше. Передумова планування, а значить і успіху, полягає в точ..ному знанні того,

- що,

- коли,

- в яких масштабах необхідно досягти.

Визначення мети є безумовною передумовою планування, прийняття рішень і щоденної роботи. Якщо люди, прийшовши на роботу, уявляють, що мають ціль типу «будуть працювати над тим, що саме на сьогодні важливо», то результату не буде. Поставте однозначну ціль для себе (і для своїх співробітників) і працюйте за принципом: я буду працювати над тим, чого я сьогодні хочу досягти! Завжди потрібно добиватися ясності цілі. Знайти особисті життєві цілі і дати їм визначення означає зробити своє життя цілеспрямованим. Намагайтесь встановити мету, яка може бути перетворена в безпосередні дії. Таким чином, ви привчаєтесь постійно займатися своїми цілями і уточнювати їх.