Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІРС правозн.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
92.16 Кб
Скачать

Індивідуальна робота студентів

Індивідуальні завдання з дисципліни „Правознавство” є одним з обов’язкових видів навчальної роботи, що сприяє підготовці студентів до складання підсумкового тестування та водночас виступає як форма самостійного вивчення матеріалу. Належний рівень виконання такої роботи вимагає ретельного вивчення теоретичного матеріалу, нормативної бази з дисципліни. Крім того виконання такої роботи сприяє розвитку аналітичного мислення та застосування отриманих знань в конкретній життєвій ситуації.

Студенту необхідно уважно прочитати завдання, визначити коло суспільних відносин, що розглядаються в теоретичних питаннях. Коли студент чітко розуміє умови завдання та поставлені запитання слід перейти до вивчення рекомендованої літератури та нормативних актів.

Після того як студент визначився із відповідями на завдання, він приступає до їх письмового викладення. Індивідуальне завдання виконується в звичайному учнівському зошиті або на листах формату А4 грамотно, розбірливо, українською мовою.

Обсяг роботи визначається повнотою відповідей на завдання. Необхідно зробити стисле викладення питань. Логічного і повного нормативного обґрунтування повинен зазнати кожний висновок, зроблений у відповіді на те або інше питання, кінцеве або проміжне.

Наприкінці роботи слід зазначити використані при виконанні індивідуального завдання нормативні матеріали, юридичну літературу, із посиланням на конкретні джерела запозичення, а також вказати фактичну дату завершення роботи і підписати її. Для повного розкриття питань варто користуватися не лише підручниками та рекомендованою літературою, а також додатковими джерелами.

Структура індивідуального дослідного завдання:

- титульний лист;

  • зміст;

  • вступ (мета, обґрунтування актуальності дослідження) – до 2 сторінок;

  • основна частина (проблема, сутність і результат дослідження, точки зору фахівців, висновок по розділам та ін.) – 15-25 сторінок,

  • висновок по науково-дослідному проекту (пропозиції щодо вдосконалення законодавства чи правозастосування, особиста точка зору на вирішення проблеми та ін.) – 2 сторінки;

  • список використаних джерел;

  • додатки (таблиці, картинки);

Критерії оцінювання:

„відмінно” – робота виконана охайно, розбірливим почерком, з мінімумом виправлень, аналітично висвітлюються питання, з використанням періодичних видань та аналітичних описів.

„добре” – робота має певні неохайності у виконанні, граматичні помилки, виправлення, у переліку літератури наведені загальні або описові матеріали.

„задовільно” – робота має неохайний вид, наявні виправлення, закреслення, граматичні помилки, русизми, серед використаної літератури присутні 2-3 джерела-підручник чи нормативний акт.

Підставами для не зарахування індивідуального завдання та повернення його на доопрацювання або переробку є:

  • відсутність ознак самостійності його виконання (в тому числі виявлення ідентичних за змістом завдань). В цьому випадку не зараховуються всі тотожні індивідуальні завдання;

  • виконання роботи не за своїм варіантом;

  • подання до рецензії ксерокопії (копії) завдання;

  • наявність грубих помилок при вирішенні задач-казусів або їх неправильне вирішення;

  • відсутність теоретичного аналізу умов завдання, наведення лише норм законодавства;

  • використання норм нормативних актів, що втратили силу або тільки загальних норм права без підтвердження їх спеціальними;

  • не розкриття або формальне відношення до розкриття теоретичного питання;

  • нехтування вимог щодо оформлення завдання (в тому числі неможливість прочитати його текст).

Індивідуальні завдання здаються на кафедру за два тижні до підсумкового модульного контролю та обліковуються у журналі реєстрації індивідуальних завдань.

Індивідуальне завдання є допуском до здачі підсумкового тесту з дисципліни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]