Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА РОБОТА З ДИСЦИПЛІНИ «Рекреаційні комплекси світу» «Географія туристично-рекреаційних зон Мексики».docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.65 Mб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЛІНГВІСТИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА ІСТОРІЇ УКРАЇНИ І ТУРИЗМОЗНАВСТВА

Курсова робота з дисципліни «Рекреаційні комплекси світу» «Географія туристично-рекреаційних зон Мексики»

РОБОТУ ВИКОНАЛА СТУДЕНТКА ГР Т04–14 ФАКУЛЬТЕТУ ПЕРЕКЛАДАЧІВ Логвин Валерія Олексіївна РОБОТУ ПЕРЕВІРИЛА Ст.Викладач Яворська Оксана Григорівна

КИЇВ 2015

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………………………3 РОЗДІЛ I.ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА МЕКСИКИ……………………..4 1.1. Загальні відомості про країну………………………………………………………........4 1.2. Історія Мексики……………………………………………………………………………..…..4 1.3. Географія Мексики……………………………………………………………………….........6 1.4. Культура Мексики……………………………………………………………………………..7 1.5. Туризм в Мексиці……………………………………………………………………………....9 1.6. Етнічний склад,мова та релігія країни…………………………………..................9 1.7. Відносини з Україною………………………………………………………………………10 РОЗДІЛ II. ГЕОГРАФІЯ ІСТОРИЧНИХ ЦЕНТРІВ МЕКСИКИ………….12 2.1. Давнє місто Чічен-Іца…………………………………………………………………….....12 2.2. Історичний центр міста Пуебла……………………………………………………….13 2.3. Історичний центр міста Морелія……………………………………………………...14 2.4. Давнє місто Теотіуакан…………………………………………………………………….15 2.5. Резерват китів Ель-Віскаїно……………………………………………………………..16 РОЗДІЛ III. ГЕОРАФІЯ ПЛЯЖНИХ КУРОРТІВ МЕКСИКИ……………..17 3.1. Акапулько………………………………………………………………………………………....17 3.2. Канкун………………………………………………………………………………………………19 3.3. Плая-дель-Кармен…………………………………………………………………………….20 3.4. Косумель…………………………………………………………………………………………...21 3.5. Цікаві факти про країну……………………………………………………………………22 ВИСНОВОК…………………………………………………………………………………..28 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………………………….30

ВСТУП

Мексика— країна в Північній Америці, яка була колискою низки давніх цивілізацій Нового Світу. Мексика - країна найдавніших цивілізацій. На її території протягом багатьох тисячоліть жили численні індіанські племена. Упродовж років Мексика була відома в основному своїми узбережжями, омиваними хвилями Тихого океану, Карибського моря і Мексиканської затоки, а також як місце, де прекрасний відпочинок можна поєднати з неповторними пізнавальними екскурсіями. Мексика не має собі рівних. В ній поєднуються дивовижна природа, прекрасні пляжі і сніжні вулкани, багатюща історія з археологічними пам'ятками ацтеків і майя та безліччу райських куточків, оточених лагідними хвилями.

Мексика славиться різноманітністю своїх курортів. Одним із найвідоміших та найпопулярніших місць для відпочинку в Мексиці є Акапулько. Культурних пам'яток тут мало, але задоволення можна отримати від занять водними видами спорту - плаванням, пірнанням, водними лижами, які повністю заволодіють вашою увагою. Це місце також славиться своїми розважальними закладами. Дискотек тут навіть більше ніж пляжів.

Акапулько або ж Перлина Тихого океану - курорт із чудовою природою. Дві чудові затоки, дивовижне природне оточення, теплі пляжі, прохолоду на яких створюють численні пальми - все це робить Акапулько кращим містом у тропічному раю. Місто-порт Акапулько - знаменита нічна столиця Мексики. Це місто розваг, шоу, казино та ресторанів. Осередок туристичного життя Акапулько - лагуна Пії-де-ла-Куеста з відмінними пляжами і ресторанами на північній околиці міста. Акапулько також приваблює туристів своїм кліматом. Тут, за статистикою є 360 сонячних днів у році. Любителі шопінгу теж зможуть відвести душу. У цьому місті є все - від бутиків і дорогих молів, до крамниць ремісників, де можна дешево купити ювелірні вироби зі срібла та інші товари, зроблені руками майстровитих мексиканців.

Ще один рай для відпочинку - це Канкун, найбільш відвідуване місце в Карибському басейні, знаменитий чудовими пляжами і вражаючими руїнами індіанців майя. Води туттеплі і кришталево чисті, середня температура весь рік 26-28 градусів. Тут найбільша і найкрасивіша колонія морських рифів, а Чорний кораловий риф, відкритий 20 років тому Жа-ком Кусто, збирає любителів підводного плавання з усього світу.

РОЗДІЛ I.ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА МЕКСИКИ 1.1. Загальні відомості про країну

Ме́ксика, офіційно Мексика́нські Сполу́чені Шта́ти— країна в Північній Америці, яка межує на півночі зі Сполученими Штатами Америки, на півдні з Гватемалою, Белізом. Мексика також омивається на заході Тихим океаном, на південному сході Карибським морем та на сході Мексиканською затокою. Мексиканські Сполучені Штати — федеративна конституційна республіка, яка складається з 31-го штату та одного федерального округу навколо столиці м. Мехіко.

Мексика — п'ята за величиною країна на американському континенті та 14-та у світі. З населенням 118 мільйонів чоловік Мексика має найбільшу кількість іспаномовного населення у світі. Мексика — член ООН, ОАД, Латиноамериканської асоціації інтеграції, Латиноамериканської економічної системи. Мексика була колискою низки давніх цивілізацій Нового Світу.

Мексика, як і будь-яка країна американського континенту, багатонаціональна держава. У статті 2 Конституції Мексики країна визначається як полікультурна нація, заснована на принципах корінних народів. Сучасна Мексика є "змішаною" нацією, або нацією "метисів"; як висловився ще 1925 року Хосе Васконселос Кальдерон, це сплав усіх рас, як етнічний, так і культурний.

Понад 60% населення складають іспано-індіанські метиси, 29% - індіанці різних племен, 10% - прямі нащадки європейців і 1% - інші нечисленні народності. Усі ці етнічні та расові групи і складають єдиний мексиканський народ.

За приблизними оцінками, протягом трьох століть колоніального правління у Мексику мігрувало 300 тис. іспанців. Вони укладали шлюби з індіанцями, і сьогодні метиси переважають у складі населення Мексики. Більшість негрів (близько 200 тис.), завезених у колоніальний період для роботи на шахтах і плантаціях, була асимільована місцевим населенням.

Серед національних меншинств, складених іммігрантами з інших країн, в Мексиці найбільшу присутність, в порядку спадання, мають американці США, іспанці, німці, італійці, британці, кубинці, французи, китайці, росіяни, ліванці, євреї, цигани, чилійці, перуанці, корейці, філіпінці, греки, ірландці, австрійці, угорці, поляки, бельгійці, пуерторіканці, сирійці та турки.