Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Harchova Himiya - GRS.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.34 Mб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ,

ЕКОНОМІКИ І ПРАВА

Факультет туризму, готельного

та ресторанного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанної справи

Харчова хімія

РОБОЧА ПРОГРАМА

для студентів денної форми навчання

напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа»

(Кредитно-модульна система організації навчального процесу)

Київ 2010

ХАРЧОВА ХІМІЯ: Робоча програма для студентів денної форми навчання напряму підготовки 6.140101«Готельно-ресторанна справа» (кредитно-модульна система організації навчального процесу). – К.: КУТЕП, 2010.– 28 с.

Укладачі: О.М. Полумбрик, д-р хім. наук, професор,

Н.М. Зубар, канд. техн. наук, доцент

Рецензент: Я.Г. Бальон, д-р хім. наук, професор.

Робочу програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП від 2 вересня 2010 р., протокол № 1.

Розглянуто і схвалено науково-методичною комісією факультету туризму, готельного та ресторанного бізнесу КУТЕП. від 24 вересня 2010 р., протокол №1.

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………...………….

4

  1. Мета і завдання вивчення дисципліни………………...….

6

  1. Тематичний план……………………………..…………….

7

  1. Система оцінювання знань ……………………….………

8

  1. Зміст навчальної дисципліни……….………….................

9

Список рекомендованих джерел……………………….....

28

ВСТУП

Дисципліна “Харчова хімія” відноситься до дисциплін циклу фундаментальної, природничо-наукової підготовки, знання якої дають змогу студентам зрозуміти суть процесів, що забезпечують якість готової харчової продукції та критично підійти до вибору харчових продуктів, технологічного процесу виробництва кулінарної продукції.

Головне завдання дисципліни – формування у студентів відповідальності за виробництво якісних харчових продуктів, від яких залежить здоров’я людини. Це дасть можливість грамотно підходити до сировини та продуктів харчування як носіїв великої кількості різних біологічно активних речовин, що в одних випадках позитивно впливають на життєдіяльність та обмін речовин, а в інших – мають негативний характер.

Такий підхід дозволить диференційно, обґрунтовано вирішувати питання технології харчових продуктів, створювати харчові продукти з заданими властивостями.

Задачі вивчення дисципліни – здобуття та вдосконалення студентами нових знань з хімічного складу харчової сировини, продуктів її переробки та хімічних перетворень, які протікають в них при зберіганні та в процесі харчування людини, ознайомлення із сучасними методами досліджень.

Вивчення дисципліни базується на знаннях, отриманих при вивченні шкільних дисциплін «Хімія», «Органічна хімія» та передує вивченню таких дисциплін як «Товарознавство», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Гігієна і санітарія».

Опис навчальної дисципліни

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]