Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attachment.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
323.07 Кб
Скачать

Ііі. Організація нового туристичного маршруту

Розробка туру включає такі етапи:

вибір пунктів маршруту, ієрархізація цих пунктів, вибір пунктів початку та закінчення маршруту, після чого провадиться розробка схеми маршруту та його оптимізація; наступним етапом стає підготовка інформаційно-методичного забезпечення туру та підбиття його загальної калькуляції. Завершується розробка туру його реалізацією та продажем.

Розробка схеми маршруту та його програмне забезпечення є нерозривно пов'язаними паралельними процесами.

Розрахунок вартості туру грунтується на проведених організаційно-технічних заходах з пошуку партнерів та укладених з ними угод.

Україна, країна з стародавньою історією, різнобарвною значною культурною спадщиною і багатими природними ресурсами, приваблює більше 20 мільйонів іноземних громадян з кожним роком. Туристи в основному прибувають зі Східної і Західної Європи, а також зі США та Канади.

Країна входить до 10-ки найпопулярніших країн Європи, займаючи 8-ме місце. За останні 10 років відбулося значне збільшення туристичних прибуттів до України, згідно даних Статистичного Агентства України:

• 2000: 6.4 млн • 2001: 9.1 млн • 2002 : 10.5 млн

• 2003 : 12.5 млн • 2004: 15.4 млн • 2005: 17.6 млн • 2006: 18.9 млн • 2007: 23.1 млн • 2008: 25.4 млн • 2009: 20.8 млн • 2010: 21.2 млн

Новий тур, що носить назву „Ukrainian heritage” (у перекладі з англійської – „Українська спадщина”), є індивідуально розробленим туром для певного кола осіб, що є зацікавленими в ньому.

Спрямування туру – етнічний туризм.

Туризм, в основу якого покладено етнічний потенціал, є перспективним інноваційним сегментом внутрішнього туризму в України. Етнотуризм як окремий вид туризму охоплює різні сфери діяльності — від презентації традиційної народної культури шляхом організації виставок-ярмарок, фестивалів, проведення майстер-класів майстрів декоративно-прикладного мистецтва тощо до формування соціально-економічної інфраструктури краю.

У сучасних економіко-демографічних умовах саме цей вид туризму здатний реально допомогти малим населеним пунктам України вижити, адже вони своєю етнокультурною специфікою притягують до себе вітчизняного і зарубіжного туриста.

Україна має потужну ресурсну основу та значні перспективи для розвитку етнічного туризму завдяки розмаїтому етнічному складові населення. Проте розвиток цього виду туризму в різних регіонах  має свої особливості. Етнічний туризм вимагає безпосереднього державного регулювання з метою підтримки пріоритетних напрямів туристичної діяльності, зміцнення матеріально-технічної бази етнотуризму, підвищення рівня життя громадян, створення додаткових робочих місць, збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, підвищення іміджу держави на світовому рівні.

Даний тур було спеціально розроблено для групи туристів з 12 осіб, включаючи 2 подружжя (+ супроводжуючий місцевий гід-перекладач), громадян Сполучених Штатів Америки. Туристи є членами „Український Народний Союз Америки”, вони являються нащадками української діаспори в США, більшість предків яких переселилися з України під час Другої Світової війни та розпаду Радянського Союзу.

Метою туру є відвідання землі своїх предків; пізнання культури та історії України, українського народу; ознайомлення з визначними місцями, відомими пам’ятками.

Період перебування: 21 серпня 2012 року – 29 серпня 2012 року

Термін перебування: 9 днів/8 ночей.

Маршрут туру: Нью-Йорк – Київ – Нью-Йорк.

Заклад розміщення в Києві: готель „Україна***” (вул. Інститутська, 4).

Кількість і тип номерів: 6 стандартних двомісних (+ стандартний економ номер для супроводжуючого).

Тип харчування: напів-пансіон, НВ (Half Board), меню „шведський стіл”

Програма перебування – це набір за планових послуг, що розподілено за днями та годинами їх надання. Зазвичай, програми подорожей за кордоном, що включають відвідання кількох пунктів, розписують за днями, а кожен пункт – за годинами. До складу програм входять такі елементи: цільові – заходи, зумовлені метою подорожі; додаткові – заходи, що включаються до програми з метою її урізноманітнення; супутні – час, який відводиться на сон, харчування, відпочинок; технологічні – час на очікування, доїзди тощо.

Програма перебування групи туристів у складі 12 осіб терміном перебування 9 днів/8 ночей за маршрутом туру Нью-Йорк - Київ - Нью-Йорк із розміщенням в готелі „Україна***”;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]