Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tehnologiya prodykcii REST GOSP - GRS - denna.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
722.94 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ,

ЕКОНОМІКИ І ПРАВА

Факультет туризму, готельного

та ресторанного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанної справи

Технологія продукції ресторанного господарства

Робоча програма

Для студентів денної форм навчання

Напряму підготовки 6. 140101 «Готельно-ресторанна справа»

(Кредитно-модульна система організації навчального процесу)

Київ 2010

ТЕХНОЛОГІЯ ПРОДУКЦІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Робоча програма для студентів денної форми навчання напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» (кредитно-модульна система організації навчального процесу). – К.: КУТЕП, 2010. – 52 с.

Укладачі: Зубар Н.М., кандидат технічних наук, доцент, зав. кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП;

Рижак А.А., викладач кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП.

Рецензент: Кущ Т.О., доцент кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП.

Робочу програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП від 30 вересня 2010 р., протокол № 2.

Розглянуто і схвалено науково-методичною комісією факультету туризму, готельного та ресторанного бізнесу КУТЕП від 21 жовтня 2010 р., протокол № 2.

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………...………….

4

  1. Мета і завдання вивчення дисципліни………………...….

6

  1. Тематичний план……………………………..…………….

7

  1. Система оцінювання знань ……………………….………

10

  1. Тематика та зміст лекційних занять ……….…………......

11

  1. Тематика та зміст практичних, лабораторних занять …...

39

  1. Індивідуальна науково-дослідна робота ……………..

47

Список рекомендованої літератури………………………

49

ВСТУП

Забезпечення населення України та туристів високоякісними продуктами харчування шляхом впровадження науково обґрунтованих раціональних технологій – важлива державна пробле­ма сьогодення. В нинішніх умовах набуває особливого значення формування у населення технологічної грамот­ності та компетентності.

Тому для успішного опанування цих знань навчальними планами із напряму підготовки "Готельно-ресторанна справа" перед­бачено навчальну дисципліну "Технологія продукції ресторанного господарства", вивчення якої обумовлює розуміння та надає навички вирішення важливої проблеми щодо задоволення зростаючих потреб населення в якісному та різноманіт­ному харчуванні.

Перехід до нових умов господарювання вимагає від фахівців готельно-ресторанного господарства виявлення ініціативи, вміння самостійно, креативно мис­лити, вирішувати конкретні виробничі ситуації та виготовляти конкурентнопридатну продукцію.

Дисципліна "Технологія продукції ресторанного господарства" включена до нормативних дисциплін циклу професійної і практичної підготовки бакалаврів. Матеріал дисципліни базується на знаннях, що отримали студенти з таких дисциплін як «Харчова хімія», «Мікробіологія», «Товарознавство», «Гігієна і санітарія», «Охорона праці» та передує викладанню таких дисциплін як «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства», «Організація ресторанного господарства», «Менеджмент готельно-ресторанного господарства», «Маркетинг готельного і ресторанного господарства», «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства», «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві».

Методика вивчення дисципліни базується на поєднанні лекційних, лабораторних, практичних занять, організацією самостійного вивчення студентами навчального матеріалу та індивідуальну підготовку. Під час лекцій розглядаються основні наукові досягнення в галузі технології виробництва продукції ресторанного господарства, висвітлюються актуальні питання.

Лабораторні і практичні заняття проводяться паралельно з лекційним курсом і спрямовані на поглиблення та краще засвоєння теоретичних положень і надбання практичних навичок у приготуванні, оформленні, подачі та оцінці якості готової кулінарної продукції.

Самостійна робота включає вивчення лекційного матеріалу, наведеної навчальної літератури та підготовку до здачі теоретичного матеріалу та захисту лабораторних і практичних робіт, виконання індивідуальних науково-дослідних завдань, написання реферату, огляду нової наукової літератури, матеріалів періодики, збір цікавої додаткової інформації тощо.

Контроль знань здійснюється у вигляді модульного та підсумкового контролю. Закінчується вивчення дисципліни - екзаменом.

Опис навчальної дисципліни

«Технологія продукції ресторанного господарства»

Змістовно-модульна структура кредиту

Галузь знань, напрям підготовки, кваліфікаційний рівень

Характеристика дисципліни

Кількість кредитів ECTS- 11;

Галузь знань – 1401 «Готельно-ресторанна справа»

Нормативна

Рік підготовки – 2; Семестр – 3, 4;

Лекції – 96 год;

Практичні – 14 год.;

Лабораторні – 66 год.;

Самостійна робота – 164 год.; Індивідуальна робота – 40 год.

Модулів -1;

Змістових модулів –3;

Загальна кількість годин – 54;

Освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр

Вид контролю: МК, Т, ВСЗ, ЗПР ВІЗ, УО, ПМК

Тижневих годин – 5;

Аудиторних – 176;

Термін навчання – 4 роки

Умовні позначення: УО –усне опитування; Т – тестування; ЗПР – захист практичної роботи; ВСЗ- вирішення ситуаційних задач; ВІЗ – виконання індивідуального (колективного) завдання; МК – модульний контроль.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]