Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_povorskaya.docx
Скачиваний:
109
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
47.02 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки молоді та спорту україни київський технікум готельного господарства

Звіт

З навчальної практики

На робочому місці: кухаря

Студентка 33-РО групи

Відділення ресторанного господарства

Мельниченко Діана

База практики: Навчальний ресторан

Період практики:03.10.14 – 03.11.14

Керівник практики: Українець

Тема 1. Ознайомлення з базовим підприємством.

Я, Мельниченко Діана проходила практику в Навчальному ресторані, який знаходиться за адресою вулиця Генерала Жмаченка 26 , Киівський Технікум Готельного Господарства . На підприємстві кухня була поділена на такі цехи, як кондитерський цех, холодний цех, гарячий цех. В Навчальному ресторані практикантам не видавали форму ,так як вони брали свою. В основному я працювала по всій кухні та якщо в мене щось не виходило,то мені допомагали працівники по кухні. Особисто мені, практика сподобалась ,було цікаво працювати з більш досвідченними робітниками.

Тема 2. Характеристика салатів. Приготування салатів на базовому підприємстві. Асортименти. Висновки по розширенню асортименту салатів та підвищенню їх якості.

Для приготування салатів використовують сирі овочі і фрукти, а також відварні, квашені і мариновані овочі. Салат можна приготувати з одного виду овочів (салат з огірків, томатів, білоголової капусти) або декількох видів. Часто в салати додають м’ясо, птицю, рибу, нерибні продукти морського промислу, яйця. Це підвищує поживну цінність салатів, поліпшує і урізноманітнює їхній смак. Заправляють салати гострими заправами, сметаною або майонезом.

Велике значення для приготування салатів має спосіб нарізання продуктів. Гарна, рівномірна форма нарізання надає стравам привабливого зовнішнього вигляду, збуджує апетит. Звичайно продукти нарізають тоненькими скибочками, кружальцями, маленькими кубиками, деякі шаткують соломкою.

Асортимент

Салат из редиса

Редис очищають від ботви , а білий редис - від шкірки . Промитий в холодній воді редис нарізують тонкими кружечками, з'єднують з шинкованою зеленою цибулею. При відпустці заправляють сметаною або заправкою. Салат оформляють яйцем.

Салат можна відпускати без яйця і цибулі, в цьому випадку збільшують відповідно норму закладки редиски. допускається частину

редису замінювати зеленим салатом. Можна використовувати редис червоний, очищений від шкірки , збільшивши відповідно його

закладку.

Крабовий салат

Ставимо варити рис та яйця.Відкриваємо кукурудзу , розпаковуємо крабові палички , чистимо лук , чистимо огірки. Потім все це ріжемо кубиками або скибочками та заправляємо майонезом.

Гречеський салат

Помідори нарізають симетричними клиновидними шматочками. Огірки спочатку очищують і нарізають шматочками товщиною 3-6 мм. Цибулю і солодкий перець ріжуть на тонкі скибочки (кільця або напівкільця) від 2-3 мм, їх викладають у салат обов'язково після томатів і огірків. Нарешті, додають фету, нарізану кубиками розміром від 2 до 6 см, і оливки (як правило, чорні). Заправляють салат оливковою олієюсіллю та орегано.

Вінегрет з овочів.

Вареный картофель, яблоки, огурцы, морковь очистить, нарезать ломтиками, кубиками или соломкой, сложить в миску. Можно украсить винегрет также свежими огурцами и помидорами. Винегрет получается более вкусным, если его заправить майонезом или же растительним маслом.

Висновок.

Таким чином, широкий асортимент холодних страв, різноманітність

продуктів, використовуваних для їх оформлення, а так само способів кулінарної обробки, високі вимоги до санітарного стану вимагають від кухаря глибоких і різнобічних знань і практичних навичок. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]