Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет мой.docx
Скачиваний:
53
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
56.86 Кб
Скачать

32

ВСТУП

Я, Поліщук Валентина Андріївна, студентка Київського Технікуму Готельного Господарства, проходила практику в Голосіївському районному суді міста Києва у період з 26 січня 2015 року до 30 січня 2015 року.

На місці проходження практики мені було створено усі умови для проходження практики, були надані усі нормативні документи, що регулюють діяльність суду, суддів, помічника судді та секретаря судового засідання.

Мета проходження навчальної практики :

- знайомство з реальною практичною роботою суду;

- формування у мені практичних та професійних навичок, набуття досвіду для здійснення професійної юридичної діяльності у майбутньому;

- вдосконалення та поглиблення теоретичних знань, набуті в процесі навчання;

- формування професійної майстерності на основі вивчення досвіду діяльності роботи суду;

- формування навичок написання судової документації.

Основне завдання практики :

  • закладення та формування професійних якостей юриста-спеціаліста;

  • всебічне вивчення аспектів роботи секретаря судового засідання та секретаря суду, їхні відмінності у компетенції;

  • ознайомлення з діловодством суду та діловодством судді окремо.

Види виконаних робіт за етапами проходження практики.

  • Прибувши на місце проходження практики, я прослухала інструктаж керівника апарату роботи суду про правила внутрішнього трудового розпорядку в суді, ознайомилась зі структурними підрозділами та організацією роботи Голосіївського районного суду м. Києва.

  • Вивчила функціональні обов'язки керівника канцелярією суду, помічника судді, секретаря судового засідання та інших працівників суду.

  • Ознайомилась з роботою відділу прийому та реєстрації апарату суду, засвоїла порядок прийняття та реєстрації кореспонденції, що надходить до суду: позовних заяв, заяв, скарг.

  • Працювала з кореспонденцією суду: надсилала копії ухвал, та наявних у справі документів сторонам, третім особам та їх представникам.

  • Здійснювала опис наявних у справі документів, підшивала справи, писала повістки про виклик до суду у цивільних справах.

  • Була присутня на судовому засіданні де розглядалася кримінальна справа та на судовому засіданні де розглядалася цивільна справа.

  • Робила записи до журналу судових засідань

Проходячи практику в Голосіївському районному суді м. Києва я ознайомилась з організацією роботи суду, судді, апарату судді, організації судового засідання та його проведення, оволоділа аспектами роботи судді, секретаря судового засідання, секретаря суду, ознайомилась з обліком та розподілом вихідної і вхідної інформації, удосконалила досвід роботи та створення ділових документів.

Розділ 1. Організація роботи суду

1.1. Компетенція та нормативно-правові засади діяльності Голосіївського районного суду

 Голосіївський районний суд Київської області (далі - Суд) є місцевим загальним судом першої інстанції і розглядає справи, віднесені процесуальним законом до його підсудності.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року № 2453-VI Суд здійснює правосуддя самостійно. Здійснюючи правосуддя, Суд є незалежним від будь-якого незаконного впливу. Суд здійснює правосуддя на основі Конституції і Законів України, забезпечуючи при цьому верховенство права.

Суд розглядає цивільні справи, кримінальні провадження (кримінальні справи), адміністративні справи, а також справи про адміністративні правопорушення у випадках та порядку, передбачених  процесуальним законом.

Підсудність окремих категорій справ місцевим судам, а також порядок їх розгляду визначаються процесуальними законами.

Напрямки діяльності Суду:

Відповідно до визначених законодавством України завдань Суд забезпечує:

-    здійснення правосуддя в кримінальних провадженнях (кримінальних справах);

-    здійснення правосуддя в цивільних справах;

-         здійснення правосуддя в адміністративних справах;

-         здійснення правосуддя  в інших судових справах;

-         розгляд і вирішення звернень громадян, запитів на отримання публічної інформації відповідно до компетенції суду, передбаченої законодавством України.

 Завданням Суду є здійснення правосуддя на засадах верховенства права, забезпечуючи кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. 

      Суд у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про судоустрій і статус суддів», «Про засади запобігання  і протидії корупції», «Про державну службу» та іншими законами України, кодексами України, актами законодавства та нормативними документами, що регулюють діяльність судових органів та державної служби, Положенням про ДСА України, наказами ДСА України, рішеннями колегії ДСА України, іншими нормативно-правовими актами, Положеннями тощо