Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Exkursiyne_obsl (1).docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
35.3 Кб
Скачать

Київський університет туризму, економіки і права

Реферат на тему

«Використання комп’ютерної технології для створення екскурсійних програм і маршрутів»

студентки групи ТЗ-31

Іскрицької Юлії

Викладач: Літовка С. Г.

Київ-2014

Зміст

  1. Вступ 3

  2. Поняття комп’ютерної інформаційної технології 4

  3. Комп’терні технології в екскурсійній діяльності 4

  4. Висновки8

  5. Список використаної літератури 9

Вступ

У сучасних умовах вже неможливо забезпечити якісне ведення туристичного бізнесу без впровадження й застосування новітніх інформаційних технологій  Сучасне суспільство характеризується швидким розповсюдженням нових інформаційних технологій і радикальними змінами соціально-економічного життя під впливом цих процесів. Останнє десятиріччя ознаменувалося стійкою тенденцією розвитку інформатизації процесів управління підприємствами туристичної сфери. Туризм сьогодні – це глобальний комп’ютеризований бізнес, у якому беруть участь великі авіакомпанії, готелі та туристичні корпорації всього світу. Активне впровадження сучасних інформаційних технологій у діяльність туристичних підприємств є необхідною умовою їх успішної роботи, оскільки точність, надійність, оперативність і висока швидкість обробки та передачі інформації визначає ефективність операційних та управлінських рішень у цій сфері. Великі капітальні вкладення в нові технології приведуть до вертикальної, горизонтальної та діагональної інтеграції туристичних підприємств. Інформаційні технології забезпечують значне зростання продуктивності у сфері послуг, а також у туризмі. 

Створення нової екскурсії за будь-якою темою — складний трудомісткий процес. Екскурсія — це результат двох найважливіших процесів: її підготовки й проведення. Вони пов'язані між собою, взаємообумов-лені. У процесі підготовки нової екскурсії, з огляду на практику роботи екскур­сійних установ, склалася певна послідовність етапів роботи.

В ході підготовки до проведення екскурсії та розробки маршруту екскурсії слід використовувати методи роботи комп’ютерної технології: вести відповідну документацію, підрахунки, звітність, базу клієнтів. При розробці маршруту можна використовувати мережу Інтернет та багато чого іншого.

  1. Поняття комп’ютерної інформаційної технології

Інформаційна технологія є найбільш важливою складовою процесу використання інформаційних ресурсів суспільства. До теперішнього часу вона пройшла кілька еволюційних етапів, зміна яких визначалася розвитком науково-технічного прогресу та появою нових технічних засобів переробки інформації.

В сучасному суспільстві основним технічним засобом технології переробки інформації є персональний комп'ютер, який істотно вплинув як на концепцію побудови і використання технологічних процесів, так і на якість результатної інформації. Впровадження персонального комп'ютера в інформаційну сферу і застосування телекомунікаційний засобів зв'язку визначили новий етап розвитку інформаційної технології і тепер поруч часто вживають: «нова», «комп'ютерна» або «сучасна».

Прикметник «нова» підкреслює новаторський, а не еволюційний характер цієї технології. Її впровадження є новаторським актом, бо вона істотно змінює зміст різних видів діяльності в організаціях. Поняття нової інформаційної технології містить також комунікаційні технології, які забезпечують передачу інформації в різні способи, а саме телефон, факс, телекомунікації тощо.

Прикметник «комп'ютерна» підкреслює, що основним технічним засобом її реалізації є комп'ютер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]