Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rekr_komplexi_svitu_Ispaniya (1).docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
36.24 Кб
Скачать

Київський університет туризму, економіки і права

Індивідуальна робота з дисципліни

«Рекреаційні комплекси світу » на тему

«Характеристика розвитку рекреаційних комплексів Іспанії»

студентки групи ТЗ-31

Іскрицької Юлії Романівни

Викладач: Діденко К.Д.

Київ-2014

Зміст

  1. Вступ 3

  2. Туристсько-рекреаційні території Іспанії 4

2.1. Гірськолижні курорти. 4

2.2. Бальнеологічні курорти. 5

2.3. Приморсьі курорти Іспанії 6

  1. Висновки 10

  2. Список використаної літератури 11

  1. Вступ

У багатьох державах світу туризм розвивається як система, яка надає всі можливості для ознайомлення з історією, культурою, звичаями, духовними і релігійними цінностями даної країни і її народу, і дає дохід в казну. Крім значної статті доходу туризм є ще і одним з могутніх чинників посилення престижу країни, зростання її значення в очах світової спільноти і пересічних громадян. В даний час велика кількість туроператорів працює з Середземноморськими країнами. Найбільшою популярністю користуються приморські курорти Іспанії.

Іспанія – країна-мозаїка. Вона складається з материкових і острівних частин. Провінції і побережжя, а відповідно і курорти, володіють відмінною один від одного зовнішністю і характером. Тому туристична галузь Іспанії є цікавою для дослідження. Так як Іспанія є дуже популярним і стародавнім курортом, то і туристичні ресурси досліджені на найкращому рівні, тому мені було неважко знаходити дані про неї, готуючи роботу.

Іспанія - країна бурхливих емоцій, урагану почуттів і відчайдушних коханців, вона воістину дивовижна, і побувати тут мріє кожен з нас. В Іспанії можна побачити все, наче всю пишноту нашої планети по шматочках зібрали в одному місці. Любителі самоти тут знайдуть для себе затишні тихі пляжі, заховані серед скель. Курорт Льорет де Маар зачарує своєю пишністю любителів нічного життя, для яких всю ніч будуть відкриті двері нічних клубів і ресторанів. В Іспанії є все - починаючи від чудових пляжів з золотими пісками і пальмами, закінчуючи мальовничими гірськими пейзажами.

 Іспанія саме та країна, де завжди можна отримати незабутні враження, саме тому туризм в Іспанії швидко отримав свій розвиток.

2. Туристсько-рекреаційні території Іспанії

2.1. Гірськолижні курорти.

 У Іспанії для туристів є прекрасні можливості для відпочинку на гірськолижних курортах, причому в деяких випадках існує унікальна можливість сумістити катання на гірських лижах з відпочинком на побережжі.

Сьєрра Невада - найпівденніший гірськолижний курорт Європи, розташований в 32 км. від Гранади. У ясну погоду з його вершин відкривається незабутній вигляд на Середземне море, за яким виразно є видимими контури Африканського континенту.

Завдяки відмінному клімату, численні туристи, що не раз побували тут, вважають курорт одним з кращих в світі. Яскраве сонце, м'який сніг і чудово сплановані траси - його основні достоїнства. Протягом сезону, який триває з середини грудня до початку квітня, температура біля підніжжя гори коливається в межах плюс 5 - 10° З, на схилах - від 0° до плюс 5°С. Довжина траси 61 км, має 19 підйомників.

Бакейра Берет був заснований в 1964 р., в даний час перетворився на найбільший гірськолижний курорт Іспанії. Особливість цього курорту - атлантичний клімат, який забезпечує курорт надійним снігом. Друга перевага - могутні підйомники і відмінна підготовка трас. Південніше, ніж у альпійських курортів, розташування долини забезпечує і велику тривалість світлового дня. Снігу вистачає: у лютому 2006 року на схили випали близько 3 м снігу за 3 дні, а впродовж наступного тижня - ще метр. Навіть коли у всій Європі немає снігу, тут можна спускатися на лижах прямо до села. Хоча гармати в Бакейра Берет далеко не завжди потрібні, їх встановлено більше 500 і вони відмінно виконують своє завдання. Довжина траси – 87 км, має 27 підйомників.

Ла Молніа. Вершини, що нависають над курортом, - списи Лангада (1406 м), Тоса дальп (2537 м) і Тосса (2535 м) - входять в гірську систему Ла Сьєрра де Кади. По схилах гір проходять дуже цікаві траси, на яких по ночах працюють ратраки, приводячи їх за любої погоди у відмінний стан. На всіх станціях курорта - кафе, ресторанчики з дуже смачною, трохи гострою іспанською їжею і дивовижними винами. За вашою безпекою стежать рятувальні служби і лижні патрулі, а недолік снігу компенсують могутні сніжні гармати. Довжина траси – 44 км, має 13 підйомників.

Маселла. У Маселлі схили більш "спортивні", траси серйозніші, ніж в Ла Молнії . Сюди із задоволенням приїжджають гірськолижники, катання, що добре володіють технікою. Можна і неквапливо спуститися до самого низу, подовживши свій шлях на 1,5 км. Спочатку - альпійська зона, хороший фірн, а потім красиві ділянки серед лісу, з викочуванням на поляни, де можна перекурить або відпочити перед подальшим спуском. А на поляні Кап дель Бойок просто казка: синє небо, тераса з шезлонгами, кава. Довжина траси – 57 км, має 13 підйомників.