Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
451.72 Кб
Скачать

Вступ

Тема даної курсової роботи присвячена такій службі готелю, як СПО (служба прийому і розміщення гостей). Специфіка і всі тонкощі роботи цієї служби, її проблеми та шляхи вдосконалення будуть досліджені на прикладі СПО київського готелю ДП «Готельний комплекс «Національний». Актуальність теми курсової роботи полягає у потребі підвищення якості і швидкості готельних послуг, процес надання яких, починається саме із служби прийому і обслуговування. Враження про готель в цілому також починається саме із СПО. Саме тому, високий рівень якості готельних послуг, професійні та моральні навики і додержання основних стандартів є ключовими у роботі цієї служби. Служба прийому і розміщення - нервовий центр готелю через який, проходять майже всі операції спрямовані на задоволення потреб гостей у проживанні, харчуванні, відпочинку і розваг. Основні цілі й стратегії даної служби готелю збігаються з головним завданням всього готелю - це надання гостям найвищої якості послуг.

Метою курсової роботи є аналіз і розгляд роботи служби й функціонування служби прийому й розміщення. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання:

- розглянути сутність і значення служби прийому й розміщення;

- розглянути основні напрямки її роботи;

- проаналізувати діяльність даної служби;

- надати рекомендації щодо поліпшення роботи даної служби.

Об’єктом курсової роботи є організація обслуговування гостей на прикладі готелю ДП «Готельний комплекс «Національний», предметом - служба прийому й розміщення як одна із служб обслуговування.

    1. Загальна характеристика закладу розміщення готельного комплексу «Національний».

Готель «Національний» знаходиться в самому центрі Києва, на Печерську - район який ще в 19 столітті облюбувала міська аристократія. В даний час Печерськ - адміністративний і діловий центр столиці, де знаходяться Маріїнський Палац - резиденція Президента, Кабінет Міністрів, Верховна Рада, Національний Банк України. Це тихий затишний район, дуже зелений і спокійний, з не дуже жвавим рухом. Але саме в цьому районі, недалеко від цього чотиризіркового готелю Києва зосереджені найважливіші державні установи України і Києва. Крім того, В безпосередній близькості від готелю Національний розташовано багато цікавих пам'яток Києва.

Готельний комплекс "Національний" пропонує гостям столиці 75 комфортабельних номерів вищої категорії. На гостей готелю чекають апартаменти, номери люкс, напівлюкс та одномісні. Номери обладнані телевізорами, міськими телефонами, індивідуальними мінісейфами з замками системи VingCard, мінібарами або холодильниками, кондиціонерами, cистемою інтернет. Ванні кімнати оснащені душем або ваннами, джакузі у люксах, стаціонарними фенами, рушникосушаркою.

Також в готелі працює ресторан, є умови для роботи та проведення різних ділових заходів.У затишних залах ресторану, декорованих в стилі українського бароко, на Вас чекають вибагливі страви національної та європейської кухонь. Кухарям до снаги всі гастрономічні забаганки клієнтів. За Вашим бажанням Ви можете замовити сніданок, обід та вечерю у номер.

До послуг гостей готелю "Національний": бар, бізнес-центр, де у розпорядженні бізнесменів усі сучасні засоби зв’язку ( інтернет, електронна пошта, факс, телефонний зв’язок, копіювальна техніка), конференц-зали, парковка, послуги пральні і хімчистки, харчування в номері, перукарня, магазин українських сувенірів, пункт обміну валюти, кіоск свіжої преси, цілодобовий медпункт. Усі ці сервіси допоможуть гостям почувати себе невимушено і комфортно під час перебування в столиці.

Нещодавно готель був повністю реконструйований, і тепер до послуг відвідувачів - прекрасно оформлені номери і найсучасніші зручності. У "Національному", завдяки високим стандартам сервісу, часто зупиняються відомі політики і бізнесмени, відомі спортсмени, артисти і музиканти, гості, які прибувають до Києва на запрошення Президента України, Парламенту та Кабінету Міністрів.

1.2.Організаційна структура готельного комплекса «Національний» служби пот. ,їх функції та склад .

Для ефективної роботи готелю необхідна функціональна організаційна структура. Загальний метод подання структури готелю – це організаційна схема, тобто схема взаємин підрозділів. Вона показує розташування кожної служби і посади в загальній організації готелю та ілюструє розподіл повноважень і обов’язків.

Організаційна схема може змінюватися, її варто періодично переглядати, особливо при значних змінах в структурі управління готелю. Обов’язки різних працівників можуть змінюватися залежно від їхньої кваліфікації і чисельного складу.

Організаційна структура готелю, загалом, будується таким чином. До ланок управління належать керівники, їхні заступники, що управляють декількома структурними підрозділами, самі структурні підрозділи і провідні спеціалісти, що виконують окремі функції або частину функцій, їм підпорядковуються безпосередні виконавці (обслуговуючий персонал). На вершині структури управління готелю стоять власник ( держава) та генеральний директор.

Розподіл завдань, визначення повноважень і обов’язків, а також взаємини між співробітниками готелю можна побудувати на персональній і неформальній основі.

Організаційна структура готелю визначається насамперед його призначенням, місцем розташування, специфікою додаткових послуг, що надаються, та іншими факторами. Вона є відображенням повноважень і обов’язків, покладених на кожного працівника.

Організаційна структура потрібна для ефективного виконання ключових функцій працівників, визначення їх підзвітності, забезпечення належних зусиль з боку персоналу. За характером виконання трудових функцій персонал готелю поділяється на робітників і службовців. Робітники безпосередньо надають послуги. До робітників відноситься і молодший обслуговуючий персонал готелю – двірники, прибиральниці тощо. Службовці здійснюють організацію діяльності людей, управління підрозділами готелю, фінансово-бухгалтерські, постачальницькі, юридичні й інші функції. Вони відносяться до осіб, зайнятих переважно розумовою працею, і поєднуються у декілька підгруп.

1.3Правила внутрішнього трудового розпорядку готелю.

І. Загальні положення

1. Відповідно до Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку він вільно погоджується. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, в тому числі на належні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від зазначеної Законом. Держава гарантує громадянам захист від незаконного звільнення, своєчасне одержання винагороди за працю.

2. Відповідно до Закону України про державну службу громадяни України незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної приналежності, статі, політичних поглядів, релігійних переконань, місця проживання, які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройшли у встановленому порядку конкурсний відбір, або за іншою процедурою, передбаченою Кабінетом Міністрів України мають право на державну службу, якщо не мають обмежень, передбачених цим Законом.

3. Обов'язок і справа честі громадянина - добросовісна праця в обраній ним сфері суспільно корисної діяльності, дотримання трудової дисципліни.

Трудова дисципліна забезпечується створенням необхідних організаційних та економічних умов для нормальної високопродуктивної роботи, свідомим ставленням до праці, методами переконання, виховання, а також заохоченням за сумлінну працю. Щодо окремих несумлінних працівників застосовуються в необхідних випадках заходи дисциплінарного і громадського впливу.

4. Трудовий розпорядок визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку, які мають на меті сприяти вихованню працівників, зміцненню трудової дисципліни, раціональному використанню робочого часу, високій якості роботи щодо практичного виконання завдань і функції держави в галузі охорони здоров'я України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]