Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
доповідь на екзамен.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
35.12 Кб
Скачать

1.Географічне положення Рівненської області

Рівненська область розташована на північному заході України. Межує на півночі з Білоруссю, на сході з Житомирською, на південному сході з Хмельницькою, на півдні з Тернопільською, на південному заході зі Львівською, на заході з Волинською областями.

2.Особливості природних ресурсів , що мають вплив на розвиток туризму.

На розвиток туризму мають вплив Водні туристські рекреаційні ресурси. Всього налічується 171 річка завдовжки понад 10 км кожна. Всі річки належать до басейна Дніпра. Збудовано 31 водосховище та понад 30 ставків .

3.Особливості природно антропогенних ресурсів , що мають вплив на розвиток туризму .

Дермансько-Острозький національний природний парк. Парк є справжньою окрасою не тільки регіону, а й України загалом. Парк розташований у найвужчій частині Малого Полісся – Острозькій прохідній долині, в заплаві річки Збитинка, що протікає між мальовничими пагорбами Мізоцького кряжу та Кременецькими горами. Завдяки своєму географічному положенню та своєрідній історії формування ландшафтів, територія НПП «Дермансько-Острозький» виявилась на перетині кордонів різних фізико-географічних областей. Це зумовило багатство рослинного та тваринного світу парку, зокрема, за попередніми даними, тут зростає 47 видів рослин та зустрічається 19 видів тварин, занесених до Червоної книги України. В парку прокладені екологічні стежки створенні умови для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності .

  • Екологічні стежки – це спеціально обладнані маршрути, що прокладені по найбільш цікавих місцях зони регульованої рекреації. Кожна екологічна стежка обладнана місцями для відпочинку, стендами, на яких розміщено інформацію про природу Парку. Кожна стежка має свою тематику, і для того, щоб найкращим.

  • Дермансько-Мостівський регіональний ландшафтний парк.

  • Надслучанський регіональний ландшафтний парк.

Урочище Ботанічні пам'ятка природи “Нетреба” загальнодержавного значення. Розташована в межах Рокитнівського району Рівненської області. В урочищі охороняються рідкісні для Українського Полісся чисті дубові насадження. У підліску переважає реліктовий вид — рододендрон жовтий. Основу травостою становлять бореальні лісові види. Є насадження інтродуцентів — модрини сибірської та ялівцю віргінського.В туризмі пар є територією для відпочинку яка має екологічні стежки , та територією яка охороняє чисті дубові насадження.

  • Ботанічна пам'ятка природи загальнодержавного значення Острожчин

  • Березнівський державний дендрологічний парк

Рівненський зоопарк (Додаток) зоологічний парк загальнодержавного значення у місті Рівне один з наймолодших в Україні. В зоопарку знаходиться 150 видів тварин (близько 500 екземплярів). У зоопарку демонструються 24 види тварин, занесених до міжнародної Червоної книги та Червоної книги України. Рівненський зоопарк єдиний в Україні де можна побачити полярного вовка, якого привезли з Чехії. (Додаток )