Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prog_prakt_2gb_2013_z_pech_z_stor.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
371.71 Кб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ україни

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Навчально-науковий інститут підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби

Кафедра громадської безпеки

ПРОГРАМА

ПРОХОДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ КУРСАНТАМИ ДРУГОГО КУРСУ ФАКУЛЬТЕТУ ПІДГОТОВКИ КАДРІВ ГРОМАДСЬКОЇ БЕЗПЕКИ

Київ 2013

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Навчально-науковий інститут підготовки кадрів громадської безпеки

та психологічної служби Кафедра громадської безпеки

МІЛІЦІЇ

Запорожцев

В.В. Коваленко

ПОГОДЖЕНО

Заступник начальника - управління

З

ПРОГРАМА

проходження навчальної практики та методичні рекомендації для курсантів 2 курсу факультету підготовки кадрів громадської безпеки

Напрям підготовки 6,030401 «Правознавство» Галузь знань «Право» (0304)

Київ 2013

АТВЕРДЖУЮ

Ректор

Національної академії

внутрі

генер

ББК 67.401.213я73

П 78

Автори-укладачі:

А.В. Запорожцев, заступник начальника - начальник управління дільничних інспекторів міліції ДГБ МВС України

О.М.Калюк, кандидат юридичних наук, доцент, заступник начальника з навчальної та наукової роботи ННІПКГБПС НАВС

А.О. Галай, кандидат юридичних наук, доцент, начальник кафедри громадської безпеки ННІПКГБПС НАВС

С.М. Радзівон, кандидат юридичних наук, доцент кафедри громадської безпеки ННІПКГБПС НАВС

Програма проходження навчальної практики курсантами 2 курсу факультету громадської безпеки ННІ підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби НАВС / А.В. Запорожцев, О.М.Калюк, А.О. Галай, С.М. Радзівон. – К.: НАВС, 2013. – 31с.

Призначена для курсантів 2-го курсу навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ спеціалізації “Міліція громадської безпеки”, керівників стажування від академії – науково-педагогічних працівників кафедри громадської безпеки, керівників стажування від органів та підрозділів внутрішніх справ України – працівників підрозділів громадської безпеки МВС України.

Обговорено та схвалено на засіданні кафедри громадської безпеки 4.04.2013 року протокол № 5.

Загальні положення

Практика курсантів вищих закладів освіти є складовою частиною процесу підготовки спеціалістів, обов'язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття відповідного кваліфікаційного рівня. Вона проводиться з метою закріплення і вдосконалення одержаних слухачами теоретичних знань, формування у них професійних умінь та навичок для виконання функціональних обов'язків, виховання потреби систематичного поновлювання своїх знань та творчого застосування їх у практичній діяльності і організовується та проводиться відповідно до навчальних планів і програм інституту в органах та підрозділах внутрішніх справ.

Питання організації та проведення практики регулюються нормативними положеннями про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, зокрема наказами Міністерства освіти України від 8 квітня 1993 року № 93 „Про затвердження Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України”, Міністерства внутрішніх справ України від 25 січня 2008 року № 30 „Про затвердження Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України” (із змінами, затвердженими наказом МВС №45 від 26.06.2010), навчальними планами і програмами Національної академії внутрішніх справ. Зазначеними нормативними документами визначено підстави, права, обов’язки та відповідальність курсантів, керівників вищих навчальних закладів та комплектуючих підрозділів ГУ-УМВС України

Метою проведення практитки є набуття практичних навичок роботи в підрозділах ОВС, зокрема громадської безпеки (чергова частина, патрульна служба, служба дільничних інспекторів міліції), ознайомлення курсантів з нормативно-правовою базою діяльності ОВС, набуттям відповідних умінь та навичок через їх залучення до виконання окремих завдань, покладених на органи внутрішніх справ.

Завдання практики:

– систематизація, закріплення і поглиблення теоретичних знань та умінь, отриманих при навчанні;

– набуття навичок самостійної професійної роботи;

– розвиток організаторських здібностей, ініціативи при виконанні службових обов’язків;

– оволодіння тактикою проведення окремих слідчих (розшукових) дій і методикою розслідування окремих видів злочинів;

– розвиток у курсантів інтересу до науково-дослідної роботи, набуття ними навичок проведення досліджень і експериментування, пошук найбільш ефективних методів виконання професійних обов’язків.

Результатом її проведення є формування необхідних професійних програмних знань, умінь та навичок курсантів. Цей вид практики передбачається навчальними планами інституту і забезпечується профільною кафедрою на другому курсі навчання.

У ході проведення практики її керівниками від інституту, органів та підрозділів внутрішніх справ вивчаються ділові, моральні й особисті якості курсантів, з метою їх ознайомлення з роботою органів внутрішніх справ, адаптацією до специфічних умов праці.

Відповідальність за організацію і проведення практики, безпосередній контроль за нею покладається на керівників інституту, відповідальних осіб конкретних органів та підрозділів внутрішніх справ, а навчально-методичне керівництво та забезпечення виконання програми практики – на кафедру громадської безпеки інституту.

Перелік навичок, які повинні набути курсанти, зазначено в Індивідуальному плані проходження практики курсантом (додаток №1).

Методичні поради виконання щодо проходження практики викладено в Пам'ятці курсанту, який проходить практику в територіальному органі (підрозділі) внутрішніх справ (додаток№9).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]