Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_Trudove_pravo_3_kurs_2_sem.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
345.6 Кб
Скачать

Національна академія внутрішніх справ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ПРАВА ТА ПСИХОЛОГІЇ

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Кафедра цивільно-правових дисциплін

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ З ДИСЦИПЛІНИ

«ТРУДОВЕ ПРАВО» (ОСОБЛИВА ЧАСТИНА)

для студентів юридичного факультету та факультету правового забезпечення підприємницької діяльності та психології освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» на ІІ семестр 2011-2012 н.р.

Київ-2011

Укладач:

Лебідь Валерій Іванович – завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету ННІПП НАВС, кандидат юридичних наук, доцент.

Навчально-методичні матеріали з навчальної дисципліни «Трудове право (особлива частина)» для студентів юридичного факультету та факультету правового забезпечення підприємницької діяльності та психології освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» на ІІ семестр 2011-2012 н.р. перезатвердженні на засіданні кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету ННІПП НАВС, протокол № 5 від 15.12.2011 р.

Загальні методичні вказівки

З метою успішного засвоєння конкретних тем з курсу трудового права в цілому, студентам рекомендується уважно вивчити матеріали лекцій, відповідних розділів підручників, рекомендовані до опрацювання нормативно-правові акти.

Студентам рекомендується готувати короткі конспекти виступів з кожного плану семінарського заняття та письмово виконувати завдання для самостійної роботи. Особливе значення в кредитно-модульній технології організації навчання надається самостійній роботі студента. Тематичним планом передбачений мінімально необхідний обсяг засвоєння конкретних тем.

У разі, коли до матеріалів семінарських або практичних занять додаються задачі, студент за завданням викладача має підготувати їх письмові рішення на підставі діючого законодавства з обов’язковим посиланням на конкретні статті діючого законодавства. У разі, якщо умови задачі допускають альтернативне її розв’язання, необхідно зазначити кожен з варіантів.

Крім зазначеного при вивченні тем курсу студентам рекомендується слідкувати за змінами до законодавства, користуючись такими офіційними виданнями, як Відомості Верховної Ради України, Урядовий кур’єр, Офіційний вісник України, знайомитися з судовою практикою та останніми досягненнями у галузі Трудового права за матеріалами Вісника Верховного Суду України, газет «Юридичний вісник» та «Юридическая практика», журналів «Право України», «Держава і право» та ін., а також матеріалами офіційних сайтів органів влади, зокрема – Верховної Ради України (www.rada.gov.ua)Кабінету Міністрів України(www.kmu.gov.ua).

На семінарські заняття виносяться найбільш складні теоретичні та практично значимі питання курсу. Для їх успішного засвоєння студенту необхідно творчо вивчати рекомендовані матеріали, висловлювати на їх підставі власні думки.

З усіх питань щодо підготовки до семінарського чи практичного заняття студенти можуть звертатися до викладача, який проводить заняття в групі згідно розкладу занять або який чергує на кафедрі згідно графіку, а також безпосередньо до викладача, який проводить лекційні заняття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]