Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ ККЕ 09.12.2012 .doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
297.98 Кб
Скачать

33

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ПІДГОТОВКИ

СЛІДЧИХ І КРИМІНАЛІСТІВ

Кафедра криміналістичних експертиз

ПОГОДЖЕНО

Начальник Державного

науково-дослідного експертно-криміналістичного

центру МВС України

генерал-лейтенант міліції

І.П. Красюк

____ . _____________ 2012 р.

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор Національної академії внутрішніх справ

В.В. Коваленко

___ . _____________ 2012 р.

П Р О Г Р А М А

стажування на посаді експерта для курсантів 4-го курсу

спеціалізації “Експертно-криміналістична”

КИЇВ – 2012

ББК Х 621

Укладачі:

Ю.О. Мазниченко, в.о. начальника кафедри криміналістичних експертиз навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Національної академії внутрішніх справ, кандидат юридичних наук;

І.М. Мельников, доцент кафедри криміналістичних експертиз навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Національної академії внутрішніх справ;

О.О. Садченко, професор кафедри криміналістичних експертиз навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Національної академії внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент.

Програма стажування обговорена та схвалена на засіданні кафедри криміналістичних експертиз навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Національної академії внутрішніх справ від “15” листопада 2012 року протокол № 5, рекомендована до друку на засіданні Вченої ради навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Національної академії внутрішніх справ від “30” жовтня 2012 року протокол № 2.

Програма стажування на посаді експерта для курсантів 4-го курсу спеціалізації “Експертно-криміналістична” [Текст] / Уклад.: Ю.О. Мазниченко, І.М. Мельников, О.О. Садченко. – К.: НАВС, 2012. – 26 с.

Призначена для курсантів 4-го курсу навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів Національної академії внутрішніх справ спеціалізації “Експертно-криміналістична”, керівників стажування від академії – науково-педагогічних працівників кафедри криміналістичних експертиз, керівників стажування від органів та підрозділів внутрішніх справ України – працівників підрозділів експертної служби МВС України.

ББК Х 621

© Національна академія внутрішніх справ, 2012

© Навчально-науковий інститут підготовки слідчих і криміналістів, 2012

П р о г р а м а стажування на посаді експерта для курсантів 4-го курсу спеціалізації “Експертно-криміналістична”

I. Загальні положення

1.1. Стажування курсантів випускного курсу є складовою частиною і завершальним етапом навчання, що проводиться після вивчення ними теоретичної частини навчальних дисциплін та спеціальних курсів перед державною атестацією, забезпечує подальше закріплення та поглиблення одержаних ними теоретичних знань, набуття і вдосконалення професійних навичок і вмінь.

1.2. Для проходження стажування курсанти відряджаються до підрозділів експертної служби МВС України, в яких планується їхнє призначення після закінчення Національної академії внутрішніх справ (далі – НАВС). Термін проведення стажування – до чотирьох місяців (обсяг годин визначається навчальним планом).

1.3. Стажування проводиться шляхом безпосередньої участі курсантів у практичній діяльності підрозділів експертної служби МВС України, виконання ними конкретних завдань з урахуванням спеціалізації та у межах посадових обов’язків експерта зазначених підрозділів.

У ході стажування її керівниками від НАВС та експертної служби всебічно вивчаються ділові, моральні й особисті якості курсантів для вирішення питань щодо здатності майбутнього фахівця виконувати функціональні обов’язки на відповідних посадах в підрозділах експертної служби МВС України. Зазначена інформація відображається у характеристиці-відгуку (додатки 5, 6).

1.4. Проходження стажування здійснюється за індивідуальним планом роботи курсанта, який затверджується керівником підрозділу експертної служби МВС України (додаток 2).

1.5. З метою забезпечення контролю за ходом виконання Програми стажування кожен курсант під час проходження стажування веде щоденник (додаток 3) та табель обліку робочих днів (додаток 7).

1.6. Стажування курсантів організовується i проводиться відповідно до вимог законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про міліцію», Кримінального процесуального кодексу України від 13 квітня 2012 року, «Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ», затвердженого постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 29 липня 1991 року № 114, «Положення про Міністерство внутрішніх справ України», затвердженого указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 383, «Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України», затвердженого наказом МВС України від 25 січня 2008 року № 30, «Положення про Експертну службу МВС України», затвердженого наказом МВС України від 09 серпня 2012 року № 691.