Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетинг.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
348.67 Кб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ україни

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ПРАВА І ПСИХОЛОГІЇ

Кафедра економічних та фінансово-правових дисциплін

вступ до маркетингу

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ

для студентів денної форми навчання для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» напряму підготовки 0304 «Право» на базі ОКР «Молодший спеціаліст»

Укладачі:

  • доцент кафедри, к.е.н., доцент Котирло О.О.

  • старший викладач кафедри, к.е.н. Процюк Т. Б.

Затверджені на засіданні кафедри від

31 серпня 2012 р. протокол кафедри №1

Київ – 2012

ЗМІСТ

вступ до маркетингу 1

1. Вступ 3

2. Робоча програма 4

2.1 Пояснювальна записка 4

2.2 Тематичний план 8

3. ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ і ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ТА ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ 11

4. МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ПІДГОТОВКИ РЕФЕРАТІВ З ДИСЦИПЛІНИ 27

4.1. Тематика рефератів з дисципліни 27

4.2. Рекомендації підготовки рефератів з дисципліни 28

5. МЕТОДИКА оцінювання знань студентів з дисципліни 29

5.1 Попередній контроль знань студентів 29

5.2 Поточний контроль знань студентів та розрахунок рейтингової оцінки за змістовний модуль 29

Таблиця бальних коефіцієнтів 31

5.3 Підсумковий контроль та розрахунок рейтингової підсумкової оцінки 34

Підсумкова рейтингова оцінка за заліковий кредит (дисципліну) виставляється в журналі обліку успішності, у відомості обліку успішності та заліковій книжці за вище наведеною шкалою ECTS (літери, бали) та національною шкалою - «зараховано», «не зараховано». 35

6. Література 36

6.1 Основна література 36

6.3Нормативно-правові акти (www.zakon.rada.gov.ua) 37

6.4 Електронні джерела 37

1. Вступ

В процесі побудови незалежної демократичної правової держави та становлення ринкової економіки важливе значення має вдосконалення маркетингової діяльності та ефективне її правове регулювання.

Вивчення студентами основ фундаментальної економічної науки дасть їм змогу опанувати інші фундаментальні дисципліни, сформувати економічне мислення, потрібне для ефективної практичної діяльності в умовах становлення ринкової економіки в Україні. Передбачається вивчення актуальних питань маркетингової діяльності для конкретної галузі господарської, економічної та науково-дослідної діяльності з урахуванням особливостей майбутньої професійної діяльності випускників, а також сформувати економічне мислення, потрібне для ефективної практичної діяльності в умовах становлення ринкової економіки в Україні.

Дисципліна «Вступ до маркетингу» передбачає можливість розв’язання конкретних ситуаційних завдань, які дозволяють здійснити аналіз та управління маркетинговою діяльністю на підприємствах України та в світі в цілому.

Програма курсу «Вступ до маркетингу» для неекономічних спеціальностей вищих навчальних закладів має певну специфіку порівняно з програмою для економічних. Це зумовлено як особливістю професійної підготовки, так і кількістю годин, відведених на цю дисципліну.

Специфіка запропонованого курсу полягає в невеликій за обсягом кількості аудиторних годин, відведених на його викладання, і вивченні більшої його частини самостійно. Саме тому зміст дисципліни охоплює актуальні проблеми, характеристики основних ланок маркетингової діяльності, а також розкриває специфіку механізму її регулювання.

Вивчення студентами основ маркетингу дасть їм змогу опанувати інші фундаментальні дисципліни, сформувати економічне та правове мислення, потрібне для ефективної практичної діяльності в умовах становлення ринкової економіки в Україні.