Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
информац.doc
Скачиваний:
483
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.87 Mб
Скачать

3. Держава як суб’єкт права в інформаційній сфері.

Правовий статус органів державної влади встановлюється Конституцією України та іншими законодавчими актами, в яких розглядаються питання роботи з інформацією в умовах виконання функцій органів законодавчої, виконавчої та правоохоронної діяльності.

Це сфера інформаційного забезпечення діяльності відповідних органів, їх керівництва та всіх категорій службовців. В цій системі вся інформаційна діяльність пов’язана з роллю та обов’язками органу державної влади та спрямована на забезпечення виконання завдань конкретного органу. Визначальним є статус органу державної влади, його місце в системі державної влади. З урахуванням цього, завданнями інформаційних співвідношень підрозділів та самого органу є забезпечення їх діяльності, а також формування своєї інформаційної інфраструктури. І.Л. Бачило виділяє в цій області декілька проблем:

1) проблемою є структуризація інформації у межах одного органу державної влади та вибір найбільш правильного визначення всього комплексу інформації, яка обертається у межах функціонального впливу цього органу;

2) проблемою є фільтрація вихідної інформації, яка, по суті, забезпечує зв’язок органу з іншими органами;

3) проблемою є систематизація інформації з врахуванням категорії інформації з обмеженим доступом. Для цього в структурі службової інформації, до якої належить вся інформація, що циркулює в органі, повинні виділятися масиви, блоки інформації, які відповідають категоріям інформації по доступу: відкрита службова інформація, інформація, що відноситься до державної таємниці, персональні дані, комерційна таємниця суб’єктів, з якими взаємодіє орган тощо.

Крім отримання інформації, яка необхідна органу державної влади для виконання своєї безпосередньої діяльності, важливе значення має і діяльність щодо надання інформації іншим користувачам. До останніх відносяться інші органи державної влади, спеціалізовані організації збору та обробки інформації по окремих напрямках державної діяльності (статистична, фінансова тощо), організації, громадяни, ЗМІ.

Органи державної влади з особливим статусом (Центральний банк, Прокуратура України, Центральна виборча комісія) мають свою специфіку. Вони віднесені Конституцією до органів трьох гілок державної влади, виконують важливі державні функції і мають повноваження видавати нормативні правові акти, які є обов’язковими для органів державної влади, місцевого самоуправління, всіх юридичних та фізичних осіб.

Ці органи здійснюють інформатизацію своїх власних систем та використовують інформаційні ресурси і комунікації для отримання необхідної інформації, забезпечують виконання правового режиму інформації по ознаках власності, конфіденційності, здійснюють інформаційне обслуговування органів державної влади та інших споживачів.

4. Правовий статус організацій та установ в інформаційній сфері.

Правовий статусу організацій та установ в інформаційній сфері визначає загальний статус організацій (як юридичних осіб) та спеціальний інформаційний статус тих організацій, які здійснюють спеціалізовану діяльність у сфері збору, зберігання, обробки, передачі, розповсюдження інформації на професійній основі.

У порядку здійснення загального правового статусу юридична особа реалізує свої права та обов’язки у відповідності до чинного законодавства України та уставів конкретних організацій. При цьому виникають проблеми інформаційного забезпечення виробничої, наукової, управлінської діяльності організації: створення, отримання, придбання інформаційних ресурсів, технологій, техніки для їх обробки та розповсюдження тощо. У колі загального правового статусу організації вирішуються питання обліку своїх інформаційних ресурсів, розпорядження ними у рамках закону.

При вирішенні питань інформаційного забезпечення своєї діяльності організації повинні прагнути до уніфікації та стандартизації інформаційного забезпечення функціональної діяльності.

Питання використання інформаційних ресурсів та інформаційних технологій як об’єктів права пов’язані з суб’єктивними правами юридичних осіб у цивільно-правових операціях та операціях адміністративно-правового характеру. Об’єкти інформаційних ресурсів і технологій можуть входити у склад уставного капіталу юридичної особи (наприклад, акціонерних організацій).

Спеціальний статус організації, яка працює виключно з інформацією, надає інформаційні та комунікаційні послуги, знаходить своє відображення у законах та інших правових актах України. Наприклад, Закон України “Про бібліотеки і бібліотечну справу” встановлює перелік видів бібліотек різного рівня, які мають свій визначений правовий статус, що відображається в уставі організації.