Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
30.72 Кб
Скачать

До Святошинського районного суду с. Києва

Позивач: Іванова Оксана Вікоторівна,

0301 м. Київ,вул. Баумана, буд. 6, кв. 112,

Відповідачі: Ковальов Максим Олегович,

03061 м. Київ вул. Баумана, буд. 6, кв. 110,

Ковальов Олег Борисович,

який проживає там же

Позовна заява

про відшкодування шкоди, завданої неповнолітньою особою

24 грудня 2012 року із моєї квартири №45, яка розташована на першому поверсі п’ятиповерхового будинку №6 по вул. Баумана у м. Киеві, було викрадено належну мені відеокамеру „SONY” вартістю 2300 гр.

Під час досудового слідства було встановлено, що крадіжку скоїв неповнолітній Ковальов Максим Олегович, 25.04.89 року народження, який проживає з батьком по сусідству зі мною.

12.04.05 року Шевченківський районний суд визнав Ковальов М.О. винним у скоєнні зазначеного злочину, що підтверджується доданою до заяви копією вироку.

Завдану мені майнову шкоду під час досудового слідства і розгляду справи в суді ні Ковальов М.О., ні його батько не відшкодували, посилаючись на відсутність коштів.

Згідно з ч. 1 ст. 1166 Цивільного кодексу України майнова шкода, завдана майну фізичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала. Неповнолітня особа згідно з ч. 1 ст. 1179 Цивільного кодексу України відповідає за завдану нею шкоду самостійно на загальних підставах. У разі відсутності у неповнолітнього майна причинена ним шкода відшкодовується в частці, якої не вистачає або в повному обсязі її батьками, якщо вони не доведуть, що шкоду було завдано не з їхньої вини.

В даний час Ковальов М.О. навчається в одинадцятому класі загальноосвітньою школи №11 м. Києва і не має майна, достатнього для відшкодування завданої шкоди. У зв’язку з цим відповідальність за завдану ним шкоду зобов’язаний нести його батько Ковальов Олег Борисович.

Зазначені мною обставини підтверджуються доданими до заяви документами.

У відповідності з п. 8 ч. 1 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України „Про державне мито” позивачі - за позовами про відшкодування матеріальних збитків, завданих злочином звільняються від сплати судового збору.

На підставі викладеного й у відповідності із ст. 16, ч. 1 ст. 1166, ч. 1, 2 ст. 1179, ст. 1192 ЦК України, керуючись ч. 1 ст. 88 ЦПК України

Прошу:

1. Стягнути з Ковальов Максима Олеговича, а у разі недостатності у нього майна для відшкодування шкоди з Ковальов Олега Борисовича на мою користь майнову шкоду в сумі 2100 гр., завдану мені внаслідок крадіжки Ковальов М.О. належної мені відеокамери.

2. Стягнути з відповідачів на мою користь судові витрати.

Додатки:

  1. Копія вироку суду.

  2. Копія свідоцтва про народження Ковальов М.О.

  3. Копія товарного чеку.

  4. Довідка магазину про вартість відеокамери.

  5. Квитанція про оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

  6. Копія позовної заяви.

„____”__________200__р. Петренко О.В.