Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

складання цивільно процесуальних документів / заняття 2 / про усунення перешкод в користуванні жилим приміщенням

.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
15.68 Кб
Скачать

До Слом`янського районного суду м. Києва

ПОЗИВАЧ: Іванов Іван Іванович 14 березня 1990 року народження, що проживає за адресою: 03061 м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 20 кв.1

ВІДПОВІДАЧ: Іванова Олена Олександрівна 23 лютого 1990 року народження, що проживає за адресою: 03061 м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 24 кв.45

Позовна заява

про усунення перешкод в користуванні жилим приміщенням

На підставі договору дарування будинковолодіння від першого червня 1999 року мені належить на праві власності будинко, по вул. Миронівська м.Київ, з надвірними господарськими спорудами.

В належній мені частині житлового будинку, крім мене, проживають: моя в минулому дружина Іванова Олена Олександрівна(відповідач), а також наша дочка із малолітнім сином.

З відповідачкою у нас шлюб розірваний, про що в книзі реєстрації актів про розірвання шлюбу Соломянянського відділу реєстрації актів цивільного стану було зроблено запис за № 12.

В квітні цього року відповідачка виставила з будинку всі мої речі і фактично не допускає мене в належний мені будинок. В теплу пору року я проживав в нежилому приміщенні літньої кухні, а в холодну пору року проживати там неможливо, оскільки відповідачка вибила в цьому приміщенні вікна.

Відповідно до ст.386 ЦК України власник, який має тільки підстави передбачити можливість порушення свого права власності іншою особою, може звернутись до суду з вимогою про заборону вчинення нею дій, які можуть порушити його право, або з вимогою про вчинення певних дій для запобігання такому порушенню.

В даному ж випадку я, будучи власником майна (житлового будинку), фактично позбавлений відповідачкою права користуватись цим майном.

У відповідності до ст.391 ЦК України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження майном.

Таким чином, дії відповідачки, що виразились фактично у самоправному виселенні мене з належної мені на праві власності частини житлового будинку та перешкоджанні вільно користуватись належним мені майном, дають мені підстави звернутись до суду з цим позовом про захист моїх прав власника.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.386,391 ЦК України ,

ПРОШУ

Винести рішення про вселення мене, як власника, в належну мені на праві власності на підставі договору дарування будинковолодіння, посвідченого приватним нотаріусом Власенко О.В. Соломянського нотаріального округу 01.06.1999 року - р\№ 323, житлового будинку по вул.Миронівські, в м.Києві та зобов”язати відповідачку не чинити мені перешкод в користуванні належною мені частиною житлового будинку.

Додаток:

Ксерокопія паспорта з відміткою прописки позивача;

копія свідоцтва про розірвання шлюбу;

копія договору дарування будинковолодіння;

ксерокопія технічного паспорта на житловий будинок; акт обстеження господарства від 25.11.2005 р.; квитанція про сплату держмита;

копія позовної заяви відповідачу з копіями названих вище документів