Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
15.96 Кб
Скачать

ДОГОВІР

довічного утримання

м. Київ "6" жовтня 2012 р.

Громадянин України Літвінюк Олександр Іванович, що проживає за адресою: м.Київ, вул. Хрещатик, 54, кв. 34, (надалі іменується "Відчужувач"), з однієї сторони, та громадянин України Жданова Ірина Миколаївна що проживає за адресою: м. Київ вул.. Миронівскя,56, (надалі іменується "Набувач"), з іншої сторони, (в подальшому разом іменуються "Сторони", а кожна окремо – "Сторона") уклали цей Договір довічного утримання (надалі іменується "Договір") про наступне:

1. Відчужувач передає у власність Набувачеві визначену у п. 2 цього Договору квартиру, яка належить Відчужувачу на праві приватної власності (надалі іменується "квартира"), а Набувач взамін цього зобов'язується в порядку та на умовах, визначених цим Договором, довічно забезпечувати Відчужувача утриманням та доглядом.

2. Квартира, що передається за цим Договором, складається з 3 жилих кімнат. Площа квартири, що відчужується, становить: загальна – 120 квадратних метрів, жила – 100 квадратних метра.

3. Відчужував засвідчує, що квартира на момент укладання цього Договору належить йому на праві приватної власності на підставі договору купівлі продажу, що підтверджується посвідчу вальни написом нотаріуса, а також те, що кваритра не перебуває під забороною відчуження, арештом, не є предметом застави та іншим засобом забезпечення виконання зобов'язань перед будь-якими фізичними або юридичними особами, державними органами і державою, а також не є предметом будь-якого іншого обтяження чи обмеження, передбаченого чинним в Україні законодавством.

4. Сторони визначили ціну квартири у розмірі 5 000000 грн. Оціночна (інвентаризаційна, балансова) вартість квартири за цим Договором становить 4 000000, що підтверджується акт оцінки квартири №23434.

5. Набувач зобов'язується довічно утримувати Відчужувача, забезпечуючи його харчуванням, одягом, лікуванням, доглядом, необхідною допомогою.

6. Грошова оцінка матеріального забезпечення, яке має щомісячно надаватися Відчужувачеві, визначена Сторонами в розмірі 5000 грн. на місяць. Зазначена оцінка підлягає індексації у порядку, встановленому законом.

7. Згідно з ч. 4 ст. 334 Цивільного кодексу України право власності на вищезазначену квартиру виникає у Набувачів з моменту державної реєстрації договору.

8.Цей Договір може бути розірваний в порядку та на підставах, передбачених чинним законодавством.

10. Витрати по складанню, посвідченню та реєстрації цього Договору покладаються на Набувача.

11. Сторони цим підтверджують, що вони ознайомлені із відповідними положеннями чинного законодавства України щодо договорів довічного утримання та повністю розуміють їх зміст.

12. Нотаріусом роз’яснено зміст ст. 182 Цивільного кодексу України, відповідно до якої, право власності та інші речові права на нерухомі речі, обмеження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації. Державна реєстрація прав на нерухомість і правочинів щодо нерухомості є публічною, здійснюється відповідним органом, який зобов'язаний надавати інформацію про реєстрацію та зареєстровані права в порядку, встановленому законом.

Підпис:____________

Підпис:____________