Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

складання цивільно процесуальних документів / заняття 8 / ЗАЯВА ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЗОВУ

.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
15.61 Кб
Скачать

До Шевченківського районного суду

Позивач: Макаренко Івана Петровича,

--------------------------------------------------

03061 м. Київ, вул. К. Маркса, буд. 55, кв.1

Відповідач: Ліфиренко Іван Борисович

------------------------------------------------

03061 м. Київ, вул. С. Маршака, буд. 1,

ЗАЯВА ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЗОВУ

В провадженні Шевченківського районного суду перебуває справа №1123243 позовом до Ліфиренко Іван Борисович про визнання недійсним договору дарування.

В порядку, передбаченому ст. 151 Цивільного-процесуального кодексу України, прошу суд вжити заходів для забезпечення позову з наступних підстав.

Як я зазначала в позовній заяві, за оспорюваним правочином на вкрай невигідних для мене умовах та під впливом психологічного насилля я подарувала дочці єдине для мене житло. На даний момент дочка має всі підстави на власний розсуд володіти, користуватися та розпоряджатися подарованою їй квартирою.

Сьогодні вона постійно наголошує на тому, що має намір здійснити продаж квартири та шукає покупця, оскільки їй терміново потрібні гроші.

Визнання договору дарування недійсним призведе до повернення його сторін у первинне становище, тобто поновлення за мною права власності на квартиру. Оскільки відчуження квартири з боку дочки на користь третьої особи унеможливить виконання рішення суду, тобто повернення мені квартири, прошу суд накласти арешт на квартиру до розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 151 Цивільного процесуального кодексу України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити, передбачені цим Кодексом, заходи забезпечення позову. Позов, зокрема, забезпечується накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб ( ч. 1 ст. 152 ЦПК України.

Вважаю, що такий вид забезпечення позову є абсолютно співрозмірним та адекватним позовним вимогам, та присіче намагання дочки виселити мене з квартири до розгляду справи по суті.

На підставі наведеного,

ПРОШУ:

Вжити заходів забезпечення позову та до розгляду справи по суті накласти арешт на квартиру №31 в будинку №81 по вул. Севастопольській в місті Сімферополі загальною площею 33, 3 кв.м., що належить на праві приватної власності Івановій Оксані Петрівні.

Додатки:

Копія заяви для відповідача.

10.10.2010 року Макаренко І.П.