Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.18 Mб
Скачать

ТЕМА № 2.

«Правові та соціально-психологічні аспекти безпеки праці та її супроводження в установах

виконання

покарань»Навчальна мета: формування у курсантів (слухачів) знань соціально-психологічних та фізіологічних факторів та чинників організації безпеки праці та їх взаємозв’язок.

Виховна мета: виховання екологічної культури, культури безпечної поведінки.

Розвивальна мета: сприяти зміцненню моральних, естетичних та інших якостей особистості працівника правоохоронної галузі.

План лекції

1.Фактори безпеки праці в установах виконання покарань та їхній взаємозв’язок.

2.Організація виробничої діяльності майстерні установ виконання покарань, слідчого ізолятора.

Література:

1.Ачик В. А. Основы безопасности труда в строительстве. – Л., 1976.

2.Бабічев, В.В. Сорокін Г.Ф. Охорона праці та техніка безпеки. – К., 1996. –

224с.

3.Бедрій Я.Л., Дембіцький С.І., Джигирей В.С. та інші. Охорона праці. – Львів, 1997. – 258 с.

4.Береговой Г. Т., Завалова Н. Д. и др. Экспериментально- психологические исследования в авиации и космонавтике. – М., 1978.

5.Валинт Н., Мурани М. Психология безопасности труда. – М., 1968.

6.Гогіташвілі Г.Г., Лапін В.М. Основи охорони праці: Навч. посібник / МОН України. – 4-е вид., вип.. і доп. – К.: Знання, 2008. – 302 с.(5 прим. в бібліотеці)

7. Гребеняк В. П. Прогнозирование вероятности производственных травм по психофизиологическим показателям // Вопросы психологи.

8.Грибан В.Г. Охорона праці в органах внутрішніх справ: підр. / В.Г. Грибан, О.В. Анодченко; МОН України, МВС України, Дніпропетровське УВС. – К.: ЦУЛ, 2009. – 335 с. (19 прим. в бібліотеці)

9.Державний реєстр міжгалузевих нормативних актів про охорону праці (Реєстр ДНАОП) Держнаглядохоронпраці. – Київ, Основа, 1995. – 223 с.

10.Державні санітарні норми і правила захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань. – К., 1996. – 27 с.

11.Дмитриева М.А., Елисеев С. А., ПарачевА. М. О личностном факторе производственного травматизма // Физиология человека. – 1976. – Т. 2. – № 3. – С. 482–489.

12.Закон України "Про охорону навколишнього природного середовища". – К., 1991. – 59 с.

13.Закон України "Про охорону праці". – К.,1992. – 129 с.

14.Закон України "Про пожежну безпеку". – К., 1993. – 17с.

15.Котик М. А. Психология и безопасность. – Таллин: Валгус, 1981.

16.Кучерявий В.П., Носовський ТА. Еколого-технічні проблеми шумового забруднення деревообробного виробництва. Лісовий журнал. № 5. – 1993.

– С. 26.

17.Майстер Д., РабидоД. Инженерно-психологическая оценка при разработке систем управления. – М., 1970.

18.Манайлов В. Е. Основы электробезопасности. – Л., 1976.

19.Мацюк Р.І., Геврик Є.О., Тродзик В.С., Сомар Г.В., Сторожук В.М. Безпека життєдіяльності та охорона праці. Методичні вказівки. – Львів, 1998. – 36 с.

20.Носовський Т.А. Основи техніки безпеки. – К., 1992. – 140 с.

21.Основи охорони праці: Навчальний посібник для професійно-технічних навчальних закладів / Л. Е. Винокурова, М. В. Васильчук, М. В. Гаман. – К.: Факт, 2003. – 344 с.: іл.

22.Панов Г. Е., Барсуков И. А. О связи причин производственного травматизма с личностью рабочего // Безопасность труда в промышленности. – 1972. – № 4.

23.Петровский А. А. Поведение человека в ситуации опасности // Новые исследования в психологии. – М.: Изд-во АПН СССР, 1974.

24.Пістун І.П., Піщенюк В.Ф., Березовський А.П. Безпека життєдіяльності.

– Львів, 1995. – 288 с.

25.Положення про майстерню установи виконання покарань, слідчого ізолятора / від 22.03.2012 № 442/5.

26.Предрасположенность к несчастным случаям (по материалам зарубежной печати) // Наука и жизнь. – 1986. – № 6.

27.Психология труда / За ред. К. К. Платонова. – М.: Профиздат, 1979.

Вступ

Як відомо, діяльність — це форма активного ставлення людини до дійсності, спрямована на досягнення свідомо поставлених цілей, які пов'язані зі створенням суспільно значущих (матеріальних і духовних) цінностей та засвоєнням суспільного досвіду.

Головними формами діяльності є пізнання, праця, спілкування.

В онтогенетичному плані діяльність людини представлена такими видами, як:

1)гра,

2)навчання,

3)праця.

Будь-яка діяльність є одночасно 1) «творенням чогось»; 2) проявом позиції, ставлення людини до інших людей, суспільства в цілому. Отже, діяльність має поведінковий аспект.

Праця є основним видом діяльності, оскільки пов’язана з виробництвом

суспільно корисних продуктів – матеріальних та ідеальних.

Взаємозв'язок мотиву та мети трудової діяльності.

Трудова діяльність зумовлюється певними мотивами і спрямована на досягнення певної мети.

Мотив – це те, що спонукає людину до праці, а мета – те, чого вона намагається досягти в результаті праці.

Особливістю праці як діяльності є те, що зміст її не визначається повністю потребою, яка її викликала. Якщо потреба як мотив спонукає людину до діяльності, стимулює її, то самі форми і зміст діяльності визначаються суспільними умовами, поділом праці. Наприклад, мотивом, який змушує, верстатника працювати, можуть бути фізіологічні потреби (в їжі, одязі, житлі) тощо.

Щоб праця була успішною, людина має оволодіти способами, цілеспрямованими діями з досягнення поставленої мети. Сама діяльність, в свою чергу, повинна стимулювати й підтримувати активність працівника, яка сама собою негайно не задовольняє наявні потреби. Наявність усвідомлюваної мети завжди лишається необхідною ознакою праці. За відсутності усвідомлюваної мети йдеться не про трудову діяльність людини, а про імпульсивну поведінку, керовану безпосередньо потребами та емоціями

Отже, праця - це свідома, доцільна діяльність людини, спрямована на виробництво матеріальних і духовних благ, надання різноманітних послуг (війна,

кримінал – це окремі різновиди праці).

Метою трудової діяльності можуть бути речі, які споживаються людьми, та речі, які необхідні для виробництва товарів споживання, — енергія, засоби інформації, ідеологічні продукти, управлінські рішення, послуги тощо.

Отже, праця за своєю природою є суспільною, соціально корисною діяльністю.

Праця як процес являє собою єдність трьох складників:

-самої праці як доцільної діяльності;

-предмета праці (те, на що спрямована праця);

- знарядь праці (річ або комплекс речей, за допомогою яких людина діє на предмет праці).

Виготовлення й застосування знарядь є вирішальною ознакою праці.

Трудові дії працівника, спрямовані на зміну властивостей предмета праці за допомогою знарядь праці, називаються предметними діями.

Предметні дії працівника нерозривно пов’язані з його фізіологічною та психологічною діяльністю, якими вони визначаються та регулюються.

Отже, трудова діяльність вистумає в єдності трьох аспектів:

-предметно дієвого;

-фізіологічного;

-психологічного.

Предметно-дієвий аспект праці пов'язаний з виконанням певної системи рухів і дій, спрямованих на зміну станів або властивостей предмета праці з метою перетворення його на продукт праці. Предметно-дієвий аспект

праці виступає як її зовнішня (фізична) сторона.

Фізіологічний аспект праці виявляється в тому, що вона як соціальне за своєю суттю явище має природну – використання фізіологічних функцій працівника для створення тих чи інших соціальних цінностей

Під час праці до активної діяльності залучаються всі органи й системи організму – мозок, м'язи, судини, серце, легені і т. ін.Всі ці процеси, пов'язані з життєдіяльністю організму працівника, організуються відповідно до вимог і умов праці.

Водночас фізіологічні процеси, підпорядковуючись вимогам трудової діяльності, зберігають відносну самостійність (добовий біологічний ритм, швидкість реакцій, м'язова сила, витривалість і т. ін.) та характерні

константи життєдіяльності (гомеостаз).

Отже, процес праці — це фізіологічний процес витрачання людської енергії. Саме він є системоутворюючим фактором праці, що забезпечує цілеспрямоване використання знарядь праці і перетворення предмета праці на корисний результат.

1. Фактори безпеки праці в установах виконання покарань та їх взаємозв'язок.

Основний загальноприйнятий метод охорони праці — використання системи техніки безпеки. Вона повинна розв'язати два основні завдання:

-допомагати створювати машини й інструменти, які виключать загрозу для людини;

-розробляти спеціальні засоби захисту, що охоронятимуть працівника від загрози в процесі праці.

Згідно з даними міжнародної статистики, головним винуватцем нещасних випадків є здебільшого не техніка, не організація праці, а сама людина, яка з тих чи інших причин не дотримувалась правил техніки безпеки праці порушувала нормальне проходження трудового процесу, не використовувала передбачені засоби захисту та ін.

При таких оцінках враховують різні критерії винуватості людини (винним може бути і конструктор, який створив недосконалу техніку, і механік, який погано виконав її профілактику, і сам працівник, який допустив помилку при підготовці техніки). Тому виробничий травматизм на промислових підприємствах є проблемою психології (тобто також і психології).

Йдеться про так званий людський фактор, який відіграє суттєву роль у профілактиці виробничого травматизму і дає цінний матеріал для вивчення причин травматизму, визначення основнихПричиниПричининапрямівтравмавматизмупрофілактикина підприємствіна нещасних випадків і аварій на виробництві.

У таблиці систематизовано причини травматизму в одній із галузей промисловості за три роки. Налічувалося 2112 випадків, які трапились

внаслідок таких чинників.

з/п

1

2

3

4

5

6

7

Чинник

Дефект обладнання і його незадовільний стан Немає або недостатньо засобів захисту та безпеки

Немає (неукомплектованість) або незадовільний стан засобів особистого захисту

Незадовільний стан або неправильна організація робочого місця, комунікації

Погане освітлення і видимість, шкідливий вплив шуму, вібрацій, кліматичних умов на робочому місці

Погана організація праці

Немає потрібних відомостей про умови безпеки праці та відповідної кваліфікації (теоретичної підготовки), професійних здібностей, навиків тощо

Кількість нещасних випадків

усього

у відсотках

306

14,49

58

2,75

10

0,70

54

2,66

8

0,98

39

1,86

27

1,28

Соседние файлы в папке Презентации