Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Naukova_robota.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
549.38 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ШИФР «Метелик»

Наукова робота на тему: особливості оцінки рівня кадрової безпеки в банківських установах зміст

стор.

ВСТУП

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ОЦІНКИ РІВНЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ В БАНКІВСЬКІЙ УСТАНОВІ

1.1

Місце кадрової безпеки в системі управління економічною безпекою

1.2

Складові елементи кадрової безпеки

1.3

Критерії оцінки кадрової безпеки в банківській установі

РОЗДІЛ 2

ОЦІНКА РІВНЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ ПЕРСОНАЛУ В БАНКІВСЬКІЙ УСТАНОВІ АТ «УКРЕКСІМБАНК»

2.1

Характеристика діяльності та організаційної структури управління банківської установи АТ «УКРЕКСІМБАНК»

2.2

Динаміка показників формування та використання персоналу банку АТ «УКРЕКСІМБАНК»

РОЗДІЛ 3

РОЗРОБКА ПРОПОЗИЦІЙ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКУ АТ «УКРЕКСІМБАНК»

3.1

Методи зниження впливу загроз та підвищення рівня кадрової безпеки банківської установи АТ «УКРЕКСІМБАНК»

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Актуальність обраної теми зумовлена тим, що останнім часом в роботі успішних і достатньо крупних вітчизняних підприємств виразно позначилася тенденція до широкого використовування сучасних кадрових технологій. Практично всі HR-технології мають безпосереднє відношення до завдань організації кадрової безпеки підприємства. Таким чином, розробка і реалізація певних процедур і заходів – кадрових технологій – є найбільш актуальним та ефективним засобом забезпечення кадрової безпеки підприємства. На даному етапі кадрова безпека знаходиться в активному розвитку, а також є темою, яка цікавить більшість підприємців, які застосовують прогресивні, ефективні, науково обґрунтовані методи управління. Від кадрової безпеки залежить, наскільки впевнений може бути керівник організації в компетентності своїх працівників, в тім, що підприємство не піддасться небезпеці з вини персоналу. Це пов’язано з тим, що основні ризики компанії, як правило, генеруються її власними кадрами. В усьому світі близько 80% збитків матеріальним активам установи наноситься їх власним персоналом. Тільки 20% спроб злому мереж і отримання несанкціонованого доступу до комп'ютерної інфор­мації виникає ззовні. Останні 80% випадків спровоковані з участю пе­рсоналу

Теоретичні та практичні аспекти кадрової безпеки є об’єктом розгляду у працях таких вчених, як: О. Ареф’єва, Т. Базаров, З. Варналій, О. Грішнова, Г. Десслер, М. Єрмошенко, О. Кириченко, О. Ляшенко, Н. Мехеда, Г. Назарова, Н. Підлужна, І. Чумарін, Н. Швець та інші. Однак забезпечення кадрової безпеки підприємств в Україні є на сьогодні як у теоретичному, так і у практичному плані мало дослідженою проблемою. Складність процесу управління кадровою безпекою організації обумовлюється не лише недостатнім розвитком теоретичної бази дослідження, певним нерозумінням деякими керівниками важливості даної проблеми, але й її багатогранністю, значною кількістю її складових, відсутністю можливості достовірної оцінки прояву факторів небезпеки.

Метою даної наукової роботи є визначення місця кадрової безпеки в системі управління економічною безпекою банківських установ, оцінка рівня кадрової безпеки на прикладі АТ «УКРЕКСІМБАНК» та розробка пропозицій щодо підвищення рівня кадрової безпеки в банківській установі.

Завдання, які поставлено для досягнення мети даної наукової роботи полягають в наступному:

  • дослідити теоретико-методичні основи кадрової безпеки;

  • оцінити рівень кадрової безпеки в банківській установі АТ «УКРЕКСІМБАНК»;

  • виявити проблеми та недоліки у системі забезпечення кадрової безпеки персоналу;

  • розробити пропозиції щодо підвищення рівня кадрової безпеки персоналу.

Об'єктом дослідження є процес управління кадровою безпекою персоналу у банківській установі АТ «УКРЕКСІМБАНК».

Предметом дослідження є теоретичні положення, методичні підходи, практичні рекомендації щодо оцінки та підвищення рівня кадрової безпеки в системі управління персоналом.

Методи дослідження: теоретичною і методологічною основою наукової роботи є фундаментальні положення загальної економічної теорії, теорії управління, дослідження вітчизняних і зарубіжних вчених з питань кадрової безпеки підприємства. Для вирішення поставлених задач і досягнення мети в роботі використано загальнонаукові і спеціальні методи, а саме: теоретичного узагальнення, аналізу та синтезу – для уточнення сутності категорії «кадрова безпека», доповнення класифікації та обґрунтування складу факторів, що впливають на кадрову безпеку персоналу; логіко-структурного аналізу та формалізації – для формування послідовності етапів оцінки рівня кадрової безпеки персоналу; кореляційного аналізу – для обґрунтування складу показників, що впливають на рівень кадрової безпеки; таксономічного аналізу – для побудови інтегральних показників фінансово-економічного стану підприємства та оцінки рівня кадрової безпеки персоналу.

Інформаційну базу дослідження становлять праці провідних вітчизняних і зарубіжних вчених з питань кадрової безпеки у системі управління персоналом, офіційні матеріали Державної служби та місцевих органів статистики України, дані фінансової та статистичної звітності такої, як: баланс (Ф№ 1), звіт про фінансові результати (Ф№ 2), звіт про власний капітал (Ф№4), форма № 1-ПВ "Звіт з праці" (квартальна), форма № 6-ПВ "Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання" банківської установи АТ «УКРЕКСІМБАНК», інформаційно-аналітичні ресурси мережі Інтернет, результати спостережень, виконаних автором.

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ОЦІНКИ РІВНЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ В БАНКІВСЬКІЙ УСТАНОВІ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]