Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Naukova_robota.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
367.62 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ШИФР «Метелик»

Наукова робота на тему: особливості оцінки рівня кадрової безпеки в банківських установах зміст

стор.

ВСТУП

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ОЦІНКИ РІВНЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ В БАНКІВСЬКІЙ УСТАНОВІ

1.1

Місце кадрової безпеки в системі управління економічною безпекою

1.2

Складові елементи кадрової безпеки

1.3

Критерії оцінки кадрової безпеки в банківській установі

РОЗДІЛ 2

ОЦІНКА РІВНЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ ПЕРСОНАЛУ В БАНКІВСЬКІЙ УСТАНОВІ АТ «УКРЕКСІМБАНК»

2.1

Характеристика діяльності та організаційної структури управління банківської установи АТ «УКРЕКСІМБАНК»

2.2

Динаміка показників формування та використання персоналу банку АТ «УКРЕКСІМБАНК»

2.3

РОЗДІЛ 3

3.1

3.2

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Актуальність обраної теми зумовлена тим, останнім часом в роботі успішних і достатньо крупних вітчизняних підприємств виразно позначилася тенденція до широкого використовування сучасних кадрових технологій. Практично всі HR-технології мають безпосереднє відношення до завдань організації кадрової безпеки підприємства. Таким чином, розробка і реалізація певних процедур і заходів – кадрових технологій – є найбільш актуальним та ефективним засобом забезпечення кадрової безпеки підприємства. На даному етапі кадрова безпека знаходиться в активному розвитку, а також є темою, яка цікавить більшість підприємців, які застосовують прогресивні, ефективні, науково обґрунтовані методи управління. Від кадрової безпеки залежить, наскільки впевнений може бути керівник організації в компетентності своїх працівників, в тім, що підприємство не піддасться небезпеці з вини персоналу. Це пов’язано з тим, що основні ризики компанії, як правило, генеруються її власними кадрами.

Теоретичні та практичні аспекти кадрової безпеки є об’єктом розгляду у працях таких вчених, як: О. Ареф’єва, Т. Базаров, З. Варналій, О. Грішнова, Г. Десслер, М. Єрмошенко, О. Кириченко, О. Ляшенко, Н. Мехеда, Г. Назарова, Н. Підлужна, І. Чумарін, Н. Швець та інші. Однак забезпечення кадрової безпеки підприємств в Україні є на сьогодні як у теоретичному, так і у практичному плані мало дослідженою проблемою. Складність процесу управління кадровою безпекою організації обумовлюється не лише недостатнім розвитком теоретичної бази дослідження, певним нерозумінням деякими керівниками важливості даної проблеми, але й її багатогранністю, значною кількістю її складових, відсутністю можливості достовірної оцінки прояву факторів небезпеки.

Метою даної наукової роботи є вивчення кадрової безпеки в системі управління економічною безпекою банківських установ.

Завдання, які поставлено для досягнення мети даної наукової роботи полягають в наступному:

  • дослідити теоретико-методичні основи кадрової безпеки;

  • оцінити рівень кадрової безпеки в банківській установі АТ «УКРЕКСІМБАНК»;

  • виявити проблеми та недоліки у системі забезпечення кадрової безпеки персоналу;

  • розробити пропозиції щодо підвищення рівня кадрової безпеки персоналу.

Об'єктом дослідження є процес управління кадровою безпекою персоналу у банківській установі АТ «УКРЕКСІМБАНК».

Предметом дослідження є теоретичні положення, методичні підходи, практичні рекомендації щодо оцінки та підвищення рівня кадрової безпеки в системі управління персоналом.

Методи дослідження: теоретичною і методологічною основою наукової роботи є фундаментальні положення загальної економічної теорії, теорії управління, дослідження вітчизняних і зарубіжних вчених з питань кадрової безпеки підприємства. Для вирішення поставлених задач і досягнення мети в роботі використано загальнонаукові і спеціальні методи, а саме: теоретичного узагальнення, аналізу та синтезу – для уточнення сутності категорії «кадрова безпека», доповнення класифікації та обґрунтування складу факторів, що впливають на кадрову безпеку персоналу; логіко-структурного аналізу та формалізації – для формування послідовності етапів оцінки рівня кадрової безпеки персоналу; кореляційного аналізу – для обґрунтування складу показників, що впливають на рівень кадрової безпеки; таксономічного аналізу – для побудови інтегральних показників фінансово-економічного стану підприємства та оцінки рівня кадрової безпеки персоналу.

Інформаційну базу дослідження становлять праці провідних вітчизняних і зарубіжних вчених з питань кадрової безпеки у системі управління персоналом, офіційні матеріали Державної служби та місцевих органів статистики України, дані фінансової та статистичної звітності такої, як баланс (Ф№ 1), звіт про фінансові результати (Ф№ 2), звіт про власний капітал (Ф№4), форма № 1-ПВ "Звіт з праці" (квартальна), форма № 6-ПВ "Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання" банківської установи АТ «УКРЕКСІМБАНК», інформаційно-аналітичні ресурси мережі Інтернет, результати спостережень, виконаних автором.

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ОЦІНКИ РІВНЯ КАДРОВОЇ БЕЗПЕКИ В БАНКІВСЬКІЙ УСТАНОВІ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]