Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Моя курсовая / 3. Вступ

.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
22.88 Кб
Скачать

Вступ

Інформаційна система – це сукупність організаційних і технічних засобів для збереження та обробки інформації з метою забезпечення інформаційних потреб користувачів. Сьогодні, у вік інформації, практично кожна інформаційна система використовує комп’ютерні технології, і тому надалі під інформаційними системами надалі будемо розуміти саме автоматизовані.

Автоматизована інформаційна система — це взаємозв’язана сукупність даних, обладнання, програмних засобів, персоналу, стандартних процедур, які призначені для збору, обробки, розподілу, зберігання, представлення інформації згідно з вимогами, які випливають з цілей організації. Такі інформаційні системи діють в Україні під назвою «автоматизовані інформаційної системи (АІС)». 

Сучасна інформаційна система в заданій сфері діяльності організації дозволяє забезпечити вирішення таких завдань:

  1. прямий, своєчасний доступ до інформаційного продукту (точну інформацію про хід виробничого процесу в просторі та часі);

  2. ефективна координація внутрішньої діяльності та оперативне розповсюдження різноманітних повідомлень;

  3. ефективнішу взаємодію із суміжниками по технологічних маршрутах за рахунок використання більш інформованих та наочних засобів відображення та передачі-прийому повідомлень;

  4. виділення необхідного і неперервного часу для менеджерів всіх ланок на такі високоефективні види діяльності, як аналіз та прийняття рішень за рахунок зменшення часу на здійснення малопродуктивної діяльності;

  5. використання якісно кращої технології системного аналізу та проектування оперативного управління на нижній та середніх ланках управління виробництвом.

Чотири складові частини утворюють внутрішню інформаційну основу:

  • засоби фіксації і збору інформації;

  • засоби передачі відповідних даних та повідомлень;

  • засоби збереження інформації;

  • засоби аналізу, обробки і представлення інформації.

Основні ідеї сучасної інформаційної технології базуються на концепції баз даних(БД). Бази даних - це сукупність взаємозв'язаних даних, що зберігаються разом. Основними та невід'ємними властивостями БД є такі:

  • для даних допускається така мінімальна надлишковість, яка сприяє їх оптимальному використанню в одному чи кількох застосуваннях;

  • незалежність даних від програм;

  • для пошуку та модифікації даних використовуються спільні механізми;

  • у БД існують засоби для підтримки її цілісності та захисту від не авторизованого доступу.

Interbase – в основному ця СУБД використовувалася в системах військового та спеціального призначення. InterBase легко відрізнити від інших DBMSs за її малим розміром, простими вимогами до адміністрування, та multi-generational архітектурою.

Microsoft Office Access або просто Microsoft Access - реляційна СУБД корпорації Microsoft. Має широкий спектр функцій, включаючи зв'язані запити, зв'язок із зовнішніми таблицями і базами даних. Завдяки вбудованому мові VBA, в самому Access можна писати додатки, що працюють з базами даних.

Microsoft SQL Server - система управління реляційними базами даних (СКБД), розроблена корпорацією Microsoft. Основна мова запитів - Transact-SQL, створена спільно Microsoft та Sybase. Transact-SQL є реалізацією стандарту ANSI / ISO щодо структурованої мови запитів (SQL) із розширеннями.

Моя програма була розроблена на мові програмування Delhi.

Соседние файлы в папке Моя курсовая