Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
235.01 Кб
Скачать

РНП "Будівельні конструкції", стор. 11

КІРОВОГРАДСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Погоджено

Декан факультету ПЕМ

В.В. Яцун

“ ___ ”___________ 2011 р.

Затверджую

Перший проректор

М.М. Петренко

“ ___ ”___________ 2011 р

Факультет проектування та експлуатації машин

Кафедра будівельних, дорожніх машин і будівництва

Робоча навчальна програма

дисципліни “БУДІВЕЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ”

Статус дисципліни: професійно орієнтована дисципліна самостійного вибору ВНЗ

Галузь знань: 0601 – Будівництво та архітектура

Напрям підготовки: 6.060101 – Будівництво

Обсяг роботи студентів по вивченню дисципліни, види робіт і форми контролю

Форма навчання

Курс

Семестр

Загальний обсяг

Аудиторні заняття

Індивідуальна робота

Самостійна робота

Курсовий проект

Курсова робота

Контрольна робота

Залік

Еакзамен

Кредити TCTS

Години

Усього

Лекції

Лаборат. роботи

Практичні заняття

Денна

4

6, 7

5

180

104

52

16

36

18

76

6

7

Заочнаа

(повна)

Робоча навчальна програма обговорена й ухвалена на засіданні кафедри будівельних, дорожніх машин і будівництва

„___” вересня 2011 року, протокол № ____

Завідувач кафедри: професор В.А. Настоящий

Укладачі: д.т.н., професор В.А. Пашинський

к.т.н., доцент А.П. Дворніченко

Кіровоград 2011

1. Передмова

    1. Метою й завданнями навчальної дисципліни "Будівельні конструкції" є ознайомлення студентів з основними положеннями теорії надійності, методами оцінювання надійності та довговічності будівельних конструкцій і виробів, вивчення практичних методів статистичного дослідження й нормування навантажень на будівельні конструкції. Робоча програма складена на основі освітньо-професійної програми й навчального плану підготовки спеціалістів спеціальності 7.092101 "Промислове та цивільне будівництво".

    2. Предметом навчальної дисципліни є методи визначення показників надійності будівельних конструкцій і виробів, дослідження й нормування навантажень на будівельні конструкції.

    3. Вимоги до знань та вмінь:

  • студент повинен знати: основні поняття теорії надійності, компоненти та показники надійності, моделі відмов і методи оцінювання надійності й довговічності будівельних конструкцій та виробів, ймовірнісні моделі навантажень, методи статистичного дослідження й нормування навантажень на будівельні конструкції;

  • студент повинен уміти: виконувати статистичні дослідження технічних характеристик будівельних матеріалів і навантажень на будівельні конструкції, визначати параметри поширених імовірнісних моделей навантажень і їх розрахункові значення за наявними статистичними даними, оцінювати показники надійності елементів несучих будівельних конструкцій з використанням простих імовірнісних моделей.

    1. Місце в структурно-логічній схемі спеціальності. Навчальна дисципліна "Основи теорії надійності будівель і споруд" є складовою циклу фахової підготовки фахівців ОКР „спеціаліст”. Вона базується на фундаментальних та професійно орієнтованих дисциплінах: вища математика, будівельне матеріалознавство, будівельна механіка, будівельні конструкції.

Несучі конструкції будь-яких будинків і споруд споруджуються із металу, деревини, залізобетону та каменю. Вибір того чи іншого матеріалу залежить від призначення будівлі, умов її експлуатації, наявності природних ресурсів та багатьох інших обставин.

Проектуючи ту чи іншу будівлю або окрему її частину необхідно забезпечити їх несучу здатність, жорсткість і стійкість протягом певного терміну експлуатації.

Отже знання правил конструювання і розрахунку конструкцій з таких матеріалів є обов'язковим для інженерної технічних працівників будівельної галузі.

Тому дисципліна "Будівельні конструкції" відповідає кваліфікаційній характеристиці сучасного інженерно- будівельника і є однією з провідних при підготовці таких фахівців. Мета викладання дисципліни "Будівельні конструкції"- підготовка інженера- будівельника, який повинен грамотно вибрати конструктивну схему конструкції будівель та споруд, які відповідають кожному конкретному будівництву та технічному завданню з найкращими техніко- економічними показниками, вміти на основі прийнятої схеми будівель і споруд виконати розрахунки підбору перерізів, визначити типи стиків та з'єднань які б відповідали вимогам міцності та жорсткості. Вивчивши цей курс студенти повинні оволодіти основами проектування дерев'яних конструкцій і бути готовими для подальшого ґрунтовного вивчення методів розрахунку і конструювання всіх частин і елементів будинків і споруд з металу, бетону, залізобетону, пласмаси.

Базовими дисциплінами курсу "Будівельні конструкції"" є "Будівельні матеріали", "Теоретична механіка", "Опір матеріалів", "Архітектура", "Будівельна механіка" та інші.

Соседние файлы в папке Видання_готові