Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
biznes_plan (1).doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
354.82 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Резюме

1. Опис галузі, підприємства та його продукції

2. Дослідження ринку

3. Маркетинговий план

4. Виробничий план

5. Організаційний план

6. Оцінка ризиків

7.Фінансовий план

Додатки

РЕЗЮМЕ

Суть проекту

Організація екзотичних та екстремальних подорожей.

Ефективність проекту

Дослідження показують, що попит на туристичні послуги зростає, зокрема зростає попит на екзотичний туризм. Отже, звідси можна зробити висновок, що дана діяльність є ефективною.

Об'єктом інвестування є підприємство, ПРАТ «MENA group», створене 5 травня 2010 року, засновниками якого є: Романюк М.М., Василюк Е. М., Коваль Н. І., Луцик А. Є.

Юридична адреса: 76000, вул. Незалежності 53, м. Івано-Франківськ.

Середньоспискова чисельність працівників на кінець 2011р –20чол.

План дій:

  1. Залучення інвестицій.

  2. Надання послуг.

  3. Залучення клієнтів.

  4. Отримання прибутку.

  5. Поступове повернення вкладених коштів.

Фінансування здійснюватиметься на основі залучених інвестицій та власного капіталу, а в подальшому - за рахунок прибутків.

Термін окупності інвестицій згідно проведених у бізнес-плані розрахунків - 4 роки.

Повернення позикових засобів у повному обсязі під гарантію. Можливі ризики передбачені у бізнес-плані.

1. Опис галузі, підприємства та його послуг

Опис галузі

Значення туристичного бізнесу постійно зростає. Це пов’язано із тім, що туризм набирає все більшого значення для міжнародних зв’язків, є стимулом для пожвавлення економічного стану країн й окремих регіонів. Міжнародний туризм є постійним джерелом для поповнення валютних надходжень і державного бюджету. Туризм виступає стабілізатором налагодження та укріплення стосунків між країнами, дійовим чинником підвищення престижу країни в міжнародному співтоваристві, ділових колах.

Ринок подорожей і туризму можна розділити на окремі сегменти, серед яких можна виділити екзотичний туризм. На даному етапі екзотичний туризм займає вагому частку в туристичній галузі.

І як показують дослідження туристичної галузі все більше зростає попит на неординарні види туризму. Компанія MENAgroup готова надавати клієнтам якісні послуги в даній сфері за доступними цінами.

Опис фірми

Опис послуг

Підприємство MENA group планує надавати своїм клієнтам туристичні послуги екзотичного характеру, включаючи замовлення авіаквитків та резервування номерів Підприємство MENA group пропонує клієнтам свої знання і досвід, доступні ціни і цілеспрямовану спеціалізацію на екзотичних подорожах. Рішення зосередити свою увагу на розвитку екзотичного туризму компанія MENA group обґрунтовує посиланнями на економічні показники, що свідчать про підвищений попит на такі послуги, а також на відсутність в Івано-Франківській області справжніх фахівців у цій галузі.

Засновниками приватного акціонерного товариства є Романюк М. М., Василюк Е. М., Коваль Н. І., Луцик А. Є. від 5 травня 2010 року.

Юридична адреса: 76000, вул.. Незалежності 53, м. Івано-ранківськ.

Предметом діяльності Товариства є:

Надання туристичних послуг екзотичного характеру.

Стратегічною метою діяльності фірми є завоювання ринку Івано-Франківської області.

Планова кількість працівників на 2010рік --20осіб.

Персонал :

Загальна чисельність, у тому числі:

адміністрація 9

ІТП 19

працівники основного виробництва, 86

у тому числі:

нової міні-пекарні 19

4) Працівники допоміжних підрозділів 29

Опис продукту

2. Дослідження ринку

Дослідження діяльності підприємства показали, що даний сегмент ринку туристичних послуг є ще досить не розвинутим.

В Івано-Франківській області немає підприємств, які б надавали такі ж послуги, але очевидне зацікавлення зі сторони клієнтів

Дослідження ринку туризму Івано-Франківської області показали, що сегмент екзотичного туризму є досить слабо розвинутим, адже на ринку Івано-Франківської області на створено більше жодної агенції, яка б надавала послуги по здійсненню екзотичного туризму. Проте можна побачити зацікавленість клієнтів у здійснені екзотичних подорожей. За 2010 рік компанія MENAgroupорганізувала 35 000 подорожей.

Фактором, що здійснив негативний вплив можна назвати низьку платоспроможність більшості громадян.

До факторів, які вплинули позитивно можна віднести ексклюзивнісь надання даних послуг, якісна робота з клієнтами та ефективна реклама

Виробництво хлібобулочних виробів підприємством ВАТ “ Костопільхарчопром” у 2005 році становить 1033,09 тонн, в той же час виробничі потужності становлять 30 тонн на добу. Причинами такої ситуації на підприємстві вважають відсутність ринків збуту в районі. Адже безпосередніми конкурентами у галузі хлібовипікання є:

ВАТ “Рівнехліб”;

ВАТ “Волиньхліб”

ЗАТ “Румянець”;

ТОВ “Березнівський хлібозавод”

ТОВ “Поділляхліб”;

Важливість соціального чинника на ринку хлібобулочних виробів зумовлена специфікою продукції, яка не має замінників. Адже хліб є основою споживчого кошика населення України. Досить значний негативний вплив чинить купівельна спроможність населення. Адже люди стали менше заробляти і як наслідок - менше споживати хлібобулочних виробів. Хоча на перший погляд - зниження купівельної спроможності навпаки привело до збільшення споживання хліба, адже він є найбільш доступною продукцією. У підтвердження вищесказаного: виробничі показники в порівняні з 2000 роком у 2005 році знизились близько в 2,5 рази. А на споживчому ринку у 2003 році ціни на продовольчі товари загалом зросли на 10,9%. Найбільше підвищення цін зафіксовано на борошно пшеничне (на 75,1%) та хліб і хлібобулочні вироби (на 36,0%).Динаміка обсягів виробництва у галузі є зростаючою (позитивною).

Фактором, що здійснює негативний вплив є ціни на борошно та зерно, які невпинно зростають. В середньому вони становлять від 1100-1200 грн. за 1 т зерна при “вході” на підприємство.

За рахунок використання нових технологій у виробництві в перспективі очікується значне зменшення собівартості продукції та виробництво нової, суттєво досконалішої продукції, що буде користуватися широким попитом у населення.

До основних факторів, які визначають успіх діяльності у галузі, відносяться: висока якість продукції, оновлення асортименту за рахунок більшої мобільності устаткування, привабливе оформлення та помірна ціна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]