Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТЕРМІНИ

.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
37.11 Кб
Скачать

Техніка безпеки - система організаційних заходів і технічних засобів, які запобігають дії на працюючих небезпечних виробничих факторів.

Фугасність — здатність вибуху переміщувати елементи середовища.

Ультрафіолетове випромінювання - електромагнітне випроміню­вання в оптичній області, яке належить до діапазону коротких хвиль з до­вжиною 200-400 нм.

Умови праці — сукупність факторів виробничого середовища і тру­дового процесу, які впливають на здоров’я і працездатність людини в процесі її професійної діяльності.

Утома - сукупність тимчасових змін у фізіологічному і психічному стані людини, які з’ являються внаслідок напруженої чи тривалої діяльно­сті і призводять до погіршення її кількісних та якісних показників.

Шкідлива речовина — речовина, що при контакті з організмом люди­ни за умов порушення вимог безпеки може призвести до виробничої тра­вми, професійного захворювання або розладів у стані здоров’я, що визна­чається сучасними методами як у процесі праці, так і у віддалені строки життя теперішнього і наступних поколінь.

Шкідливий виробничий чинник — виробничий чинник, вплив якого може призвести до погіршення стану здоров’я, зниження працездатності працівника.

Шум - сукупність звуків різної інтенсивності й частоти, що виникають внаслідок коливальних процесів і безладно змінюються протягом час