Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТНЕУ / НА САЙТ РІШЕННЯ 4.5. В

.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
72.7 Кб
Скачать

Порядок денний

п'ятого пленарного засідання четвертої сесії

Свалявської міської ради VI скликання

30 грудня 2011 року

  1. 1. Про звіт Свалявського міського голови за 2011 рік.

  2. 2. Різне.

_________________________________________________________________________

УКРАЇНА

СВАЛЯВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

четверта сесія VI - скликання

            1. проект № 1 Р І Ш Е Н Н Я

Від 30 грудня 2011 року № м. Свалява

Про звіт Свалявського міського голови

за 2011 рік

Заслухавши та обговоривши звіт Свалявського міського голови Ланьо Івана Івановича за 2011 рік, у відповідності до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Свалявська міська рада

ВИРІШИЛА:

Звіт Свалявського міського голови Ланьо Івана Івановича за 2011 рік взяти до відома (додається).

Міський голова І.І.Ланьо

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Шановні колеги, депутати, учасники засідання!

Сьогодні я хочу підбити підсумки виконаної за 2011 рік роботи, представити вам картину наших досягнень.

За звітний період 2011 року бюджет Свалявської міської ради становив 12 002 985,00 грн. (по загальному фонду – 9 167 541,00 грн., по спеціальному фонду - 2 835 444,00 грн).

Виконання міського бюджету за 2011 рік становить 102,7%.

Саме завдяки прагматичній спрямованості співпраці міської ради, її виконавчого комітету, суб’єктів підприємницької діяльності, установ та організацій, розташованих на території м. Свалява та с. Драчино, вдалося досягти позитивних результатів у розвитку громади.

Протягом 2011 року проведено 13 сесійних засідань Свалявської міської ради, на яких прийнято 309 рішень, що стосуються питань наповнення і раціонального використання міського бюджету, удосконалення діяльності та ефективного використання житлово-комунального - господарства територіальної громади м. Свалява та с. Драчино, земельних відносин. Окрім цього, у 2011 році проведено 18 засідань виконавчого комітету Свалявської міської ради, на яких прийнято 334 рішення, що стосуються оформлення права власності на нерухоме майно, реконструкції та будівництва об’єктів нерухомості, приватизації житлового фонду та вирішення соціально - побутових питань мешканців громади.

- Значна увага приділялась малозабезпеченим, хворим та громадянам, потерпілим від стихійних лих. Матеріальної допомоги було надано 177 жителям міста на загальну суму 73 800 грн.

- Виконавчим комітетом Свалявської міської ради протягом року розглянуто 1 622 звернення юридичних осіб та 1799 звернень фізичних осіб.

- А тепер, хочу зупинитися на окремих аспектах роботи Свалявської міської ради, а саме:

- Рішенням 2 сесії шостого скликання від 29.03.2011 року № 78 КП «Житловик» приєднано до ВУКГ м. Свалява, що сприяло більш ефективному використанню коштів на утримання житлового фонду в м. Свалява.

- У 2011 році проведено значну роботу по утриманню житлового фонду, зокрема відремонтовано м'якої покрівлі площею 1560 м2, що значно більше, ніж за останні 4 роки.

– Цьогоріч відновлено фонтан в парку ім. І.Франка, в центрі міста, що був занедбаний багато років, на що було виділено кошти в сумі 95 366 грн.

- Спільними зусиллями міської ради з приватними підприємцями, торгові об’єкти яких розташовані на першому поверсі багатоповерхового будинку № 74 по вул. Головній в центрі міста, та членами ОСББ „Свалявчанка” цієї споруди було реконструйовано шатрове покриття та відремонтовано багатоповерхівку на суму 247 624 грн.

- Новим в роботі стало створення ремонтно-будівельної дільниці, на що отримано відповідну ліцензію. Працівниками електродільниці здійснюються роботи по належному утриманню мереж вуличного освітлення та житлового фонду міста.

- На території Свалявського виробничого управління комунального господарства «зажили» новим життям теплиці, які протягом багатьох років знаходились у жахливому, занедбаному стані.

- Були виконані масштабні роботи по благоустрою та впорядкуванню кладовища по вулиці Мукачівській: зрізані всі аварійні дерева, замінена понівечена огорожа на загальну суму 121 055 грн.

- На другому засідання третьої сесії Свалявської міської ради розглядався один із найбільш масштабних проектів - реконструкції центральної вулиці Сваляви, мета якого – сформувати центральну частину міста як бульвар та влаштування на основному перехресті міста по площі Головній рух транспорту по колу. Проект розпочав втілюватись в життя, на який на теперішній час витрачено 155 984,00 грн.

- В місті завершено розстановку дорожніх знаків згідно з картою-схемою, яку було затверджено на сесії міської ради. Вирішення даного питання значно покращило безпеку дорожнього руху.

- Окрім того, здійснено ямковий ремонт вулиць Духновича, Шевченка, Чорновола, Пирогова, Старолюбовнянської, Котляревського, Волошина, Добровольців, Борканюка, Мукачівська бічна, Достоєвського, Визволення та капітальний ремонт вул. І. Франка, Толстого, Серьогіна за кошти з місцевого бюджету на загальну суму 62 992,00 грн.

Проведена нова оцінка приміщень комунального майна міста, що передаються в оренду, та земельних ділянок дала змогу збільшити надходження до бюджету міста.

- Щоб впорядкувати сміттєзвалище, Свалявська райрада виділила 200 тис. грн. Одразу після цього на черговій сесії міської ради було відведено земельну ділянку, виготовлено відповідну документацію та вирішено ряд інших питань, що стосуються сміттєзбірника: зроблено пропускний пункт, обгороджено територію полігону, водовідведення, пожежний резервуар, виділено техніку. Постійно здійснюється розчистка, планування та захоронення накопичених твердих побутових відходів.

- Вшановуючи пам'ять загиблих Свалявська міська рада провела масштабні роботи з благоустрою пам’ятника «Загиблим воїнам – визволителям» та надгробних плит на могилах воїнів, на що було виділено 18 724 грн.

- За 2011 рік виробничим управлінням комунального господарства здійснено обстеження всіх зелених насаджень, які підприємством взяті на баланс, велику частину з яких (аварійних, „хворих”) – зрізали та на їх місці висадили більше 1 тис. різних саджанців. Витрати на проведення цих робіт становили 97 975 грн.

В день суботника, що проводився під гаслом „Посади дерево, доглянь та вирости його” – місто прикрасилося алеєю сакури.

- Відновлено історичний напис на фасаді будівлі Свалявської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 1 „Масарикова школа ” та встановлений бюст Томаша Масарика. На наступний рік плануємо реконструкцію цієї школи.

  1. - Швидкими темпами покращується матеріально-технічна база дошкільних установ міста. Для ДНЗ № 2, 3 та НВК № 12 закуплено газові плити, ДНЗ № 2 та 13, крім цих приладів, ще й холодильні шафи – все те, що покращує умови праці і обслуговування дітей на загальну суму 28 640 грн.

- Дві нові групи були відкриті в дитячому садку № 1. Крім того, тут створені всі умови для комфортного виховання малюків. У приміщенні зроблений добротний ремонт, є всі необхідні для перебування та розвитку дітей умови, на території  облаштований дитячий майданчик для ігор та розваг, на що було витрачено 96 313 грн.

- Також було проведено реконструкцію фасаду НВК № 10 на суму 38 863 грн.

- Належні умови для перебування малят створено і в  садочку „Барвінок”. Тут також проведено поточний ремонт приміщення, пофарбовано фасад, облицьовано стіни керамічними глазурованими плитками, настелено ламінат.

- Замовлено проектно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту вулиці Гірської, вул. Я. Мудрого, Грушевського, Корятовича, Невського, Л. Українки, Сільваї, міського парку ім. І.Франка в м. Сваляві та реконструкції його зовнішнього освітлення, реконструкції вулиці Духновича, центру м. Свалява, покрівлі та ремонту житлового будинку № 70 по вул. Головній в м. Сваляві, шатрового даху дитячого садка по вул. Новій, реконструкції та влаштування шатрового даху дитячого садка по вул. Ломоносова, 14 "а".

- Міською радою замовлено проектно-кошторисну документацію для підключення таких вулиць до міських мереж:

- водовідведення вул. Старолюбовнянської, Свиди, Котляревського, Кирила і Мефодія, Молодіжної, Затишної, Тацея, Гоголя;

- водопостачання вул. Старолюбовнянської, Свиди, Котляревського, Кирила і Мефодія, Молодіжної, Затишної, Тацея.

В наступному році Свалявскою міською радою заплановано виконання певних робіт, а саме:

- проведення протиерозійних заходів на р. Свалявка (будівництво дамб, укріплення берегів);

- реконструкція ливневої та каналізаційної мереж по вул. Київській, Борканюка, Духновича та Асталоша.

-реконструкція шатрового даху ДНЗ № 12; - реконструкція та добудова приміщення кухні ДНЗ № 7;

- реконструкція центру міста від вул. Шевченка та Визволення до круга;

- встановлення камер відеоспостереження на окремих об’єктах міста.

Слід відзначити, що робота Свалявської міської ради є прозорою і відкритою. Її діяльність широко висвітлюється в засобах масової інформації міста – особливо на офіційному сайті Свалявської міської ради, рейтинг якого з року в рік зростає.

Неможливо вмістити в рамки звіту ту велику роботу, яка проводилась в 2011 році міською радою, її посадовими особами щодо розбудови міста м. Свалява та с. Драчино, покрашення їх благоустрою, підвищення якості комунальних та інших послуг, забезпечення необхідних умов для належної життєдіяльності громади.

Велике Вам спасибі за співпрацю.

Міський голова І.І.ЛАНЬО