Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

КПІЗ_МАРКЕТИНГ / кпіз9_маркетинг

.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
25.09 Кб
Скачать

КПІЗ 9 (ЧАСТИНА 1)

ЗАВДАННЯ. Проаналізуйте та визначте вплив факторів мікросередовища на діяльність вищого навчального закладу, в якому ви навчаєтесь.

КПІЗ 9 (ЧАСТИНА 2)

ЗАВДАННЯ 1. Вплив еластичності на цінову політику.

За даними останніх місяців підприємство, що виробляє електричні млинки для кави, зауважує значне скорочення обсягів збуту. Їх продавали за ціною Ц1=25грн./один. Оскільки конкуренти за цей період ціни не змінювали, менеджер із маркетингу розмірковує, чи варто змінювати ціну.

Відділ маркетингових досліджень, аналізуючи вплив ціни на динаміку попиту, визначив еластичність попиту на електричні млинки для кави від ціни на рівні Е = -2,7%.

Чи порадили б Ви менеджеру прийняти рішення про зниження ціни на 3 грн./один, якщо дотепер щомісяця у середньому продавалось N1 = 670 одиниць товару, змінні витрати на виробництво і продаж одного млинка для кави становлять V = 17 грн./один., а постійні витрати F = 1275 грн. у місяць? Треба, щоб балансовий прибуток досягав не менше, ніж 18% від обсягів продажу.

ЗАВДАННЯ 2. Керівництво підприємства розглядає питання про збільшення витрат на рекламу на 200 000 грн., при цьому прогнозується зростання виручки від продажу на 800 000 грн. Відомо, що коефіцієнт маржинального прибутку складає 0,8. Визначте, чи вигідно для підприємства збільшувати витрати на рекламу?

Соседние файлы в папке КПІЗ_МАРКЕТИНГ