Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Настанови.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
934.4 Кб
Скачать

Затверджено рішенням Виконкому

Федерації спортивного туризму України

25 квітня 2009 року

(протокол № 4/2009)

Настанови щодо проведення змагань з пішохідного туризму та пішохідних туристських походів Розділ 1. Загальні положення

    1. Вступ

Основною метою розробки даних Настанов є сприяння підвищенню безпеки в пішохідних туристських походах та на змаганнях з пішохідного туризму, визначення єдиного підходу до суддівства та спорядження, покращення методики підготовки керівників, учасників та суддів змагань та пішохідних туристських походів.

Відповідно до положень Правил змагань зі спортивного туризму, затверджених Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту від 24 квітня 2008 р., (надалі Правила) (п.3.13.1.10) дані Настанови є обов’язковими для виконання командами (учасниками) та суддями на змаганнях з пішохідного туризму.

    1. Визначення термінів, що використовуються в Настановах

Страховка — система заходів, спрямованих на утримання учасника при зриві на складнійабо потенційно небезпечній ділянці етапу.

Нижня страховка – страховка, коли мотузка підходить до учасника знизу.

Верхня страховка страховка, коли мотузка підходить до учасника зверху, а місце страховки знаходиться не нижче грудного карабіну учасника. При цьому сам учасник, що страхує, може знаходиться знизу, але страхувальна мотузка проходить через карабін (пристрій), який знаходиться вище грудного карабіну учасника, якого страхують.

Вантаж – контрольний вантаж, якщо він передбачений Умовами змагань. Не вважається вантажем основна та супроводжуюча мотузка, інше спорядження та рюкзаки, баули, контейнери тощо, в яких вони транспортуються. Контрольний вантаж транспортується по дистанції в командних рюкзаках, баулах тощо та розподіляється по рюкзаках командою самостійно.

Ділянка перил - частина перил, яка знаходиться між двома точками їх жорсткого закріплення або з одного боку від  закріплення при вільному іншому кінці (зав’язаний вузол або інше) на перилах одностороннього кріплення.

Технічна підготовленість – вміння в короткий термін долати складні ділянки (етапи) з використанням спеціального спорядження, володіння різними технічними прийомами.

Основна мотузка - сертифікована динамічна (одинарна (1) або половина (1/2)) мотузки діаметром 8-11 мм та статична мотузка діаметром 9-12 мм. Під динамічною мотузкою розуміють мотузку, яка за конструкцією має несучу серцевину і захисну оплітку та призначена для витримки динамічних навантажень та ривку (наприклад, по EN 895 або аналогічному стандарту). Вона повинна використовуватися у випадках, коли для учасника не можливо виключити імовірність падіння, яке супроводжується ривком.

Під статичною мотузкою розуміють мотузку, яка за конструкцією має несучу серцевину і захисну оплітку та призначена тільки для статичних навантажень (наприклад, по EN 1891 або аналогічному стандарту).

Допоміжна (супроводжуюча) мотузка – в якості супроводжуючої може використовуватися сертифіковані (або які мають протокол випробувань відповідальної організації) основна мотузка або допоміжна мотузка діаметром 5-8 мм, яка має розривне навантаження не менше 500 кг та за конструкцією має несучу серцевину та захисну оплітку.

Фактор зриву – це показник, який чисельно дорівнює відношенню глибини падіння до довжини мотузки, яка затримує це падіння (в умовах скелелазіння приймає значення від 0 до 2). Фактор зриву визначає характер навантаження учасника при падінні: чим більший фактор, тим жорсткіше зрив. Жорсткість зриву залежить саме від фактора зриву, а не від глибини падіння, так як чим довше мотузка, тим більше вона пом’якшує ривок. Фактор зриву визначає відносну висоту падіння, тобто скільки метрів вільного падіння припадає на один метр довжини мотузки, якою страхують, та яка затримала падіння (F = H / L, де F - фактор зриву ; H – висота падіння ; L – довжина страхувальної мотузки).