Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Правила ПБ 2006 / Території

.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
70.14 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Правила пожежної безпеки в ОДЕКУ по утриманню територій.

1.Території будівель унверситету постійно утримувати в чистоті. Відходи пальних матеріалів, тари, сміття, опале листя і суху траву слід регулярно прибирати і вивозити з території будівель унверситету у місця, погоджені відповідними органами державного нагляду.

2. Територія будівель університету повинна мати зовнішнє освітлення, яке забезпечує швидке знаходження пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будівель та споруд.

3. На території будівель унверситету на видних місцях повинні бути встановлені таблички із зазначенням порядку виклику пожежної охорони, знаки місць розміщення первинних засобів пожежогасіння, схема руху транспорту, в якій слід вказувати розміщення будівель унверситету, водойому, гідрантів, (необхідність встановлення такої схеми на кожному конкретному підприємстві визначається місцевими органами державного пожежного нагляду).

4. Дороги, проїзди та під’їзди до будівель, споруд університету пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння мають бути завжди вільними, утримуватися справними, взимку очищатися від снігу.

Забороняється довільно зменшувати нормовану ширину доріг та проїздів.

Про закриття окремих ділянок доріг або проїзду в зв’язку з проведенням ремонтних робіт чи з інших причин, які перешкоджають проїзду пожежних автомобілів, слід негайно повідомити підрозділи пожежної охорони.

На період виконання ремонту доріг у відповідних місцях повинні бути встановлені покажчики напрямку об’їзду або влаштовані переїзди через ділянки, що ремонтуються.

5. Основні дороги, проїзди, проходи на території будівель універси-тету повинні мати тверде покриття. Влаштовуючи проїзди для пожежних автомобілів до будівель, споруд та вододжерел унверситету ґрунтовою дорогою, її треба укріплювати шлаком, гравієм або іншими місцевими матеріалами для забезпечення можливості під'їзду будь-якої пори року.

6. До всіх будівель та споруд унверситету має бути забезпечений вільний доступ. Протипожежні розриви між будівлями не повинні використовуватися для зберігання матеріалів і обладнання, стоянок транспорту, будівництва та встановлення тимчасових будинків і споруд.

В будівлях та спорудах університету, де відсутні гаражі, дозволяється стоянка автотранспорту на території, за умови вільних проїздів і проходів, на відстані не менше 10 м від будівлі університету, та не менше 5 м від пожежних гідрантів, забірних пристроїв вододжерел, пожежного обладнання та інвентарю. На поворотних майданчиках тупикових проїздів на територіях унверситету стоянка автотранспорту забороняється. У зазначених місцях повинні встановлюватися (вивішуватися) відповідні заборонні знаки.

7. На територіях будівель та споруд університету не дозволяється розкладення вогнищ, спалювання сміття і влаштування відкритих кухонних печей.

8. Будівництво на територіях унверситету нових будівель та споруд (у тому числі тимчасових) може здійснюватися лише за наявності проектної документації, яка пройшла попередню експертизу (перевірку) в органах державного пожежного нагляду на відповідність нормативним актам з пожежної безпеки.

Не дозволяється прибудовувати до будівель з обгороджуючими металоконструкціями, що містять горючі полімерні утеплювачі (пінополістирол, пінополіуретан тощо), комори, майстерні та інші приміщення.

9. На територіях будівель та споруд університету не дозволяється залишати бочки з легкозаймистими і горючими рідинами, порожні бочки, а також розкладати багаття, спалювати відходи, тару, викидати незагашене вугілля та попіл на відстань менше 15 м від будівель та споруд університету і в межах установлених будівельними нормами протипожежних розривів

10. На територіях будівель та споруд унверситету, де паління дозволяється, керівництво ОДЕКУ зобов’язане визначити і обладнати спеціальні місця для цього, позначити їх знаком або написом, установити урну або попильницю.

Соседние файлы в папке Правила ПБ 2006