Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Правила ПБ 2006 / Медпункт

.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
69.12 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Основні вимоги пожежної безпеки до об'єктів ОДЕКУ.

Медицинський пункт.

1.На об'єкті університету (НЛК № 1) на першому поверху розміщується медицинський пункт ОДЕКУ.

2.Процедурні кабінети не допускається розміщувати в підвальних та на цокольних поверхах.

3.Відстань між ліжками у процедурному кабінети має становити не менше 0,8 м, центральний основний прохід - не менше 1,2 м завширшки. Тумбочки, стільці та ліжка не повинні захаращувати виходи й проходи.

4.Подання кисню у необхідному випадку хворим співробітникам, студентам повинно здійснюватися, як правило, централізовано. Допускається встановлювати один кисневий балон біля зовнішньої негорючої стіни будівлі університету у металевій шафі.

4.1.За відсутності централізованого постачання киснем порядок користування кисневими подушками визначається наказом (розпорядженням) головного лікаря полікліники № 12.

5.Установлення кип'ятильників, водонагрівачів, стерилізація медичних інструментів та перев'язних матеріалів допускається лише у спеціально пристосованих для цієї мети приміщеннях.

5.1.Стерилізатори для кип'ятіння інструментів і перев'язних матеріалів повинні мати закриті підігрівники (спіралі). Опорні поверхні стерилізаторів повинні бути негорючими. Стерилізатори з повітряним прошарком між опорною поверхнею та днищем також мають встановлюватися на негорючій основі.

6.У кабінеті лікаря, та старшої медсестери допускається невелике зберігання медикаментів і реактивів, що відносяться до ЛЗР та ГР (спирт, ацетон, ефір тощо), при цьому тільки у спеціальних негорючих шафах, що замикаються. Під час зберігання повинна враховуватися їхня сумісність.

7.Аптечні ліки необхідно зберігати суворо за асортиментом, при цьому не допускається спільне зберігання ЛЗР з іншими матеріалами.

8.У медицинському пункті ОДЕКУ кількість легкозаймистих та горючих медикаментів, реактивів (спирти, ефіри тощо) не повинна перевищувати допустимої норми.

9.Рентгенівської плівки дозволяється зберігати у приміщенні будівлі яка має протипожежні стіни та перекриття 1-го типу.

9.1.Плівки та рентгенограми необхідно зберігати в металевій шафі (ящику) не ближче 1 м від опалювальних приладів. У приміщенні де встановлені такі шафи, не допускається палити та застосовувати електронагрівальні прилади будь-яких типів.

10.Медицинський пункт ОДЕКУ повинен мати центральне водяне опалення. У приміщенні забороняється встановлювати електрощитки, пристрої для відключення, електричні дзвінки, штепсельні з'єднання. У неробочий час електропроводка повинна бути знеструмлена.

11.У медицинському пункті ОДЕКУ не допускається:

-розміщувати приміщення, не пов'язані з лікувальними процесами (крім визначених нормами проектування), або здавати приміщення в оренду під інше призначення;

-застосовувати в оздобленні приміщень матеріали, які за токсичністю продуктів горіння належать до груп Т3, Т4 згідно з ГОСТ 12.1.044-89 “ССБТ. Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения”;

-здійснювати подавання кисню за допомогою гумових та пластмасових трубок, а також трубопроводами, котрі мають нещільні місця у з'єднаннях;

-розміщувати в підвальних та на цокольних поверхах майстерні, склади, комори для зберігання пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів, а також ЛЗР та ГР;

-використовувати керогази, гасниці, примуси для стерилізації медичних інструментів;

-установлювати ліжка в коридорі медицинського пункту та на інших шляхах евакуації;

-користуватися прасками, електроплитками, іншими електронагрівними приладами;

-застосовувати настільні та інші гасові лампи (як виняток, допускається застосування ліхтарів типу "летюча миша").

Соседние файлы в папке Правила ПБ 2006