Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Курсовой инструмент_1 / Записка / Проектування фасонного призматичного різця

.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
24.47 Кб
Скачать
  1. Проектування фасонного призматичного різця.

Завдання: Сконструювати фасонний призматичний різець для обробки фасонної заготівки з сталі 40 ХН. Профіль різця визначати графічним способом.

Рішення:

  1. Передній та задній кути леза різця визначаємо за таблицею 47.

α = 12°; γ = 12°

  1. Будуємо профіль заготовки для чого проводимо ось 00, від якої відкладаємо відповідні розміри профілю заготовки ті будуємо в лівому нижньому куті креслення профіль заготовки.

  2. Проектуємо отримані точки 1,2,3,4,5,6,7,8 профілю заготовки на горизонтальну ось, що проходить через центр заготовки 0 точки 1,2,3,4,5,6,7,8 через які проводимо відповідні окружності.

  3. На базовому конусі профілю заготовки будуємо лінію паралельну цьому конусу точки, що знаходяться не на базовій лінії переносимо на лінії ММ поверхонь та даємо їм назви після чого під кутом γ = 12° переносимо їх на профіль деталі.

  4. З точки 1 проводимо лінію передньої поверхні леза під кутом γ та лінію задньої поверхні під кутом α.

  5. Обозначуємо точки перетинання відповідних окружностей різців з лінією передньої поверхні різця.

  6. З цих точок проводимо лінії, паралельні задній поверхні різця.

  7. Будуємо профіль різця в нормальному січенні перпендикулярному до його задньої поверхні відкладаємо на горизонтальних лініях паралельних лінії ММ відрізки, що рівні відстаням між лініями паралельними задній поверхні різця знаходимо точки 1,2,3,4,5,6,7,8 та зєднуючи їх прямими отримуємо профіль різця в нормальному січенні.

  8. Для отримання значення кута λ проводимо з точок 4 та 8 перпендикулярні лінії та робимо до їх кінця горизонталь на якій відкладаємо точки 8 та 4 прямими відрізками переносимо ці точки на відповідні лінії ММ та зєднуемо їх таким чином отримали кут λ = 2°23´.

  9. Габаритні та конструкторські розміри різця вибираємо за таблицею 44 в залежності від найбільшої глубини профілю виготовлюваної деталі.

  10. Виконуємо креслення фасонного призматичного різця.